espa banner
απλές αλλαγές ιστοσελίδας

Παρακαλώ αξιολογήστε


Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει κατακλύσει τον επιχειρηματικό κόσμο, με πολλούς εμπόρους λιανικής πώλησης να πραγματοποιούν πλέον την πλειονότητα των πωλήσεών τους μέσω διαδικτύου. Η “μπροστινή πόρτα” της διαδικτυακής παρουσίας μιας επιχείρησης είναι ο ιστότοπός της.

Παρόλα αυτά, πολλές εταιρείες δεν έχουν αναβαθμίσει τους ιστότοπούς τους εδώ και χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αγοραστές μπαίνουν στον ιστότοπο, παρατηρούν τον σχεδιασμό και αμέσως φεύγουν. Ένας δικτυακός τόπος που δεν έχει ενημερωθεί εδώ και πέντε χρόνια δείχνει την ηλικία του.

Εάν μια επιχείρηση θέλει να ανταγωνιστεί τις άλλες, πρέπει να κάνει την πρώτη εντύπωση στον πελάτη αξέχαστη. Για να σας βοηθήσουν, 13 μέλη του συμβουλίου του πρακτορείου Forbes προτείνουν μερικές απλές αλλαγές που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση στον ιστότοπό της για να έχει θετικό αντίκτυπο και να αυξήσει την ελκυστικότητα του εμπορικού της σήματος στους δυνητικούς πελάτες.

1. Δημιουργήστε μια φιλόξενη εμπειρία

Εάν ο ιστότοπος μιας επιχείρησης είναι η εξώπορτα, θα πρέπει να φροντίσετε στην κατασκευή του website να απλώσετε ένα χαλί καλωσορίσματος. Εάν η πρώτη επίσκεψη ενός δυνητικού πελάτη στον ιστότοπο είναι μια ελκυστική εμπειρία, θα επιδιώξει στην πραγματικότητα αυτές τις περαιτέρω αλληλεπιδράσεις με την επωνυμία σας. Ορισμένοι τρόποι για να κάνετε την επίσκεψη φιλόξενη περιλαμβάνουν την τοποθέτηση των σημαντικών πληροφοριών ακριβώς μπροστά, την εύκολη πλοήγηση και τη σύνταξη με προσοχή. 

2. Κρατήστε το απλό

Πάρα πολλοί ιστότοποι έχουν πάρα πολλά κλικ πριν οι χρήστες μπορέσουν να βρουν αυτό που αναζητούν. Δεν μπορoύμε να καταλάβουμε πόσοι ιστότοποι φαίνεται να κρύβουν τη διεύθυνσή τους (για φυσικές επιχειρήσεις) καθώς και τους αριθμούς εξυπηρέτησης πελατών. Εάν ένας δυνητικός πελάτης πρέπει να ψάξει για να βρει έναν αριθμό τηλεφώνου, οι ισχυρισμοί περί άριστης εξυπηρέτησης πελατών φαίνονται αναντίστοιχοι. – Dian Griesel, Dian Griesel International & Silver Disobedience Inc.

3. Δημοσιεύστε έξυπνο, εξατομικευμένο περιεχόμενο

Ανάλογα με το εργαλείο διαχείρισης των πελατειακών σας σχέσεων, έχω δει περιπτώσεις χρήσης όπου ο ιστότοπος εξατομικεύεται με βάση το ιστορικό προηγούμενων επισκέψεων, το ιστορικό αγορών ή προσωπικές πληροφορίες που γνωρίζει η εταιρεία για εσάς. Δεν χρειάζεται πλέον να είστε μια εταιρεία σαν την Amazon για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εξατομικευμένες τακτικές.

4. Χρησιμοποιήστε λιγότερα αντίγραφα

Αυτές τις μέρες, οι ισχυροί ιστότοποι έχουν περιορισμένο κείμενο και εντυπωσιακά γραφικά. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες ταιριάζουν με το εμπορικό σήμα και χρησιμοποιήστε μόνο λέξεις που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε. Η υπερβολική ποσότητα αντιγράφων θα κατακλύσει τους πελάτες σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι σαφές πού και πώς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από πολλά μενού!

5. Επικεντρωθείτε στην ιστορία

Πολλοί ιστότοποι και θέσεις μάρκας επικεντρώνονται στο τι κάνει μια εταιρεία και όχι στο πώς επηρεάζει τον πελάτη της. Ενώ η ευχρηστία και η απλότητα είναι απαραίτητες στο διαδίκτυο, είναι η απλότητα του μηνύματος και του περιεχομένου που πολλοί άνθρωποι χάνουν. Η δημιουργία μιας πολύτιμης διαδικτυακής παρουσίας είναι απαραίτητη, αλλά είναι κρίσιμο το κοινό να κατανοήσει γρήγορα πώς το προϊόν ή η υπηρεσία θα κάνει τη ζωή του καλύτερη. 

6. Να είστε ευάλωτοι, να είστε άνθρωποι

Πάνε οι μέρες της υπερβολικά γυαλισμένης φωτογραφίας αρχείου που αποδίδει καλά. Οι πελάτες σας θέλουν να αγοράσουν από εσάς, όχι από μια απρόσωπη εταιρεία. Χρησιμοποιήστε πραγματικές, συγκρίσιμες εικόνες. Έχετε εισαγωγικά. Επισημάνετε τους εργαζόμενους. Αναδείξτε την προσωπικότητά σας. Εξάλλου, αυτό είναι που σας κάνει μοναδικούς από τον ανταγωνισμό.

7. Lead With Benefits

Βελτιώνουμε τους ιστότοπους και το μάρκετινγκ με τις υπηρεσίες μας και το μεγαλύτερο πράγμα στο οποίο βλέπουμε τις εταιρείες να αποτυγχάνουν είναι να οδηγούν με το πόσο σπουδαία είναι η εταιρεία τους αντί για το πόσο το προϊόν θα ωφελήσει τον καταναλωτή. Να θυμάστε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα χαρακτηριστικά, αλλά μάλλον για το τι θα κάνουν αυτά τα χαρακτηριστικά προς όφελος του πελάτη σας. 

8. Επιτρέψτε στους επισκέπτες να επιλέξουν το ταξίδι τους

Για να δημιουργήσετε ένα ουσιαστικό ταξίδι στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να επιτρέψετε στους επισκέπτες να επιλέξουν το ταξίδι τους. Αυτό θα μπορούσε να βασίζεται στην προσωπικότητα του αγοραστή τους, στο προϊόν ή την υπηρεσία για την οποία θέλουν να μάθουν περισσότερα ή στο στάδιο του κύκλου ζωής τους. Επιτρέποντάς τους να το επιλέξουν μόνοι τους στην αρχική σελίδα σας και σε ολόκληρο τον ιστότοπο, μπορείτε να τους παρέχετε το πιο χρήσιμο περιεχόμενο για να τους μετακινήσετε στο ταξίδι του αγοραστή.

9. Δώστε τους αυτό που θέλουν

Όταν ασχολούμαστε με την ανάπτυξη νέων ιστότοπων για τους πελάτες μας, φροντίζουμε να εντοπίζουμε τις σημαντικές σελίδες και ενέργειες που ο πελάτης επιθυμεί από τους επισκέπτες του. Δεν θέλετε να θάβετε τις σχετικές πληροφορίες σε ένα μενού πλοήγησης – αντίθετα, δώστε μικρές πληροφορίες για να καθοδηγήσετε τον χρήστη στις σωστές σελίδες

10. Προσπαθήστε να δώσετε πίσω χρόνο

Η τέχνη της αρχικής σελίδας είναι πραγματικά κάτι που δεν έχει αλλάξει. Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά αυτό που εξακολουθεί να απαιτείται για τις μάρκες είναι να βρουν τρόπους να τους δώσουν χρόνο πίσω. Για τους ιστότοπους, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κατανοούμε πραγματικά τις διαδρομές των χρηστών και ότι μπορούμε να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στο σωστό περιεχόμενο σε όσο το δυνατόν λιγότερα βήματα. Αν μπορείτε να δίνετε λίγα λεπτά στους καλεσμένους σας κάθε μέρα, κερδίζετε και εσείς και αυτοί. 

11. Πάρτε υπολογισμένα ρίσκα

Πολύ συχνά, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να απευθυνθούν σε ένα μαζικό κοινό αντί να επικεντρωθούν στο πραγματικό κοινό-στόχο. Έχετε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να κάνετε μια πρώτη εντύπωση, οπότε πρέπει να διαφοροποιηθείτε σαφώς. Ξεκινήστε με μια σκληρή, προκλητική ερώτηση ή με μια ισχυρή δήλωση που δείχνει ότι κατανοείτε πραγματικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες. Δημιουργήστε μια αίσθηση ίντριγκας ώστε να είναι πεινασμένοι για περισσότερα. 

12. Βελτιστοποίηση για φωνητική αναζήτηση

Όλο και περισσότεροι χρήστες πλοηγούνται στο διαδίκτυο μέσω φωνητικών βοηθών, όπως η Siri και η Alexa, και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμόσουν το περιεχόμενό τους και τις προσπάθειες βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης προκειμένου να καταταγούν ανταγωνιστικά. 

13. Χρησιμοποιήστε μια προσέγγιση Mobile-First

Οι περισσότερες περιηγήσεις στο διαδίκτυο γίνονται πλέον από κινητές συσκευές. Οι σημερινοί κινητοί αγοραστές κάνουν τα πάντα, από την έρευνα προϊόντων μέχρι την αναζήτηση πληροφοριών επικοινωνίας. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι βελτιστοποιημένος για αυτούς, δυσκολεύετε τους επισκέπτες να βρουν αυτό που χρειάζονται για να μετατραπούν σε πώληση ή ευκαιρία. Πολλές πλατφόρμες ιστοτόπων, όπως το WordPress, διευκολύνουν πλέον την υλοποίηση εκδόσεων για κινητά τηλέφωνα. 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι