About Blog

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Βασικές τάσεις κατασκευής ιστοσελίδων το 2021

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων εξελίσσεται συνεχώς.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων που κλίνουν προς δροσερά, φουτουριστικά σχέδια.

Αλλά, ενώ ο φουτουριστικός σχεδιασμός μπορεί να είναι συναρπαστικός, βλέπουμε μια στροφή για το 2021 προς τον μινιμαλισμό και τα ρεαλιστικά σχέδια που αφηγούνται μια συναρπαστική ιστορία.

Στην πραγματικότητα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών, αναμένουμε ο μινιμαλισμός και ο ρεαλισμός να λάμψουν σε όλο το σχεδιασμένο περιεχόμενο το 2021.

Είναι δουλειά μας να ταξινομήσουμε τις τελευταίες τάσεις στην κατασκευή ιστοσελίδων και να προβλέψουμε ποιες βασίζονται στο σχεδιασμό ηχητικών ιστοσελίδων - και ποιες τάσεις πιθανότατα θα εξασθενίσουν και θα χρονολογηθούν.

Ακολουθούν 10 μεγάλες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2021:

 1. Μινιμαλισμό
 2. Λεπτή αλλά σκόπιμη κύλιση παράλλαξης
 3. Μη παραδοσιακή κύλιση
 4. Διαδραστικές σελίδες προορισμού
 5. Επιλογή σκουρόχρωμης λειτουργίας
 6. Τρισδιάστατα γραφικά παντού
 7. Προσαρμοσμένα εικονογραφημένα γραφικά
 8. Διαβαθμίσεις
 9. Συναρπαστικά πολυμέσα
 10. Εστίαση στη λειτουργικότητα, τη χρηστικότητα και την προσβασιμότητα


1. Μινιμαλισμός

Αναμένουμε ότι ο μινιμαλισμός θα είναι μια κυρίαρχη τάση σε όλα τα μέσα σχεδιασμού το 2021. Για παράδειγμα, εντοπίσαμε αρκετές τάσεις μινιμαλισμού στην ματιά μας στις τάσεις σχεδιασμού λογοτύπων του 2021. Και, μπορείτε να δείτε μινιμαλισμό σε διάφορες τάσεις σχεδιασμού συσκευασίας 2021.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων ακολουθεί την ίδια μινιμαλιστική τάση.

Στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, ο μινιμαλισμός περιλαμβάνει τη χρήση μόνο βασικών στοιχείων - απλό κείμενο και γραμματοσειρές, άφθονο χώρο, μονόχρωμες ή δωδεκαχρωμικές χρωματικές παλέτες και απλά γραφικά.

Υπάρχει άφθονος αρνητικός χώρος και ο σχεδιασμός διαθέτει απλά και εντυπωσιακά γραφικά.

Όχι μόνο ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός προσελκύει την προσοχή του θεατή, αλλά τους αφήνει επίσης να θέλουν περισσότερα. Έτσι, φυσικά, αρχίζουν να περιπλανιούνται βαθύτερα στον ιστότοπό σας.

Τώρα, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ πολύ λίγων και πάρα πολλών πληροφοριών. Ο ιστότοπός σας πρέπει να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν τα άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και πρέπει να το κάνει με μοναδικό και φιλικό τρόπο.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, επειδή οι άνθρωποι έχουν όλο και μεγαλύτερη πρόσβαση σε ιστότοπους μέσω κινητών συσκευών, ο μινιμαλισμός σας επιτρέπει να δημιουργήσετε καθαρούς, ισχυρούς ιστότοπους που φαίνονται καλοί σε μικρές οθόνες και μεγάλες οθόνες.

Τα απλά σχέδια είναι ευανάγνωστες και λειτουργικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός θα είναι μια κυρίαρχη τάση το 2021 και μετά.

 

2. Λεπτή αλλά σκόπιμη κύλιση παράλλαξης

Η παραδοσιακή, στατική κύλιση είναι μεγάλη. Αλλά, έχει γίνει βαρετό, υπερχρησιμοποιημένο και εντελώς βαρετό.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων προτιμούν όλο και περισσότερο την κύλιση παράλλαξης.

Η κύλιση parallax υπάρχει εδώ και χρόνια, που χρονολογείται από το 2011.

Στην κύλιση παράλλαξης, το φόντο κινείται με βραδύτερο ρυθμό από το προσκήνιο. Αυτό προσθέτει βάθος και κίνηση στην εμπειρία περιήγησης.

Η κύλιση parallax δημιουργεί μια καθηλωτική εμπειρία για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Αλλά, είναι εύκολο να το παρακάνετε με την κύλιση παράλλαξης.

Οι λεπτές αλλά σκόπιμες κινήσεις και προσθήκες είναι το κλειδί για να παρέχετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, διατηρώντας παράλληλα μια καλή ροή στον ιστότοπό σας.

Φροντίστε να διατηρήσετε τις κινήσεις ελάχιστες και να αφήσετε το περιεχόμενό σας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αναμείνετε να δείτε πολλά λεπτά και επιδραστικά αποτελέσματα παράλλαξης το 2021.

3. Μη παραδοσιακή κύλιση

Η κατακόρυφη κύλιση είναι ένα βασικό στοιχείο του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Στην πραγματικότητα, οι ιστότοποι έχουν γίνει όλο και μεγαλύτεροι καθώς οι έμποροι έχουν γίνει πιο άνετοι ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να βλέπουν περιεχόμενο κάτω από την πτυχή.

Οι σχεδιαστές πιέζουν για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών σε μεγαλύτερους ιστότοπους.

Παρόμοια με την τάση κύλισης παράλλαξης, άλλες μη παραδοσιακές μέθοδοι κύλισης θα γίνουν πιο εμφανείς το 2021.

Για παράδειγμα, βλέπουμε αυξανόμενη χρήση οριζόντιας κύλισης, τόσο σε κινητές συσκευές όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Η μη παραδοσιακή κύλιση διαταράσσει τους παραδοσιακούς κανόνες κύλισης, αλλά υπερέχει στην προσέλκυση της προσοχής δημιουργικά και γρήγορα.

Το απλό και μοναδικό αποτέλεσμα της αλλαγής της μεθόδου κύλισης (διατηρώντας παράλληλα το περιεχόμενο το ίδιο ή παρόμοιο) επιτρέπει στον ιστότοπό σας να έχει μια νέα νέα αίσθηση.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας και σας συνιστούμε να κοιτάξετε σε μη παραδοσιακή κύλιση το 2021.

 

4. Διαδραστικές σελίδες προορισμού

Η διαδικασία εν πλω διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον προσδιορισμό του κατάπτωση του κατάπτωση του εάν ένας επισκέπτης του ιστότοπου θα γίνει πελάτης ή περαστικός.

Μια σελίδα προορισμού είναι το αστέρι της διαδικασίας επιβίβασής σας. Οι σελίδες προορισμού σας σας βοηθούν να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε πελάτες.

Αλλά για να είναι αποτελεσματικές, οι σελίδες προορισμού πρέπει να είναι μαγευτικές και μοναδικές. Μετά από όλα, μια βαρετή σελίδα προορισμού είναι ξεχασμένη.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή σελίδα προορισμού προσθέτοντας αλληλεπιδραστικά στοιχεία. Λίγες τεχνικές είναι καλύτερες στην εμπλοκή από ένα ελκυστικό, δημιουργικό και διαδραστικό ερωτηματολόγιο.

Αναμείνετε προσαρμοσμένα ερωτηματολόγια και μοναδικές σελίδες προορισμού για να κυβερνήσουν το σχεδιασμό ιστοσελίδων το 2021.

 

5. Σκοτεινή λειτουργία

Η σκοτεινή λειτουργία απογειώθηκε το 2020 και συνεχίζει να είναι δημοφιλής το 2021.

Στην ματιά μας στις τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων του 2020, εξηγήσαμε πώς λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία:

Η σκοτεινή λειτουργία αντιστρέφει το συνηθισμένο συνδυασμό φωτός/σκότους που εμφανίζεται σε μια οθόνη. Αντί για σκούρο κείμενο και εικόνες σε ανοιχτόχρωμο φόντο, η σκοτεινή λειτουργία διαθέτει ελαφρύ κείμενο και εικόνες σε σκούρο φόντο.

Αλλά, δεν είναι τόσο απλό όσο η αντιστροφή των χρωμάτων.

Αντίθετα, η σκούρα λειτουργία μετατρέπει το κείμενο πιο ανοιχτό, το φόντο πιο σκούρο και διατηρεί τα χρώματα έμφασης σχετικά τα ίδια (απλά πιο σκούρα). Σκεφτείτε σκουρόχρωμους συνδυασμούς χρωμάτων παντού.

Με τη σκοτεινή λειτουργία, ορισμένα σχέδια και στοιχεία ξεχωρίζουν πραγματικά.

Το πιο σημαντικό, η σκοτεινή λειτουργία προσφέρει λιγότερη καταπόνηση των ματιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και βελτιωμένη χρήση της μπαταρίας από το αντίστοιχο με θέμα το φως.

Δημοφιλείς ιστότοποι και εφαρμογές, όπως το Facebook, το Instagram, το Youtube, το Twitter, το WhatsApp και το Chrome, έχουν ενσωματώσει τη σκοτεινή λειτουργία στις επιλογές σχεδιασμού τους. Ακόμη και τα λειτουργικά συστήματα Apple και Android έχουν πάρει μέρος στη δράση!

Εάν είστε επιρρεπείς σε πονοκεφάλους που σχετίζονται με την οθόνη ή θέλετε να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών τη νύχτα, η σκοτεινή λειτουργία είναι μια αρκετά μεγάλη υπόθεση. Και, όταν ένας ηγέτης του κλάδου όπως η Apple εντείνει για να υπερασπιστεί τον σκοπό σας, αυτό είναι μια νίκη.

Με τις συζητήσεις να μαίνονται για το αν οι διάφορες διαθέσιμες σκοτεινές λειτουργίες είναι αρκετά σκοτεινές, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι με τη σκοτεινή τους λειτουργία.

Το 2021 είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει πολλούς περισσότερους ιστότοπους, προγράμματα περιήγησης, εφαρμογές για κινητά και διαδικτυακές πλατφόρμες που αγκαλιάζουν τη σκοτεινή λειτουργία. Θα μπορούσε αυτό να είναι μια νέα βέλτιστη πρακτική σχεδιασμού ιστοσελίδων; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

6.3D Απεικονίσεις παντού

Ακριβώς όπως και ο γραφικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων στρέφεται επίσης σε τρισδιάστατα γραφικά και στοιχεία το 2021.

Οι αναλύσεις οθόνης υψηλότερης ποιότητας προσφέρουν τη δυνατότητα εμφάνισης υπερ-ρεαλιστικών ή υψηλής ποιότητας σχέδια που συμπληρώνουν τέλεια το περιεχόμενό σας.

Ενσωματώνοντας ενδιαφέροντα και σαγηνευτικά σχέδια 3D, ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να λάμψει.

Ανυπομονούμε να δούμε πώς οι εταιρείες επιτίθενται σε αυτή την ακμάζουσα τάση το 2021!

 

7. Προσαρμοσμένα εικονογραφημένα γραφικά

Τα προσαρμοσμένα εικονογραφημένα γραφικά είναι φιλόξενα, δελεαστικά και ανεβάζουν την εμπειρία των θεατών σας.

Οι προσαρμοσμένες απεικονίσεις παρέχουν μια πιο ευχάριστη εμπειρία και μια πιο φιλόξενη αίσθηση.

Οι εικονογραφήσεις δεν είναι τόσο σκληρές όσο τα αφηρημένα στοιχεία και μπορούν να αντικατοπτρίζουν περισσότερη δημιουργικότητα και υψηλότερο επίπεδο αυθεντικότητας.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά εικονογραφημένα γραφικά στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σας. Ένα ευτυχισμένο μέσο είναι επίσης υπέροχο!
Το 2021 θα δούμε όλο και περισσότερους ιστότοπους να επιλέγουν εικονογραφημένα γραφικά, ελπίζοντας να αποκομίσουν τα οφέλη αυτού του προσαρμοσμένου στοιχείου σχεδιασμού.

 

8. Οι κλίσεις είναι απαραίτητες

Καθώς τα σχέδια ιστού εξελίσσονται, ένα πράγμα θα παραμείνει βασικό - διαβαθμίσεις.

Οι διαβαθμίσεις είναι το καλύτερο εργαλείο για την προσθήκη βάθους, εντυπωσιακών φόντων ή υφής πίσω από μια εικόνα. Είναι μια απλή και αποτελεσματική λύση για την ανύψωση βαρετών και παλαιών σχεδίων.

Η προσθήκη μιας διαβάθμισης σε μια ενότητα (ή ενότητες!) του ιστότοπού σας κάνει το περιεχόμενο να εμφανίζεται και τα γραφικά να ξεχωρίζουν. Επιπλέον, σας επιτρέπει να σχεδιάσετε δημιουργικά ένα φυσικό διαχωρισμό μεταξύ γραφικών και κειμένου χωρίς να μειώσετε την αναγνωσιμότητα.

Αυτός ο σχεδιασμός αντιπροσωπεύει έντονα τον τρόπο με τον οποίο οι διαβαθμίσεις μπορούν να ανυψώσουν τον απλό σχεδιασμό.

Αλλά, οι κλίσεις μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως αστέρια από μόνες τους.

Το 2021, αναμένετε την προσθήκη σύγχρονων, συναρπαστικών και πολύχρωμων ντεγκραντέ σε φόντο και στοιχεία κειμένου.

 

9. Συναρπαστικά πολυμέσα

Τα στοιχεία πολυμέσων σε ιστότοπους υπάρχουν εδώ και λίγο καιρό και για καλό λόγο.

Τα στοιχεία πολυμέσων (όπως φωτογραφίες ή βίντεο) βοηθούν έναν επισκέπτη να μάθει χωρίς να διαβάσει μεγάλα τμήματα κειμένου.

Και τα στοιχεία πολυμέσων μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα καθηλωτικό περιβάλλον για να κρατήσουν ένα άτομο αφοσιωμένο κατά την περιήγηση στο περιεχόμενό σας.

Επιπλέον, με εξαιρετική αφοσίωση έρχεται μια μεγάλη εμπειρία χρήστη και χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης.

Όταν οι χρήστες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπό σας, θα βελτιώσετε επίσης την κατάταξή σας SEO σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν να προβάλλουν ιστότοπους που αρέσουν στους ανθρώπους.

Αλλά τα πολυμέσα το 2021 δεν θα εμφανίζονται τόσο ξεκάθαρα.

Αναμένουμε να ενσωματωθεί με νέους και συναρπαστικούς τρόπους, όπως:

 • διασυνδέσεις με δυνατότητα φωνής
 • κινούμενες εικόνες με ηχητικά εφέ
 • καθηλωτικά και διαδραστικά βίντεο

Αυτά τα δημιουργικά στοιχεία πολυμέσων θα ενισχύσουν την απομνημόνευση και θα είναι ένα μεγάλο βήμα για τη μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες.

 

10. Εστίαση στη λειτουργικότητα, τη χρηστικότητα και την προσβασιμότητα

Ένα σημαντικό μέρος της μεγιστοποίησης του κοινού σας είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας.

Οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο να κάνουν τα προϊόντα τους πιο προσβάσιμα και να είναι πιο βιώσιμα - ειδικά σε άτομα με αναπηρίες και αναπηρίες.

Αυτή η συγκέντρωση δεν συμβαίνει τυχαία. Για παράδειγμα, όταν αναθέσαμε μια προσαρμοσμένη απεικόνιση για την αρχική σελίδα του crowdspring, ζητήσαμε από τον εικονογράφο να απεικονίσει μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων, αντανακλώντας διαφορετικές φυλές, φύλα και επίσης να δείξει ένα άτομο με αναπηρία.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της συμπερίληψης, όπως η εμφάνιση ενός ατόμου με αναπηρία και η βελτίωση της προσβασιμότητας. Αλλά, κανένα από τα δύο δεν συμβαίνει τυχαία - πρέπει να σκεφτείτε σκόπιμα και τα δύο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ένα σημαντικό τμήμα του κοινού-στόχου σας χρειάζεται βοήθεια για την προσβασιμότητα στον ιστότοπό σας.

Επωφελείστε επίσης από το ποσοστό μετατροπών και το SEO όταν δημιουργείτε έναν ισχυρό, προσβάσιμο ιστότοπο.

Με αυτή την επίγνωση έρχεται η ευθύνη να προσθέσετε σημαντικά χαρακτηριστικά όταν είναι δυνατόν, όπως:

 • Εγγραφές ήχου
 • Μεταγραφές
 • Υπότιτλους
 • Μεγαλύτερες γραμματοσειρές

 

Υπάρχουν πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά που μπορείτε να προσθέσετε, αλλά αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα.

Απλά θυμηθείτε, βεβαιωθείτε ότι οι πρόσθετες λειτουργίες είναι εύχρηστες και δεν επισκιάζουν το περιεχόμενό σας.

Κάνοντας το επιπλέον βήμα για να προσθέσετε λειτουργίες προσβασιμότητας θα βοηθήσει μόνο την επωνυμία σας να λάμψει. Αναμένουμε να δούμε αυτό το στοιχείο σχεδιασμού στους περισσότερους ιστότοπους το 2021 και για τα επόμενα χρόνια.

Οι τάσεις μπορεί να είναι μοντέρνες, αλλά...

Οι τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι εξίσου σημαντικές με την ικανότητά τους να αντιπροσωπεύουν την επωνυμία σας αυθεντικά.

Οι άνθρωποι μπορούν να δουν τις προηγούμενες ανούσιες τάσεις. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι κάνετε επιλογές σχεδιασμού ιστοσελίδων που υποστηρίζουν μια καλή εμπειρία χρήστη και την επωνυμία σας.

 

Επικεντρωθείτε στον καλό σχεδιασμό.

 

Ο καλός σχεδιασμός είναι καλή δουλειά.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

τάσεις μάρκετινγκ ιστοσελίδων για το 2021

Το μάρκετινγκ είναι απαραίτητο για την αύξηση της έκθεσης της επωνυμίας σας και την αύξηση των εσόδων.
Είτε είστε επιχειρηματίας που εργάζεται στο πρώτο επιχειρηματικό σας σχέδιο και ξεκινά μια νέα επιχείρηση, εργάζεται για την τρίτη εκκίνηση ή βοηθά μια μικρή επιχείρηση να αυξήσει τα έσοδά της ως έμπορος, το μάρκετινγκ θα επηρεάσει την επιτυχία ή την αποτυχία της επιχείρησης.
Ας δούμε κάθε μία από αυτές τις τάσεις μάρκετινγκ του 2021.

1. Μάρκετινγκ με γνώμονα τον σκοπό

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά.
Η πανδημία επηρέασε κάθε χώρα παγκοσμίως και ώθησε τις έξυπνες μάρκες να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν με τους πελάτες και τις προοπτικές.
Πολλές έξυπνες μάρκες αγκάλιασαν την προώθηση - κατασκευή ιστοσελίδων και το μάρκετινγκ με γνώμονα το σκοπό.

Τι είναι το μάρκετινγκ με γνώμονα το σκοπό;
Στο μάρκετινγκ με γνώμονα το σκοπό, μια επωνυμία συνδέεται με το κοινό της μέσω ενός κοινού σκοπού στον οποίο πιστεύουν και οι δύο. Όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις μιας μάρκας απογυμνώνονται σε ένα απλό ερώτημα: είναι αυτός ο εκπρόσωπος του σκοπού μας;
Ορισμένες μάρκες προώθησαν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενώ άλλες επικεντρώθηκαν στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη φτώχεια, τη φυλή και τις ανισότητες μεταξύ των φύλων.
Οι επιχειρήσεις που ακολούθησαν και καθόρισαν δημοσίως έναν σαφή και συνεπή σκοπό τα πήγαν καλύτερα το 2020 από τα εμπορικά σήματα που δεν διατύπωσαν σαφή σκοπό.
Αυτό δεν με εκπλήσσει. Μια πρόσφατη μελέτη του Ομίλου Zeno διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν από το εμπορικό σήμα όταν ακολουθεί μια μάρκα και αρθρώνει έναν ισχυρό σκοπό.
Είναι επίσης 4,5 φορές πιο πιθανό να προτείνουν την επωνυμία σας.
Αν εξακολουθείτε να επικοινωνείτε χρησιμοποιώντας μηνύματα επωνυμίας που αναπτύχθηκαν πριν από το 2020, κάντε ένα βήμα πίσω και επανεκτιμήστε αυτό που κάνετε.
Τα μηνύματα της επωνυμίας σας πρέπει να αλλάξουν για να έχουν καλύτερη απήχηση στους πελάτες και τις προοπτικές σας.

2. Επανασύνδεση με τους πελάτες σας

Το 2020, οι μάρκες αγωνίστηκαν να βρουν τις σωστές λέξεις όταν επικοινωνούσαν με τους πελάτες και τις προοπτικές.
Ορισμένες μάρκες επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλές.
Άλλοι αγνόησαν κυρίως την πανδημία και συνέχισαν να επικοινωνούν σαν να μην συνέβαινε τίποτα.
Και, μερικοί έσκυψαν σε σημαντικά και αμφιλεγόμενα ζητήματα που πολώνουν το κοινό-στόχο τους.
Καθώς τα πράγματα ηρεμούν το 2021, οι μάρκες πρέπει να βρουν τρόπους να επανασυνδεθούν με τους πελάτες και τις προοπτικές.
Τα σχόλια, οι έρευνες και τα ερωτηματολόγια one-on-one μπορούν να παρέχουν ευπαρουθεσμές και μοναδικές απαντήσεις για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς η πανδημία επηρέασε τους πελάτες σας και πώς σκέφτονται επί του παρόντος για τον κόσμο.
Εδώ είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε: 6 σημαντικές ερωτήσεις που κάθε επιχείρηση πρέπει να κάνει στους πελάτες της.
Αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να επανεκτιμήσετε τον τρόπο με τον οποίο το κοινό-στόχος σας βλέπει την επωνυμία σας, αν η ταυτότητα της επωνυμίας σας εξακολουθεί να είναι κατάλληλη για το κοινό-στόχο σας και πώς βλέπουν οι χρήστες τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πουλάτε.
Μην εκπλαγείτε αν δείτε πολλές εταιρείες να επαναπροσδιορίζονται το 2021. Οι εταιρείες πρέπει να εξελιχθούν για να παραμείνουν ενημερωμένες και ακόμη και οι πιο επιτυχημένες εταιρείες αλλάζουν την επωνυμία τους για να συμβαδίσουν με έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.

3. Αποστροφή απώλειας

Στους ανθρώπους δεν αρέσει να χάνουν.
Είτε χάνουμε ένα παιχνίδι, μια διαφωνία ή ένα αντικείμενο που θέλουμε να αγοράσουμε, δεν μας αρέσει.
Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις αγοράς που παρακινούνται από την επιθυμία τους να αποφύγουν μια απώλεια.
Αυτή είναι η αρχή της αποστροφής της απώλειας και είναι μία από τις πιο σημαντικές αρχές της ψυχολογίας του μάρκετινγκ.
Μελέτες δείχνουν ότι η αποστροφή της απώλειας είναι διπλάσια ισχυρή, ψυχολογικά, από την απόκτηση κάτι.
Οι έξυπνες επωνυμίες κατανοούν πώς να αξιοποιήσουν την αποστροφή απώλειας για να βελτιώσουν τις καμπάνιες ανταλλαγής μηνυμάτων και μάρκετινγκ.
Στο μάρκετινγκ, μια στρατηγική αποστροφής ζημιών λαμβάνει τη μορφή συμφωνιών περιορισμένου χρόνου, ληξιπρόθημένων κουπονιών, πωλήσεων διακοπών ή ακόμα και περιορισμένων πόρων.
Αλλά, το 2021, οι στρατηγικές αποστροφής των απωλειών πρέπει να είναι πιο ανθρώπινες.
Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά την αποστροφή απώλειας το 2021, πρέπει να απευθυνθείτε στην κατάσταση του κοινού σας και να παρουσιάσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας με τρόπο που να τους βοηθά να αποφεύγουν την απώλεια. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσετε ότι οι άνθρωποι έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες το 2020, οπότε τα μηνύματα πρέπει να είναι πιο ευαίσθητα από ποτέ.
Είδαμε εξαιρετικά παραδείγματα μάρκετινγκ αποστροφής απώλειας το 2020, όπως αυτό από τη Ford, και φρενίτιδα hashtag όπως #AustralianWildfires (που οδήγησαν σε έκθεση και σημαντικές δωρεές).
Μόνο η ιδέα της απώλειας είναι αρκετή για να δημιουργήσει μια ισχυρή αντίδραση.

4. Η σχετικότητα θα οδηγήσει στην ανάπτυξη
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γρήγορα, εύχρηστα και πολύ εκτεταμένα. Για πολλές επιχειρήσεις, συμβαίνει να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών.
Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να επεκτείνονται, πολλές μάρκες εκμεταλλεύονται την έλξη υψηλής επισκεψιμότητας μέσω περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες (UGC).
Το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες δημιουργείται από πελάτες ή χρήστες και όχι από την επωνυμία.
Η UGC αναπτύσσεται εκθετικά τα τελευταία πέντε χρόνια (κυρίως λόγω της επηρεαστικής εμπορίας). Είναι ένας μεγάλος, αυθεντικός τρόπος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας και να βελτιώσετε την εικόνα της επωνυμίας σας.
Η UGC έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης δέσμευσης.
Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι έχουν 28% περισσότερες πιθανότητες να ασχοληθούν με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες από τις παραδοσιακές αναρτήσεις που βασίζονται στην εταιρεία. Και, το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες αντικατοπτρίζει τη σχετικότητα και την αξιοπιστία.
Η χρήση πραγματικών ανθρώπων από την UGC σπάει το καλούπι των παραδοσιακών, συχνά ψυχρών εκστρατειών μάρκετινγκ. Αξιοποιώντας το UGC, οι μάρκες μπορούν να παρουσιάσουν ειλικρινείς κριτικές, πραγματικά συναισθήματα, φυσικές αντιδράσεις και πραγματικούς ανθρώπους - το χρυσωρυχείο μιας εκστρατείας μάρκετινγκ.
Επίσης, η UGC δεν δεσμεύεται από τους τυπικούς περιορισμούς που έχουν οι επωνυμίες κατά την εμπορία των δικών τους προϊόντων.
Και, UGC είναι πιο πιθανό να γίνει ιογενής.
Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν ένα βίντεο ενός άνδρα που οδηγούσε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού ενώ έπινε χυμό βατόμουρου Ocean Spray και συγχρονιζόταν με ένα soundtrack των "Ονείρων" του Fleetwood Mac.
Εκατοντάδες άνθρωποι δημοσίευσαν τα δικά τους βίντεο κάνοντας το ίδιο πράγμα.
Αυτό είναι το είδος της δωρεάν δημοσιότητας που οι περισσότερες μάρκες ονειρεύονται μόνο.

5. Το κοινωνικό ηλεκτρονικό εμπόριο ανατινάζεται

Τώρα που οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούν περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, αναμένουμε μια άλλη σημαντική ανάπτυξη σε αυτές τις διαδικτυακές πλατφόρμες - την αύξηση του κοινωνικού ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να αγοράσεις κάτι στο διαδίκτυο.
Πρόσφατα, εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram και το Pinterest ενημέρωσαν ή εισήγαγαν καταστήματα απευθείας στις εφαρμογές τους. Οι πιθανότητες είναι, αν μετακινηθείτε πέρα από κάτι που σας αρέσει, μπορείτε να το αγοράσετε αμέσως από αυτήν την εφαρμογή με λίγα μόνο αγγίγματα.
Στην πραγματικότητα, το κοινωνικό ηλεκτρονικό εμπόριο κλονίζει ήδη το παραδοσιακό ηλεκτρονικό εμπόριο. Σύμφωνα με το HubSpot, το 71% των ανθρώπων είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από μια μάρκα με βάση τις παραπομπές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτό δεν είναι απλά μια μόδα. Περισσότεροι από τους μισούς διαδικτυακούς αγοραστές έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αγορά μέσω καναλιών κοινωνικών μέσων.
Με την ενσωμάτωση των αγορών σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων, οι διαδικτυακές αγορές θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη το 2021.
Επιπλέον, αν συνδυάσετε το κοινωνικό ηλεκτρονικό εμπόριο με την UGC, η παρουσία της επωνυμίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι ισχυρότερη από ποτέ!

6. Το βίντεο και η αφήγηση θα κυβερνήσουν

Σε μια εποχή όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αδύνατο να αποφευχθούν, οι άνθρωποι καταναλώνουν και αλληλεπιδρούν με ώρες μέσων ενημέρωσης κάθε μέρα.
Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που καταναλώνουμε έχει τη μορφή εικόνων, κειμένου και βίντεο. Όμως, τα βίντεο γίνονται γρήγορα ο βασιλιάς του μάρκετινγκ που τραβάει την προσοχή.
Τα βίντεο σάς επιτρέπουν να ενσωματώσετε περισσότερο περιεχόμενο, αλλά σε μια πιο φιλική και δαγκωματιά. Η δημοτικότητα του TikTok και άλλων πλατφορμών ροής σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε περιεχόμενο.
Τα καλύτερα βίντεο είναι συνήθως γρήγοροι και μοιράζονται το προϊόν, την ιστορία και την προτροπή της επωνυμίας σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Ένα ισχυρό βίντεο είναι εξαιρετικά αξέχαστο και άνετο για να το παρακολουθήσετε ξανά και ξανά.
Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παραδείγματα για το πώς οι επωνυμίες χρησιμοποιούν βίντεο, συμπεριλαμβανομένου αυτού από τους φίλους μας στο M1 Finance, μια δημοφιλής εκκίνηση fintech που βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν μακροπρόθεσμες επενδυτικές στρατηγικές μετοχών.
Το TikTok είναι ζεστό και πολλές μάρκες προσπαθούν να καταλάβουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα αυτή την πλατφόρμα. Το TikTok δεν έχει νόημα για όλους, αλλά δεν θα ξέρετε αν μια νέα πλατφόρμα μπορεί να σας βοηθήσει αν δεν πειραματιστείτε σε αυτήν την πλατφόρμα.
Αλλά να είστε προσεκτικοί. Πολύ συχνά, οι εταιρείες δημιουργούν βίντεο που δεν προέρχονται από τη στρατηγική μάρκετινγκ γραπτού περιεχομένου. Αυτό φωνάζει ασυνέπεια και αποσπά την προσοχή από το κύριο μήνυμα.
Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε το βίντεο για να βελτιώσετε, να επεκτείνετε και να ενισχύσετε τις υπάρχουσες προσπάθειες μάρκετινγκ περιεχομένου.
Στο παραπάνω παράδειγμα βίντεο M1, το βίντεο βασίζεται σε μια αρχική ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τον τρόπο επιλογής μετοχών.
Ακολουθούν μερικά άλλα εξαιρετικά παραδείγματα αφήγησης μέσω βίντεο.

7. Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε, επανατοποθετήστε

Το 2020 ανάγκασε τις περισσότερες μάρκες να στραφούν σε ένα εικονικό περιβάλλον εργασίας.
Δεν είναι εύκολο να κυκλοφορήσετε μοναδικό και δημιουργικό περιεχόμενο σε όλα τα μέσα όταν δεν έχετε τα ίδια εργαλεία ή χώρους που χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά οι επωνυμίες για τη δημιουργία περιεχομένου.
Αντ 'αυτού, οι εταιρείες επικεντρώθηκαν στην επανατοποθέτηση περιεχομένου που δημιούργησαν για ένα κανάλι (όπως ένα podcast, για παράδειγμα) και το επεξεργάστηκαν για να το δημοσιεύσουν σε άλλο μέσο (για παράδειγμα στο Twitter ή το Facebook).
Η επανατοποθέτηση περιεχομένου εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Και δημιουργεί περισσότερη συνέπεια σε διαφορετικά σημεία επαφής με την αγορά-στόχο σας.
Επιπλέον, εάν δημιουργείτε ελκυστικό και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, είναι λογικό να το μοιραστείτε σε πολλές πλατφόρμες για να επεκτείνετε την απήχηση αυτού του περιεχομένου.
Ο ψεκασμός περιεχομένου είναι μία από τις καλύτερες τεχνικές κατά την επανατοποθέτηση περιεχομένου.
Ο ψεκασμός περιεχομένου περιλαμβάνει τη διάσπαση ενός μεγάλου τμήματος περιεχομένου σε μικρότερα, πιο εστιασμένα και στρατηγικά στοιχεία.
Ο ψεκασμός περιεχομένου είναι χρήσιμος επειδή χρησιμοποιεί πόρους αποτελεσματικά, βελτιώνει τη συνάφεια μεταξύ πλατφορμών και ενισχύει το περιεχόμενό σας σε πολλά κανάλια.

8. Πηγαίνοντας εικονικά

Το 2020 άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι. Δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσουμε προσωπικά συνέδρια, συναντήσεις, θέσεις πωλήσεων ή να κάνουμε αυτό που όλοι θεωρούσαμε δεδομένο πριν από την παγκόσμια πανδημία.
Πολλές μάρκες στράφηκαν σε ψηφιακές εκδηλώσεις και συναντήσεις. Αυτές οι εμπειρίες αποδείχθηκαν οικονομικά αποδοτικές και επέτρεψαν στις μάρκες να προσεγγίσουν περισσότερους ανθρώπους με χαμηλότερο κόστος.
Καθώς ο κόσμος βελτιώνεται το 2021, οι εταιρείες δεν βιάζονται να επιστρέψουν στους παραδοσιακούς επιχειρηματικούς τρόπους.
Αναμένουμε να δούμε περισσότερα σωματικά συνέδρια και εκδηλώσεις. Ωστόσο, οι εικονικές εκδηλώσεις θα μεταμορφώσουν τη βιομηχανία εκδηλώσεων και εμπειριών το 2021 και για τα επόμενα χρόνια.

9. Το μάρκετινγκ γίνεται εξυπνότερο

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) επεκτείνει αυτό που μπορείτε να κάνετε με τις καμπάνιες μάρκετινγκ.
Όχι μόνο η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επηρεάσει τις τάσεις σχεδιασμού προϊόντων, αλλά αναμένεται επίσης να ωθήσει το όριο στη δημιουργία περιεχομένου και την αυτοματοποίηση.
Η τεχνητή νοημοσύνη θα σας βοηθήσει να παρέχετε γρήγορο, ακριβές και εξατομικευμένο περιεχόμενο, απευθείας στο κοινό-στόχο σας.
Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία περιεχομένου παρέχοντας δεδομένα, προελεύσεις και αναφορές.
Τα έξυπνα chatbots που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη θα σας βοηθήσουν να υποστηρίξετε απρόσκοπτα τις καμπάνιες μάρκετινγκ παρέχοντας σχετικές πληροφορίες στις ομάδες πωλήσεων και υποστήριξης.
Αν οι τεχνολογίες μάρκετινγκ που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή δεν ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη, επανεκτιμήστε και εξετάστε αν τα τρέχοντα εργαλεία σας μπορούν να κλιμακωθούν μακροπρόθεσμα.

10. Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι πιο σημαντική από ποτέ

Στα μέσα του 2020, η Google ανακοίνωσε έναν νέο παράγοντα κατάταξης που ονομάζεται "Core Web Vitals", ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2021.
Το Core Web Vitals έχει σχεδιαστεί για να μετρά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βιώνουν την ταχύτητα, την ανταπόκριση και την οπτική σταθερότητα μιας ιστοσελίδας. Μετρούν το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτωση του κύριου περιεχομένου (ιδανικό είναι 2,5 δευτερόλεπτα ή ταχύτερο), το χρόνο που χρειάζεται μια σελίδα για να γίνει διαδραστική (λιγότερο από 100 ms είναι ιδανικό) και το ποσό της μη αναμενόμενης μετατόπισης διάταξης στο οπτικό περιεχόμενο της σελίδας (ιδανικό είναι μικρότερο από 0,1).
Η Google πιστεύει ότι όταν μια ιστοσελίδα φορτώνεται γρήγορα, είναι διαδραστική γρήγορα και η διάταξη δεν αλλάζει πολύ, οι άνθρωποι θα είναι γενικά ευχαριστημένοι, βελτιώνοντας την εμπειρία αναζήτησης των ανθρώπων.
Οι χρόνοι ταχύτητας σελίδας ήταν πάντα σημαντικοί. Αλλά γίνονται ακόμα πιο σημαντικοί το 2021.
Εάν θέλετε να ανταγωνιστείτε με καθιερωμένες επιχειρήσεις στην αγορά-στόχο σας, θα πρέπει να εστιάσετε ορισμένες από τις προσπάθειές σας στη διασφάλιση ότι ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας είναι βελτιστοποιημένος και αποδίδει καλά.

Συμπέρασμα

Λίγες μάρκες θα επιτύχουν το 2021 με το μάρκετινγκ καθώς εμπορεύτηκαν πριν από το 2020. Το νέο φυσιολογικό απαιτεί από τις επωνυμίες να προσαρμόζονται, να εξελίσσονται και να επανεξετάζουν τι κάνουν.
Λάβετε υπόψη αυτές τις δέκα τάσεις μάρκετινγκ καθώς σχεδιάζετε τη στρατηγική μάρκετινγκ.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

προβολή σελίδων μέσω seo

Το SEO (ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) είναι βασικό στοιχείο για την προβολή του ιστοτόπου σας. Είναι ένας σημαντικός τρόπος επικοινωνίας με τη Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης για να αποδείξετε τη συνάφεια του ιστότοπού σας για τους χρήστες και τα ερωτήματά τους για αναζήτηση. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τη σημασία του SEO για τους ιστοτόπους και τις σελίδες. Θα εξετάσουμε μερικές από τις πιο σημαντικές πτυχές του SEO, γιατί το SEO είναι σημαντικό για τον ιστότοπό σας και ποιος είναι ο ρόλος του SEO στη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ.

Τι είναι το SEO και η οργανική αναζήτηση;
Το SEO επικοινωνεί τη σημασία και τη συνάφεια των ιστοτόπων και των σελίδων τους στη Google. Μέσω του SEO, το περιεχόμενό σας έχει περισσότερες πιθανότητες να καταταγεί ψηλά στις εμφανίσεις και να φαίνεται πρώτο στους χρήστες όταν αναζητούν σχετικές λέξεις-κλειδιά. Η οργανική αναζήτηση αναφέρεται σε αποτελέσματα αναζήτησης που δεν έχουν πληρωθεί. Αντί να οργανώνονται με βάση τις οδηγίες της Google για τις πληρωμένες διαφημίσεις, τα αποτελέσματα οργανικής αναζήτησης οργανώνονται με βάση τον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης. Η οργανική αναζήτηση, η κατασκευή ιστοσελίδων και το SEO πάνε μαζί. Το SEO φέρνει οργανική επισκεψιμότητα, η οποία είναι κεντρική για την επιτυχία σε ψηφιακό επίπεδο.
Γιατί είναι σημαντικό το SEO και η οργανική αναζήτηση;
Η σημασία του SEO δεν είναι κάτι που πρέπει να παραβλέπεται. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν συγκεκριμένους αλγορίθμους  για να κατευθύνουν την ηλεκτρονική κυκλοφορία στον ένα ή τον άλλο ιστότοπο.
Υπάρχουν πολλά οφέλη από μια ισχυρή στρατηγική οργανικής αναζήτησης. Και από επιχειρηματική άποψη, αποκτάτε σημαντικές πληροφορίες για το κοινό σας. Ακολουθούν μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους το SEO είναι σημαντικό:

 • Είναι χαμηλού κόστους
 • Αποδίδει μεγάλη απόσβεση της επένδυσης
 • Παρέχει αξιοποιήσιμα δεδομένα
 • Ενισχύει την αξιοπιστία
 • Προσελκύει σχετικούς χρήστες

 

Οργανική αναζήτηση και ψηφιακό μάρκετινγκ

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το περιεχόμενό σας παρέχει μια υπηρεσία. Αν θεωρείτε τη μηχανή αναζήτησης ως την αγορά αυτής της υπηρεσίας, τότε η υψηλή κατάταξη στην πρώτη σελίδα της είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε αυτό που προσφέρετε. Το οργανικό μάρκετινγκ αναζήτησης μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να δείξει αποτελέσματα, και το SEO είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται μαζί με τον ιστότοπό σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνετε στην κορυφή του για να συνεχίσετε να επωφελείστε. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε την επισκεψιμότητά σας μέσω της διοχέτευσης μάρκετινγκ για να επιτύχετε αυτά τα έσοδα. Και για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εξασκηθείτε στο SEO και να βελτιώσετε τις τεχνικές SEO σας.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

εργασία ιστοσελίδων εξ αποστάσεως

Ο καθορισμός ορίων στην εργασία σας βοηθά να αποκτήσετε σεβασμό και μια υγιέστερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, ειδικά όταν η τελευταία γίνεται εξ αποστάσεως. Ο ορισμός ορίων στην εργασία είναι ευκολότερος όταν δεν εργάζεστε εξ αποστάσεως. Μόλις τελειώσετε για την ημέρα και φύγετε από το γραφείο, δεν αναμένει κανείς να συνεχίσετε να ελέγχετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να απαντάτε σε κλήσεις πελατών. Δουλεύοντας όμως εξ αποστάσεως ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο ώς αποτέλεσμα της προώθησης και κατασκευής ιστοσελίδων.

Στους απομακρυσμένους εργαζόμενους είναι δύσκολο να γνωρίζετε πότε είναι "on" και πότε "off". Έτσι, το αίσθημα πίεσης για να παραμείνετε συνδεδεμένοι ή να υιοθετήσετε μια πάντα διαθέσιμη νοοτροπία δεν είναι υγιές ή καλό για την παραγωγικότητά σας και σίγουρα θα σας οδηγήσει στην εξουθένωση.

Παρακάτω έχουμε μερικούς τρόπους για να θέσουμε υγιή όρια όταν εργαζόμαστε εξ αποστάσεως.

1. Προσδιορίστε τα όριά σας

Κατά τη διάρκεια της εικονικής διαδικασίας εργασίας, οι απομακρυσμένοι διευθυντές και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σκεφτούν και να συζητήσουν τι αισθάνονται άνετα να κάνουν και τι αναμένεται από αυτούς. Κανένας υπάλληλος ή μάνατζερ δεν είναι ο ίδιος, οπότε ο καθένας θα έχει διαφορετικές προτεραιότητες, προσδοκίες και όρια.

Οι διευθυντές θα πρέπει να καταρτίσουν κατάλογο κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τις τυπικές ώρες εργασίας, τις εργάσιμες ημέρες, τις πολιτικές ημερών διακοπών και άδειας καθώς και τα πρότυπα επικοινωνίας. Θα πρέπει να αναθέσουν σαφείς εργασιακές ευθύνες και να ορίσουν υπεύθυνο για την ανάθεση έργων και προθεσμιών.

Οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Θα πρέπει να σκεφτούν πώς θα κατανεμηθεί και θα υλοποιηθεί η εργασία τους από το σπίτι, αν είναι δεκτικοί για εργασία σαββατοκύριακα και αργίες, τι μπορούν να αναλάβουν εκτός των βασικών καθηκόντων κ.α..

Τότε μπορείτε να συμφωνήσετε σε μια ευχάριστη μέση λύση που θα εξυπηρετήσει και τις δυο πλευρές και θα δημιουργήσει ένα ισορροπημένο κλίμα.

2. Γνωστοποιήστε τα όριά σας με σαφήνεια το συντομότερο δυνατό

Μόλις προσδιορίσετε τα όριά σας, επικοινωνήστε τα με σαφήνεια στην ομάδα σας το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή κακής επικοινωνίας αργότερα. Εάν προτιμάτε να εργάζεστε μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά είστε πρόθυμοι να σπάσετε αυτό το όριο για μια έκτακτη ανάγκη, φροντίστε να καθορίσετε τι σημαίνει έκτακτη ανάγκη. Περιγράψτε πώς είναι ένα επείγον θέμα και πώς θέλετε να ειδοποιείστε. Αν έχετε ένα συγκεκριμένο παράθυρο "Μην ενοχλείτε" κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενημερώστε τους πάντες ότι θα εργάζεστε πάνω σε κάτι σημαντικό μεταξύ αυτών των ωρών. Θα πρέπει επίσης να τους δώσετε ένα παράθυρο για το πότε θα είστε διαθέσιμος για επικοινωνία. Η περιγραφή λεπτομερειών όπως αυτές επιτρέπει στην ομάδα σας να γνωρίζει πού βρίσκονται, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα, μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες καταπάτησης των ορίων.

3. Παραμείνετε πιστοί στα όρια που θέτετε και μην απολογείστε.

Εάν λέτε ότι δεν πρόκειται να απαντήσετε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά τις 7 μ.μ. ή κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων ,αλλά στη συνέχεια το κάνετε, μεταφέρετε ουσιαστικά στους συνεργάτες σας το μήνυμα ότι δεν σέβεστε τα όριά σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να λειτουργείτε εντός των ορίων που δημιουργείτε. Ακόμα κι αν έχετε μια γρήγορη απάντηση σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ήρθε μετά από ώρες, μπορεί να περιμένει μέχρι τον καθορισμένο χρόνο εργασίας σας. Θυμηθείτε, το επόμενο μήνυμα που θα έρθει μπορεί να μην είναι τόσο απλό, και τότε όλοι θα περιμένουν μια απάντηση από εσάς.

Τι γίνεται αν οι συνάδελφοι εγκαταλείπουν εργασίες σε εσάς την τελευταία στιγμή; Εάν η ολοκλήρωση τους θέσει σε κίνδυνο τις άλλες εργασίες στην ατζέντα σας ή σας αναγκάσει να εργαστείτε περισσότερες υπερωρίες από όσες μπορείτε, μην φοβάστε να πείτε όχι. Μπορείτε να τους αρνηθείτε ευγενικά ξεκινώντας με κάτι θετικό και στη συνέχεια παραμένοντας σταθεροί στην απόφασή σας. Αν δεν νιώθετε άνετα με μια εργασία που σας ζητά ο προϊστάμενός σας να ολοκληρώσετε, μπορείτε να απαντήσετε:

Αυτό το έργο ακούγεται ενδιαφέρον. Πώς πρέπει να χωρέσω τα Χ στη λίστα λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω το Y και το Z στο πρόγραμμα;

Τέλεια ιδέα! Αλλά έχω τα Χ, Υ και Ζ στη λίστα μου, οπότε ποιο πρέπει να αφήσω πίσω για να αρχίσω να δουλεύω σε αυτή τη νέα αποστολή;

Δηλώσεις όπως αυτές δίνουν στους επικεφαλής της ομάδας σας την ευκαιρία να εξετάσουν τον τρέχοντα φόρτο εργασίας και το χρονοδιάγραμμά σας πριν σας πιέσουν να προσθέσετε αυτήν την μη προγραμματισμένη εργασία στο πρόγραμμά σας.

Εάν πρέπει να απαντήσετε σε έναν πελάτη ή συνάδελφο που θέλει να ολοκληρώσετε κάτι πέρα από τα χρονικά σας όρια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε:

Ευχαριστώ που σκέφτηκες ότι θα ταίριαζα σε αυτό το έργο, και αν είχα το χρόνο, σίγουρα θα βοηθούσα. Αλλά πρέπει με σεβασμό να αρνηθώ, καθώς θα δεσμευόμουν σε ένα έργο μόνο αν μπορούσα να του δώσω την πλήρη προσοχή μου, και αυτή τη στιγμή είμαι επικεντρωμένος σε ένα άλλο έργο.

Θα ήθελα να βοηθήσω, αλλά δεν έχω τους πόρους / την προσοχή που απαιτεί η εργασία αυτή τη στιγμή, δυστυχώς.

Ποτέ μην απολογείστε που τηρείτε τα όρια που δημιουργείτε. Εφόσον δίνετε τα πάντα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, δεν πρέπει να συσσωρεύετε ένα παράλογο και αγχωτικό ποσό υπερωριών.

4. Δείτε τι μπορείτε να αναθέσετε

Οι αρχηγοί ομάδων και οι απομακρυσμένοι διαχειριστές έργων είναι οι κύριοι υποψήφιοι για τη συσσώρευση υπερωριών. Αντί να κάνετε τη δουλειά πέντε ατόμων, να εξετάζετε πάντα ποιες εργασίες μπορείτε να αναθέσετε στην ομάδα σας. Πώς θα ξέρετε τι πρέπει να αναλάβετε και τι πρέπει να αναθέσετε; Αναρωτηθείτε:

Είναι αυτό ένα έργο / εργασία που ήθελα να κάνω; Απαιτεί το συγκεκριμένο σύνολο ικανοτήτων μου;

Θα με βοηθήσει άμεσα να προχωρήσω στη θέση / καριέρα μου; Πώς θα επηρεάσει τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους μου;

Αν απολαμβάνετε μια εργασία, μπορείτε να κάνετε χώρο για αυτή. Αλλά μερικές φορές είναι καλύτερο να αφήσετε ένα ικανό μέλος της ομάδας με λιγότερες ευθύνες να κάνει τη δουλειά σωστά από το να εξαντλήσετε τον εαυτό σας και να αγνοήσετε τα όριά σας. Εμπιστευθείτε την ομάδα σας. Αφήστε την να σας εντυπωσιάσει. Έτσι θα νιώθετε πιο σίγουροι για τις ικανότητές τους και λιγότερο αναγκασμένοι να τα αναλάβετε όλα μόνοι σας.

5. Χρησιμοποιείτε πάντα το χρόνο σας μακριά από την δουλειά και αποσυνδεθείτε

Πολλοί απομακρυσμένοι εργαζόμενοι, φαίνεται ότι δουλεύουν από το σπίτι ενώ δεν αισθάνονται καλά ψυχολογικά. Παράλληλα, ακόμη και όταν οι εταιρείες προσφέρουν απεριόριστο χρόνο διακοπών, πολλοί επιλέγουν μόνο δύο ή τρεις εβδομάδες άδειας ετησίως, ενώ πολλοί συμβιβάζονται με μία εβδομάδα άδειας και άλλοι με καμία. Αφήνοντας το χρόνο των διακοπών σας να συσσωρεύεται δείχνει ότι δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε από τη δουλειά, καθιστώντας σας πιο επιρρεπείς στην ανάληψη περισσότερων εργασιών.

6. Προετοιμαστείτε για πέρασμα των ορίων

Είτε οι άνθρωποι ξεχνούν τα όριά σας είτε τα περνούν επίτηδες, είναι καλό να έχετε ένα σχέδιο για το πώς θα το αντιμετωπίσετε όταν συμβεί. Αυτό σας βοηθά να απαντήσετε με καθαρό κεφάλι αντί να θυμώνετε ή να αισθάνεστε πιεσμένοι. Όταν κάποιος περάσει τη γραμμή, ενημερώστε τον αμέσως. Μην περιμένετε μέχρι να το καταλάβουν. Τώρα, εάν οι συνάδελφοί σας ή οι ηγέτες σας αγνοούν τακτικά τα όριά σας, μπορεί να έχετε ένα τοξικό χώρο εργασίας στα χέρια σας. Εάν κανείς δεν σέβεται την επιθυμία σας να δημιουργήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε μια νέα απομακρυσμένη εργασία με μια ομάδα που ενθαρρύνει την ιεράρχηση της ψυχικής και σωματικής σας υγείας.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

σημαντική η κατασκευή ιστοσελίδων

1.ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Όταν το κοινό σας επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας,σχηματίζεται η πρώτη εντύπωση για την επιχείρηση σας.Αξιολογούν την επιχείρηση σας σε δευτερόλεπτα.Σε αυτά τα δεύτερα θέλετε να αποκομίσουν μια θετική εντύπωση.
Εαν η ιστοσελίδα σας είναι μη ελκυστική ή ξεπερασμένη,το κοινό σας θα αποκτήσει μια αρνητική εντύπωση για την επιχείρηση σας.Θα χάσετε τους υποψήφιους πελάτες σας,επειδή θα αφήσουν την ιστοσελίδα σας,για την σελίδα ενός ανταγωνιστή.

2.ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Υπάρχουν στοιχεία και πρακτικές που επηρεάζουν τον τρόπο  που δημοσιεύεται ένα κείμενο στην ιστοσελίδα σας,το οποίο επηρεάζει την σειρά κατάταξης που εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας,στις μηχανές αναζήτησεις.
Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε τις κατάλληλες πρακτικές σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων (και την επακόλουθη προβολή της μηχανής αναζήτησης) είναι να συνεργαστείτε με μια υπηρεσία σχεδιασμού ιστοσελίδων που γνωρίζει τι κάνει.

3.ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Οι χρήστες μπορούν να κρίνουν πώς θα τους αντιμετωπίσετε κοιτάζοντας τον ιστότοπό σας. Αν δεν καταβάλλετε καμία προσπάθεια στο σχεδιασμό του ιστότοπου σας, το κοινό σας γνωρίζει ότι δεν θα καταβάλλετε προσπάθειες για να τον βοηθήσετε και τους ίδιους.
Ο ιστότοπός σας είναι σαν εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών. Εάν ο ιστότοπός σας είναι φωτεινός, μοντέρνος και φιλόξενος, το κοινό σας θα αισθάνεται πιο ευπρόσδεκτο στη σελίδα σας. Θα δώσετε την εντύπωση ότι είστε ανοιχτοί και φιλόξενοι σε νέα άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

4.ΧΤΙΖΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ

Οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται κακώς σχεδιασμένους ιστότοπους.
Ένας επαγγελματικός ιστότοπος σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη με το κοινό σας. Θα εμπιστευτούν την επιχείρησή σας και θα αισθάνονται άνετα να την επισκεφτούν ξανά.
Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη με το κοινό σας, ώστε να παραμείνουν στον ιστότοπό σας. Όταν οι επισκέπτες παραμένουν στον ιστότοπό σας περισσότερο, δημιουργείτε περισσότερες ευκαιρίες για την επιχείρησή σας να αποκτήσει μόνιμους πελάτες.

5.ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εάν χρειάζεστε ένα σημαντικό λόγο για τον οποίο ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι σημαντικός, είναι ο εξής: Οι ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν ήδη σχεδιασμό ιστοσελίδων. Εάν θέλετε να είστε ανταγωνίσημοι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε σχεδιασμό ιστοσελίδων για τον ιστότοπό σας.
Θέλετε ο ιστότοπός σας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Ο σχεδιασμός του ιστότοπου σας είναι μια ευκαιρία για εσάς να ξεχωρίσετε την επιχείρησή σας από τον ανταγωνισμό. Όταν ανταγωνίζεστε άλλες επιχειρήσεις, έχετε γενικά τις ίδιες υπηρεσίες και παρόμοιες τιμές. Χρειάζεστε η επιχείρησή σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπες.
Ένας καλά σχεδιασμένος ιστότοπος είναι μια ευκαιρία για την επιχείρησή σας να παρουσιάσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά σας. Μπορείτε να δείξετε στο κοινό σας γιατί πρέπει να επιλέξει την επιχείρησή σας αντί για τους ανταγωνιστές.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

ιστοσελίδες επιχειρήσεων μετά την πανδημία

Όταν η πανδημία έπληξε για πρώτη φορά τον κόσμο το 2020, οι περισσότερες επιχειρήσεις πιάστηκαν απροετοίμαστες. Πολλοί αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια του πρώτου εγκλεισμού και μερικοί άτυχοι αναγκάστηκαν ακόμη και να κλείσουν τις επιχειρήσεις. Το μήνυμα ήταν δυνατό και σαφές - η άμεση υιοθέτηση της τεχνολογίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας ζωντανή εν μέσω της πανδημίας. Οργανισμοί που προσαρμόστηκαν γρήγορα επέζησαν και μάλιστα ευδοκιμούν σήμερα.

 

Καθώς η άνευ προηγουμένου κρίση συνεχίζεται με τα επαναλαμβανόμενα κύματα του ιού, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην έχουν άλλη επιλογή από το να βασίζονται στην τεχνολογία προώθησης και κατασκευής ιστοσελίδων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο μόνος τρόπος για να καθοδηγήσετε την επιχείρησή σας στις δύσκολες στιγμές. Καθιστά τις επιχειρήσεις αρκετά ανθεκτικές ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του νέου κανονικού. Αλλά όλα έχουν ως αποτέλεσμα τη χρήση των σωστών τεχνολογιών για σωστούς σκοπούς, επειδή οι προϋπολογισμοί είναι περιορισμένοι. Ας εξηγήσουμε πώς η υιοθέτηση της τεχνολογίας θεωρείται η καλύτερη επιλογή για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αντέξουν τον αντίκτυπο της πανδημίας και να παραμείνουν ισχυρές.

 

Προώθηση απομακρυσμένου χώρου εργασίας

Το πρώτο κύμα του ιού κατέστησε απαραίτητο για τις επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν την τήλε-εργασία. Ακόμα και αυτοί που δεν το είχαν ξανακάνει δεν είχαν άλλη επιλογή από το να υιοθετήσουν το μοντέλο. Ένα χρόνο αργότερα, οι περισσότεροι οργανισμοί είναι άνετοι με την έννοια και περισσότερο από πρόθυμοι να συνεχίσουν το WFH για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δημιουργία της τήλε-εργασίας δεν ήταν ένα μικρό κατόρθωμα, καθώς έπρεπε να δοθούν στους ανθρώπους τα κατάλληλα εργαλεία και τεχνολογίες για να παραμείνουν συνδεδεμένοι.

 

Οι εταιρείες έπρεπε επίσης να επενδύσουν σε εργαλεία τήλε-παρακολούθησης για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι απέδιδαν στα υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας. Αυτά που λειτουργούν σε μοντέλα τηλεφωνικού κέντρου άλλαξαν στο cloud για να κρατήσουν τα μέσα πληροφορίας ανοιχτά, να χειριστούν την εισροή ερευνών και να παρέχουν εξατομικευμένη υποστήριξη στους καλούντες. Καθώς η πανδημία εξελίσσεται το 2021, εξακολουθούν να έρχονται προκλήσεις. Οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά και οι σωστές τεχνολογικές λύσεις είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των νέων και εξελισσόμενων προκλήσεων.

 

Ενεργοποίηση επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ ομάδων

Η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή δυνατότητας επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ απομακρυσμένων ομάδων. Ο κόσμος γύρισε ανάποδα για τις επιχειρήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η συνεργασία ήταν μια πρόκληση στην αρχή, καθώς οι άνθρωποι ήταν μίλια μακριά, και η σύνδεση φαινόταν σαν ένα τεράστιο έργο. Ευτυχώς, ζωντανές πλατφόρμες επικοινωνίας και εργαλεία όπως το Zoom και το Google Meet άνοιξαν την ευκαιρία να συνεδριάσουν για εργασίες και έργα.

 

Η συνεργασία που βασίζεται στο cloud έγινε κανόνας επειδή χρησίμευσε ως πλατφόρμα για τη στέγαση κρίσιμων αρχείων και εγγράφων στα οποία τα μέλη της ομάδας μπορούσαν να έχουν πρόσβαση από τις τοποθεσίες τους. Αυτά τα εργαλεία και οι εφαρμογές βελτιώνονται ακόμα περισσότερο αυτές τις μέρες για να διασφαλίσουν ότι πληρούν τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των ομάδων που πρέπει ακόμα να ακολουθήσουν τις ρυθμίσεις WFH. Εάν θέλετε να διατηρήσετε την επιχείρησή σας σε καλό δρόμο, πρέπει να αγκαλιάσετε αμέσως το πιο πρόσφατο και το καλύτερο.

 

Διευκόλυνση της συνδεσιμότητας με τους πελάτες

Ενώ η συνεργασία μεταξύ των ομάδων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των λειτουργιών, η συνδεσιμότητα με τους πελάτες είναι απαραίτητη για την αύξηση των εσόδων για την εταιρεία σας. Ενισχύει την εμπιστοσύνη και οδηγεί τη διατήρηση των πελατών, η οποία έχει μεγαλύτερη σημασία εν μέσω της κρίσης. Ευτυχώς, μπορείτε να βασιστείτε σε λύσεις VOIP και επικοινωνίας που βασίζονται στο cloud για να διατηρήσετε την ομάδα υποστήριξης πελατών σας διαθέσιμη και προσβάσιμη. Δεν χρειάζεται να εξαρτώνται από την υποδομή γραφείου για την πραγματοποίηση επιχειρηματικών κλήσεων, αλλά οι κλήσεις πελατών μπορούν να δρομολογηθούν σε εικονικούς αριθμούς που εκτελούνται σε προσωπικές συσκευές.

 

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για την απώλεια πελατών, επειδή οι γραμμές επικοινωνίας είναι πάντα ανοιχτές. Εκτός από τη εκτροπή κλήσεων σε υπαλλήλους στο σπίτι, μπορείτε επίσης να παρέχετε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές τηλεφωνικού κέντρου, όπως η λύση Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων σε αυτούς. Δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους σας να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες και να κάνουν τους καλούντες ευχαριστημένους με τις αλληλεπιδράσεις.

 

Αύξηση των πωλήσεων μέσω του διαδικτυακού καναλιού

Οι επιχειρηματικοί τομείς που επικεντρώνονται στις πωλήσεις, όπως το λιανικό εμπόριο, καταστράφηκαν από τον αρχικό αντίκτυπο της πανδημίας. Τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά, και ακόμη και καθώς άνοιξαν, η κυκλοφορία του κόσμου με τα πόδια ήταν ελάχιστη. Αλλά πολλές εταιρείες ενήργησαν γρήγορα και λειτούργησαν ως μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου για να διατηρήσουν τις πωλήσεις. Το καλύτερο μέρος είναι ότι οι περισσότεροι απέκτησαν πολλά κέρδη εξαιτίας της ευκαιρίας διαδικτυακών πωλήσεων, καθώς εμφανίστηκε ως μια πολύτιμη ροή εσόδων.

 

Η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα, και είναι λογικό να κάνουμε το επιπλέον βήμα για να αυξήσουμε αυτή τη ροή εσόδων. Μπορείτε να αξιολογήσετε τον ιστότοπό σας και να εργαστείτε σε μια νέα εμφάνιση και αίσθηση για να κάνετε την ψηφιακή σας παρουσία ακόμα πιο εντυπωσιακή και ελκυστική για πιθανούς πελάτες. Ο ανταγωνισμός στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι υψηλός, επομένως είναι σημαντικό να έχετε μια ισχυρή στρατηγική ψηφιακής προώθησης για να επεκτείνετε την εμβέλειά σας στο διαδικτυακό τοπίο.

 

Προώθηση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων

Ο ρόλος της τεχνολογίας έχει μεγαλύτερη βαρύτητα όταν τα γραφεία λειτουργούν δια ζώσης. Καθίσταται ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, οι οποίες αποτελούν τις προτεραιότητες για τις επιχειρήσεις σε περιόδους πανδημίας. Μπορείτε να εξασφαλίσετε την κοινωνική αποστασιοποίηση στο χώρο του γραφείου με έξυπνες ψηφιακές λύσεις που κρατούν τους ανθρώπους συνδεδεμένους όπου και αν βρίσκονται στο χώρο του γραφείου. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να αλληλεπιδρούν σωματικά, αλλά βρίσκονται στην ίδια σελίδα και αισθάνονται συνδεδεμένοι.

 

Οι επιχειρήσεις λιανικής μπορούν να αξιοποιήσουν ανέπαφες λύσεις και τεχνολογίες POS για να αποφύγουν τα πλήθη στα γκισέ πληρωμών. Οι αγοραστές μπορούν να περιηγηθούν εύκολα στο χώρο και να πληρώσουν επί τόπου μέσω γκισέ, αντί να ασχολούνται με άλλο άτομο. Τα υπέρυθρα θερμόμετρα και οι θερμικές κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των εργαζομένων και των επισκεπτών χωρίς φυσική επαφή. Η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον χώρο εργασίας ασφαλή και συμβατό με τις κανονιστικές οδηγίες.

 

Το επόμενο φυσιολογικό είναι εδώ, και θα υπάρχει στο άμεσο μέλλον. Ακόμη και οι επιχειρήσεις που ανέλαβαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην πρώτη φάση της κρίσης δεν μπορούν να είναι υπερβολικά σίγουρες ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να αξιολογήσετε τις τρέχουσες προκλήσεις σας και πρέπει να εντοπίσετε τα κενά. Μόλις γνωρίζετε τις ελλείψεις, πρέπει να επιλέξετε τις σωστές τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τις επενδύσεις σας, αντί να αγκαλιάζετε εφαρμογές μόνο και μόνο επειδή όλοι τις επιλέγουν. Επιλέξτε αυτά που προσφέρουν πραγματική αξία και προχωρήστε την επιχείρησή σας.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

μετρήσεις social ιστοσελίδας

Από τις μετρήσεις των επόμενων χρηστών έως τα ποσοστά αφοσίωσης, ο κόσμος των μετρήσεων των κοινωνικών μέσων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Επιπλέον, μια νέα σημαντική μέτρηση φαίνεται να δημιουργείται σε εβδομαδιαία βάση.

 

Τι θα έπρεπε να παρακολουθείς; Είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας; Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στις πιο βασικές μετρήσεις στις οποίο κάθε εταιρεία θα πρέπει να δίνει προσοχή με βάση τους στόχους σας. Αυτά γενικεύονται σε όλα τα κανάλια κατασκευής ιστοσελίδων κοινωνικών μέσων. Τα ονόματα των βασικών μετρήσεων μπορεί να διαφέρουν από το ένα κανάλι στο άλλο, αλλά θα καλύψουμε τις βασικές μετρήσεις που θα θέλετε να παραμείνετε ενημερωμένοι για τα KPI σας, τη ρύθμιση στόχων και την παρακολούθηση καμπάνιας.

 

Σε αυτόν τον οδηγό, θα πούμε ποιες είναι οι μετρήσεις των κοινωνικών μέσων, γιατί είναι σημαντικές, πώς να τις βρούμε και ποιες πρέπει να προσέξετε. Οι λεπτομέρειες που παρακολουθείτε διαφέρουν ανάλογα με τον κλάδο, τις επιχειρήσεις και τις καμπάνιες. Θεωρήστε αυτά ως τις βασικές μετρήσεις για να δημιουργήσετε την προσέγγισή σας στα αναλυτικά στοιχεία κοινωνικών μέσων γύρω.

 

Ποιες είναι οι μετρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γιατί πρέπει να τις παρακολουθείτε;

Οι στόχοι σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτό που καθορίζει τις μετρήσεις σας. Για κάθε στόχο, χρειάζεστε μια σχετική μέτρηση, η οποία θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν η κοινωνική σας στρατηγική χτυπά το σήμα ή όχι.

 

Για παράδειγμα, ο επιχειρηματικός σας στόχος μπορεί να είναι η αύξηση των μετατροπών. Ως εκ τούτου, ο στόχος σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται η αύξηση των μετατροπών από εκείνους που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας μέσω δημοσιεύσεων που αποτελούν μέρος της στρατηγικής σας. Τώρα που έχετε έναν στόχο κατά νου, μπορείτε να προσδιορίσετε με σαφήνεια ποιες μετρήσεις κοινωνικών μέσων για μέτρηση και ένα χρονικό πλαίσιο για τη μέτρησή τους. Για παράδειγμα, η αύξηση των μετατροπών από την κοινωνική κατά 25% σε διάστημα τριών μηνών. Για να εκπληρώσετε αυτόν τον στόχο, αποφασίζετε να εκτελέσετε μια καμπάνια που θα περιλαμβάνει διαφημίσεις, ετικέτες προϊόντων και επηρεαστές. Για να το μετρήσετε αυτό, καθορίζετε ότι θα εξετάσετε τη μέτρηση της κοινωνικής επισκεψιμότητας και του ποσοστού μετατροπών από αυτές τις δημοσιεύσεις στα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπού σας.

 

Οι μετρήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικές επειδή αποδεικνύουν ότι μπορείτε να μετρήσετε πόσο επιτυχημένη είναι μια καμπάνια, πόσο καλά αποδίδει η κοινωνική στρατηγική σας και τελικά αν θα έχετε αντίκτυπο στη συνολική επιχείρησή σας. Όχι μόνο η ύπαρξη αυτών των μετρήσεων σας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσετε τον αντίκτυπο της εργασίας σας στα στελέχη, αλλά η παροχή συνεπών αναφορών μέτρησης κοινωνικών μέσων μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές για την κοινωνική σας ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων του προϋπολογισμού και της αυξημένης πρόσβασης σε πόρους. Και τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, οι μετρήσεις σας κρατούν ενήμερους για το γενικό κοινωνικό προφίλ και την υγεία της επωνυμίας - δεν γνωρίζετε τον αντίκτυπο της παρουσίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να έχετε τα δεδομένα για να το υποστηρίξουν.

 

Μέτρηση των σωστών μετρήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων έχει τα δικά της εγγενή αναλυτικά στοιχεία για να βουτήξετε. Για το Facebook, θα τα βρείτε στην καρτέλα Στατιστικά. Στο Twitter, πλοηγείστε στο Twitter Analytics. Στο Instagram και το Pinterest, θα χρειαστείτε επιχειρηματικούς λογαριασμούς για να μπορέσετε να δείτε τα δεδομένα σας.

 

Εάν μόλις ξεκινάτε και έχετε χαμηλό προϋπολογισμό, η επίσκεψη σε αυτούς τους εγγενείς πόρους ανάλυσης μεμονωμένα μπορεί να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

 

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος επένδυσης από την απόσυρση μετρήσεων από όλες αυτές τις πηγές, βρείτε ένα εργαλείο ανάλυσης κοινωνικών μέσων που ταιριάζει στον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας. Ο χρόνος που εξοικονομείτε για τη μη αυτόματη δημιουργία αναφορών και τη συγκέντρωση δεδομένων διαφορετικών δικτύων θα αντισταθμίσει περισσότερο από τα χρήματα που ξοδεύετε σε αυτά τα εργαλεία.

 

Όποια διαδρομή και αν πάρετε, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε και να τεκμηριώνετε τις μετρήσεις σας κάπου σε σταθερή βάση και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας προς τους στόχους σας.

 

Τώρα που γνωρίζετε τους στόχους σας και πώς να λάβετε τα δεδομένα σας, ο περιορισμός των μετρήσεων σε μια θάλασσα επιλογών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Τα κοινωνικά δεδομένα είναι τόσο τεράστια. Χρησιμοποιήσαμε μετατροπές ως παράδειγμα. Ωστόσο, τι γίνεται με μερικές από τις πιο χνουδωτές μετρήσεις; Πώς θα έπρεπε να τα χρησιμοποιείς αυτά; Η απάντηση είναι για τη ζεύθμιση των μετρήσεων πίσω στους στόχους σας. Αν θέλετε να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση μέσω των εκδόσεων, πόσες εντυπώσεις οδηγείτε; Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια κοινότητα, πόσα άτομα προσελκύουν οι δημοσιεύσεις σας κατά μέσο όρο; Όλες οι μετρήσεις έχουν νόημα, έχει να κάνει με την ερμηνεία του τι σας λέει αυτή η μέτρηση και τη μετάφρασή της στους επιχειρηματικούς σας στόχους.

 

Αλληλεπίδραση: Μου αρέσει, σχόλια, κοινοποιήσεις και κλικ

Η δέσμευση είναι μια μεγάλη κατηγορία ομπρέλας για παρακολούθηση.

 

Το ποσοστό αλληλεπίδρασης είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται συχνά για να παρακολουθείται πόσο ενεργό είναι το κοινό σας και πόσο αποτελεσματικές είναι οι καμπάνιες επωνυμίας σας. Οι αφοσιωμένοι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με επωνυμίες μέσω αλληλεπιδράσεων όπως "μου αρέσει", σχόλια και κοινωνική κοινή χρήση.

 

Η αλληλεπίδραση ουσιαστικά συνοψίζεται στο πόσοι λογαριασμοί κοινού αλληλεπιδρούν με τον λογαριασμό σας και πόσο συχνά. Κάθε δίκτυο θα έχει κάποιο είδος μέτρησης αφοσίωσης που είναι ένα συνολικό άθροισμα μικρότερων ευκαιριών αφοσίωσης, όπως "Μου αρέσει!", σχόλια και κοινοποιήσεις. Πολλές πλατφόρμες έχουν περισσότερους από έναν τύπους μετρήσεων ή διαφορετικές συμβάσεις ονομασίας, όπως retweets έναντι μετοχών.

 

Τα υψηλά ποσοστά αλληλεπίδρασης θα υποδεικνύουν την υγεία του κοινού (πόσο ευαίσθητο είναι το κοινό σας και πόσοι είναι "πραγματικοί" ακόλουθοι), ενδιαφέροντες τύποι περιεχομένου και την αναγνώρισή σας για την επωνυμία σας.

 

Σε αναλυτικό επίπεδο, θα δείτε διαφορετικές μετρήσεις αφοσίωσης:

 

Επισημάνσεις "Μου αρέσει!", "Μου αρέσει!", "Σχόλια", "Retweets" κ.λπ.: Μεμονωμένες μετρήσεις αλληλεπίδρασης, όπως μια μετοχή ή μια προσθήκη Retweet. Σε μια αναφορά στο Twitter, θα δείτε έναν συνολικό αριθμό δεσμεύσεων ανά δημοσίευση ή προφίλ.

Ποσοστό αλληλεπίδρασης μετά: Ο αριθμός των δεσμεύσεων διαιρούμενος με τις εμφανίσεις ή την απήχηση. Ένα υψηλό ποσοστό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τη θέση το βρίσκουν ενδιαφέρον.

Αναφορές λογαριασμού: Οι οργανικές αναφορές, όπως @mentions που δεν αποτελούν μέρος μιας απάντησης ή η προσθήκη ετικετών σε μια επωνυμία σε μια ιστορία Instagram χωρίς ερώτηση, υποδεικνύουν καλή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας.

Όπως και οι περισσότερες μετρήσεις, η εξέταση μιας μέτρησης αφοσίωσης μπορεί να μην σας δώσει όλα τα συμφραζόμενα που χρειάζεστε για να πάρετε πλήρεις αποφάσεις για τη στρατηγική σας. Κοιτάζοντας ένα συνδυασμό μετρήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους μοχλούς που μπορείτε να τραβήξετε για να εκπληρώσετε τους συγκεκριμένους στόχους σας. Για παράδειγμα, μια δημοσίευση που λαμβάνει πολλά "Μου αρέσει!" αλλά όχι σχόλια ή κοινοποιήσεις δεν είναι πάντα κακή. Η πρόθεση της ανάρτησης θα μπορούσε να είναι να παρουσιάσει μια όμορφη εικόνα και μια λεζάντα που δεν προορίζεται να είναι μια έκκληση για δράση. Αλλά, αν υπήρχε μια έκκληση για δράση που ενθάρρυνε σχόλια και μετοχές, τότε η έλλειψή τους θα μπορούσε να σημαίνει μια κακή απόδοση λεζάντα.

 

Κοιτάζοντας την πλήρη εικόνα είναι μεγάλη ως την επινόηση της στρατηγικής σας, αλλά κρατώντας ένα στενό μάτι σε ένα μετρικό ειδικότερα μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να είστε πιο ευκίνητοι και να περιστρέψετε γρήγορα τη στρατηγική σας. Η αναφορά απόδοσης απεσταλμένα μηνύματος του Sprout θα αναλύει τις μετρήσεις κάθε ανάρτησης, αλλά θα παρέχει επίσης έναν μέσο όρο ή σύνολο στην κορυφή κάθε στήλης. Ταξινομώντας αυτά, θα μάθετε ποιες δημοσιεύσεις λαμβάνουν τις περισσότερες εμφανίσεις και ποιοι έχουν τους πιο μέσους χρήστες αφοσιωμένους. Αν ο στόχος σας είναι η αφοσίωση, η ταξινόμηση με βάση τις πιο δεσμευμένες αναρτήσεις θα σας βοηθήσει να βρείτε ομοιότητες μεταξύ αυτών των δημοσιεύσεων, ώστε να μπορείτε να καθορίσετε ποια στοιχεία αυτών των δημοσιεύσεων απευθύνονται περισσότερο στους χρήστες και να βελτιστοποιήσετε το μελλοντικό σας περιεχόμενο.

 

Ευαισθητοποίηση: Εντυπώσεις & απήχηση

Οι συχνά χρησιμοποιούμενες αλλά συχνά συγκεχυμένες, εντυπώσεις και απήχηση είναι το καθένα μια σημαντική μέτρηση για την παρακολούθηση, ειδικά αν οι στόχοι σας για κοινωνικά δίκτυα επικεντρώνονται στην αναγνωρισιμότητα και την αντίληψη της επωνυμίας.

 

Αν χρησιμοποιείτε αυτές τις μετρήσεις ως σημεία αναφοράς για την επωνυμία σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ απήχησης και εμφανίσεων.

 

Σε επίπεδο ταχυδρομείου:

 

Οι εμφανίσεις είναι πόσες φορές εμφανίζεται μια δημοσίευση στο χρονολόγιο κάποιου

Η απήχηση είναι οι πιθανοί μοναδικοί θεατές που θα μπορούσε να έχει μια δημοσίευση (συνήθως ο αριθμός των ακόλουθων συν τους λογαριασμούς που μοιράστηκαν τον αριθμό των ακόλουθων της δημοσίευσης).

 

Ενώ οι εμφανίσεις μπορούν να σας πουν πολλά σχετικά με τις δυνατότητες που έχει το περιεχόμενό σας για προβολή στα κοινωνικά από μόνο του, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να εξετάσετε άλλες μετρήσεις για το απόλυτο πλαίσιο απόδοσης. Αν έχετε πολλούς στόχους τόσο για την αύξηση της ευαισθητοποίησης όσο και για την εκπαίδευση του κοινού σας, πιθανότατα θα θέλετε να αναζητήσετε έναν συνδυασμό εντυπώσεων και αφοσίωσης. Για μια δημοσίευση που έχει υψηλό αριθμό εμφανίσεων, αλλά χαμηλό αριθμό αλληλεπίδρασης (και επομένως χαμηλό ποσοστό αφοσίωσης), αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι η δημοσίευσή σας δεν ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε το κοινό να αναλάβει δράση αφού την είδε στη ροή του. Για μια δημοσίευση με υψηλό αριθμό απήχησης και υψηλό ποσοστό αφοσίωσης, πιθανότατα θα σημαίνει ότι το περιεχόμενο έγινε viral μέσω retweets και κοινοποιήσεων.

 

Μερίδιο φωνής: Ένταση και συναίσθημα

Το μερίδιο της φωνής είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται συχνά στις δημόσιες σχέσεις ή ως μέρος μιας ανταγωνιστικής ανάλυσης ή μιας πληρωμένης διαφημιστικής καμπάνιας. Δείχνει σε πόση από την ηλεκτρονική σφαίρα συμμετέχει η επωνυμία σας. Για παράδειγμα, εάν είστε ανθοπώλης στο Τορόντο, θα φαινόταν πόσοι άνθρωποι μιλούν για την επωνυμία σας στο διαδίκτυο σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές σας.

 

Η βελτίωση του μεριδίου της φωνής σας είναι πιθανότατα ένας συνεχής στόχος, τον οποίο μετράτε με τη συγκριτική αξιολόγηση με την πάροδο του χρόνου. Οι καμπάνιες έρχονται και φεύγουν, αλλά η επωνυμία σας είναι για πάντα. Αν δεν είστε η μόνη εταιρεία στον τομέα σας, δεν θα μπορείτε πάντα να διατηρήσετε το μεγαλύτερο μερίδιο φωνής, αλλά μπορείτε να παρακολουθείτε πώς υποχωρεί και ρέει με την πάροδο του χρόνου και να λάβετε υπόψη τους παράγοντες για αυτές τις αλλαγές.

 

ROI: Παραπομπές και μετατροπές

Το ευκολότερο παράδειγμα μιας σημαντικής κοινωνικής μέτρησης και το πρώτο παράδειγμα αυτού του άρθρου. Οι πιο ισχύουσες για εταιρείες με ιστότοπους ή πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, κίνηση κοινωνικής παραπομπής και μετατροπές συνδέονται τόσο με τους στόχους πωλήσεων όσο και με τους στόχους μάρκετινγκ και τελικά με σημαντικούς επιχειρηματικούς στόχους. Για να τα παρακολουθήσετε, θα χρειαστείτε μια στρατηγική δημοσίευσης που ενσωματώνει παρακολούθηση UTM και ένα πρόγραμμα ανάλυσης επισκεψιμότητας ιστότοπου όπως το Google Analytics ή ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα εάν βρίσκεστε σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όπως Shopify.

 

Στο Sprout, μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Google Analytics και θα εμφανίσει τις πηγές επισκεψιμότητας και τυχόν αναφορές στο Twitter που έχουν έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας.

 

Οι παραπομπές είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας χρήστης προσγειώνεται στον ιστότοπό σας. Στα αναλυτικά στοιχεία ιστού, θα τα δείτε να αναλύονται σε πηγές. "Κοινωνικό" είναι συνήθως η πηγή / μέσο που θα παρακολουθείτε και στη συνέχεια αναλύεται ανά δίκτυο.

 

Μετατροπές είναι όταν κάποιος αγοράζει κάτι από τον ιστότοπό σας. Μια κοινωνική μετατροπή σημαίνει ότι επισκέφθηκαν μέσω ενός καναλιού κοινωνικών μέσων και στη συνέχεια αγόρασαν κάτι στην ίδια επίσκεψη.

 

Χέρι με χέρι με παραπομπές και μετατροπές είναι η τιμή κλικ προς αριθμό σημείων (CTR) σε διαφημίσεις και δημοσιεύσεις. Τα CTRs συγκρίνουν τον αριθμό των φορών που κάποιος κάνει κλικ στο περιεχόμενό σας, με τον αριθμό των εμφανίσεων που έχετε (δηλαδή πόσες φορές προβλήθηκε η διαφήμιση). Ένα υψηλό CTR σημαίνει μια αποτελεσματική διαφήμιση. Σημειώστε ότι τα CTR διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κλάδων, των δικτύων και των τύπων περιεχομένου. Μερικά κοινά παραδείγματα περιοχών όπου μετράται CTR περιλαμβάνουν:

 

Σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κουμπιά προτροπής

Διαφημίσεις ΔΕΗ

Σύνδεσμοι στις σελίδες προορισμού

Διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επιτόπια στοιχεία (κουμπιά, εικόνα κ.λπ.)

Είναι καλύτερο να ερευνήσετε εκ των προτέρων τα σημεία αναφοράς του κλάδου και, στη συνέχεια, να παρακολουθείτε τις διαφημίσεις σας και να προσαρμόζετε ανάλογα.

 

Εξυπηρέτηση πελατών: Ποσοστό ανταπόκρισης και χρόνος

Έχουμε επικεντρωθεί αρκετά στην απόδοση των δημοσιεύσεων και των λογαριασμών κοινωνικών μέσων, αλλά τι γίνεται με την εμπειρία του πελάτη σας με την επωνυμία σας; Επιπλέον, τι γίνεται με τη δική σας απόδοση; Ποιος παρακολουθεί τον διαχειριστή κοινωνικών μέσων για να βεβαιωθεί ότι κάνει καλά τη δουλειά του και ότι οι πελάτες ακούγονται σε εύλογο χρονικό διάστημα;

 

Εδώ έρχονται μετρήσεις όπως το ποσοστό απόκρισης και ο χρόνος απόκρισης. Παρακολουθούν πόσο γρήγορα η ομάδα σας ανταποκρίνεται σε σημαντικά μηνύματα και σε πόσα από αυτά απαντώνται πραγματικά. Για λογαριασμούς πολλών χρηστών, θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε πόσο γίνεται κάθε άτομο.

 

Συμπέρασμα

Μεταξύ των δεκάδων μετρήσεων κοινωνικών μέσων που έχετε στη διάθεσή σας για παρακολούθηση, έχουμε συντάξει τις πιο βασικές που έχουν σημασία για τις περισσότερες επιχειρήσεις και τους περισσότερους στόχους. Για να ανακεφαλαιώσουμε, οι μετρήσεις είναι σημαντικές επειδή λένε αν μια καμπάνια ή στρατηγική είναι επιτυχής με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να βρείτε μετρήσεις στην ενότητα ανάλυσης του εγγενούς καναλιού σας ή μέσω ενός προγράμματος all-in-one όπως το Sprout.

 

Οι πιο κοινές και συχνά σημαντικές μετρήσεις στις οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η αφοσίωση, οι εμφανίσεις και η απήχηση, το μερίδιο φωνής, οι παραπομπές και οι μετατροπές και το ποσοστό απόκρισης και ο χρόνος. Αυτά σε συνδυασμό θα σας δώσουν μια προβολή 360º της απόδοσής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με το χρόνο και τους νέους στόχους, θα προσθέσετε νέες και πιο λεπτές μετρήσεις για να τις κάνετε πιο σχετικές με την επιχείρησή σας.

 

Ποιες κοινωνικές μετρήσεις θεωρείτε βασικές για τη στρατηγική σας; Πώς τους εντοπίσατε κατά τη διάρκεια των καμπανιών σας; Μοιραστείτε τα μαζί μας στα σχόλια!

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

παρακολούθηση seo ιστοσελίδας

Ξεκινήστε έχοντας ένα συγκεκριμένο σκοπό στο μυαλό σας

Παρότι είναι σύνηθες να θέτετε πολλαπλούς στόχους,  ο καθορισμός ενός συγκεκριμένου στόχου είναι απαραίτητος.  Ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε ποιος είναι ο  επιθυμητός τελικός σκοπός  μιας ιστοσελίδας,  είναι να γνωρίζετε τους γενικότερους στόχους που έχει ο πελάτης.  Σωστές ερωτήσεις  σε πελάτες  μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο στρατηγικά,  αλλά επίσης δείχνουν και ενδιαφέρον από τη μεριά σας. 

Συμβουλές στοχοθεσίας

 • να είναι προσμετρήσιμοι

 • να είναι συγκεκριμένοι

 • να τους μοιράζεστε με άλλους ανθρώπους

Προσμετρήσιμοι στόχοι

Τώρα που έχετε θέσει τον αρχικό στόχο με την κατασκευή των σελίδων σας,  πρέπει να τον αξιολογήσετε έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Μετρήσεις δέσμευσης πελατών: Πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι με το που επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας;  Σε αυτή την ερώτηση,  προσπαθούν να απαντήσουν οι μετρήσεις δέσμευσης πελατών.   Οι πιο δημοφιλείς μετρήσεις δεσμεύσεις πελατών περιλαμβάνουν:

 1. Tο ποσοστό ανάληψης δράσης: Ο αριθμός των δράσεων διαιρείται με τον αριθμό των επισκέψεων  της κάθε ιστοσελίδας.  Το ποσοστό ανάληψης δράσης μπορεί να αφορά το οτιδήποτε,  από την εγγραφή μέσω email μέχρι και την αγορά για τη δημιουργία λογαριασμού.  Γνωρίζοντας το ποσοστό ανάληψη δράσης μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το κέρδος που προκύπτει από οποιαδήποτε επένδυση μπορεί να κάνετε.

 2. Χρόνος στη σελίδα: πόση ώρα αφιέρωσαν επισκέπτες στη σελίδα;   για παράδειγμα,  εάν έχετε ένα άρθρο 2.000 λέξεων και οι πελάτες σας περνούν κατά μέσο όρο 10 δευτερόλεπτα πάνω σε αυτό,  τότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το άρθρο αυτό δεν διαβάζεται.  Ωστόσο,  ανάλογα το είδος της σελίδας  καθορίζεται και ο χρόνος επίσκεψης της. 

 3. Σελίδες ανά επίσκεψη:  μήπως ο στόχος σας ήταν να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των αναγνωστών και να τους οδηγήσετε σε μία επόμενη σελίδα;  Εάν ναι τότε οι σελίδες ανά επίσκεψη μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό μέτρησης. 

 4. Ποσοστό " αναπήδησης": αυτό μπορεί να αναδείξει πώς ένας δέκτης επισκέφτηκε την ιστοσελίδα σας και έφυγε χωρίς να περιηγηθεί περαιτέρω στο site.  Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν αυτό το ποσοστό γιατί πιστεύουν ότι συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της ιστοσελίδας,  ωστόσο στην πραγματικότητα δεν μας δίνει ουσιαστικές πληροφορίες.  Το ποσοστό αυτό εξαρτάται από το είδος της ιστοσελίδας που διαθέτει ο καθένας.  Για παράδειγμα,  είναι λογικό να υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναπήδησης σε ιστοσελίδες οι οποίες αφορούν ωράριο λειτουργίας,  μενού  ή περιλαμβάνουν τη διεύθυνση ενός χώρου.

 5. Βάθος κύλισης:  αυτό το ποσοστό μετράει πόσο οι χρήστες διαβάζουν ή κοιτούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας κυλώντας το ποντίκι.  Καταφέρνουν οι χρήστες να φτάσουν το πιο σημαντικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας;  Εάν όχι, εξετάσετε διαφορετικούς τρόπους παροχές του πιο σημαντικού περιεχομένου στο πάνω μέρος της σελίδας.  Επίσης αναλογιστείτε την ποιότητα του περιεχομένου σας.  Χρησιμοποιείτε περιττές λέξεις;  Είναι αρκετά ενδιαφέρον για τους χρήστες να συνεχίσουν να διαβάζουν πιο κάτω στη σελίδα;

 6. Οι επισκέψεις βάσει αναζήτησης: ο στόχος να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας μετά από μία αναζήτηση είναι πολύ σημαντικός.  Πώς μπορείτε ωστόσο να καθορίσετε  πόση επισκεψιμότητα  συγκεντρώνετε μετά από μία αναζήτηση;  πιο εύκολος τρόπος ή να το κάνετε χρησιμοποιώντας τα Google analytics.

Απομονώστε την οργανική κίνηση

Τα Google analytics σας επιτρέπουν να βλέπετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας όπως αυτή προέρχεται από κάθε μία πλατφόρμα. Επίσης τα Google analytics σας επιτρέπουν να δείτε τις επισκέψεις στο site σας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή ακόμα και να συγκρίνετε δύο  διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ένα εργαλείο των Google analytics σας βοηθά αξιολογήσετε την απόδοση μιας συγκεκριμένης σελίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε utm (urchin tracking module)για καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, το ποσοστό των κλικ μπορεί να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για το πόσο καλά έχετε δημιουργήσει την αρχική εικόνα/πρώτη εμφάνιση που παρουσιάζει η ιστοσελίδα σας.

Επιπρόσθετες μετρήσεις seo

-domain authority and page authority

-μετρήσεις αποτελεσματικότητας των λέξεων-κλειδιών

-αριθμός επιστροφής: δηλαδή το σύνολο των συνδέσμων που οδηγούν στο website σας

Πώς μπορείτε να ελέγξετε αυτές τις μετρήσεις

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία διαθέσιμα προκειμένου να αξιολογήσετε τη θέση της ιστοσελίδας σας. Κάποια από αυτά είναι το Mοz Pro και το stat.

Αξιολόγηση της υγείας ενός ιστότοπου με έλεγχο seo

Έχοντας μία γνώση διαφορετικών πτυχών της ιστοσελίδας σας- ποια είναι η θέση που λαμβάνει στην αναζήτηση, πώς αντιδρούν οι χρήστες αυτοί, ποια είναι η απόδοση της, η ποιότητα του περιεχομένου της- μπορείτε να ανακαλύψετε ευκαιρίες για s.e.o. Η αξιοποίηση των εργαλείων των μηχανών αναζήτησης μπορεί να αναδείξει αυτές τις κύριες καθώς και πιθανά ζητήματα. Κάποιες από αυτές είναι: Google search console, Bing webmaster tools, lighthouse audit, pagespeed insights, structured data testing tool, mobile friendly test, web.deν. 

Ανιχνευσιμότητα

Είναι οι κεντρικές ιστοσελίδες ανιχνεύσιμες από τις μηχανές αναζήτησης ή μήπως κατά λάθος μπλοκάρετε το Google Bot ή το Bing Bot ?

Σελίδες ευρετηρίου

Μπορούν οι κεντρικές ιστοσελίδες να εντοπιστούν χρησιμοποιώντας το Google; αν χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία (site:yoursite.com OR site:yoursite.com/specific-page) στο Google δεν μπορείτε να εντοπίσετε την ιστοσελίδα σας τότε φροντίστε να το επιλύσετε.

Τίτλοι σελίδων και περιγραφές

Θεωρείται ότι οι τίτλοι των σελίδων σας και το περιεχόμενό τους είναι ακριβή και ανταποκρίνονται πλήρως στο περιεχόμενο της κάθε σελίδας; 

Ταχύτητα σελίδας

Πώς λειτουργεί η ιστοσελίδα σας σε κινητές συσκευές και στο lighthouse;  Ποιες εικόνες θα πρέπει να συμπιεστούν προκειμένου να βελτιωθεί ο χρόνος " ανεβάσματος";

Ποιότητα περιεχομένου

Κατά πόσο το τωρινό σας περιεχόμενο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού;  Η αναζήτηση για λέξεις-κλειδιά και η ανάλυση ανταγωνιστικών ιστοσελίδων μπορούν επίσης να αποφέρουν σημαντικές πληροφορίες και δυνατότητες για τη δική σας ιστοσελίδα.  Έτσι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μία περισσότερο αποτελεσματική στρατηγική seo.

Δώστε προτεραιότητα στις διορθώσεις  του seo

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό πρέπει να έχετε καθορισμένους στόχους μαζί με τον πελάτη σας.  Επίσης χρήσιμο θα ήταν να ιεραρχήσετε τους στόχους αυτούς όσον αφορά τη σημαντικότητά τους και την αναγκαιότητα τους.  Διορθώνοντας κάποια κομμάτια του seo μικρότερης ισχύος, μπορεί να βελτιώσουν την ιστοσελίδα σας βραχυπρόθεσμα,  ωστόσο μπορεί και να οδηγήσουν σε αδιαφορία για τους μακροπρόθεσμους στόχους.

Οργάνωση του seo και εκτέλεση

Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας σας εξαρτάται από την επίτευξη των στόχων του seo.  Κάποια δωρεάν εργαλεία όπως το Google sheets μπορούν να βελτιώσουν την εκτέλεση,  ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο θεωρείτε καλύτερη για εσάς.  Η μέτρηση της προόδου σας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που προαναφέρθηκαν θα σας επιτρέψει να μετρήσετε και την αποδοτικότητα της ιστοσελίδας σας και να προσφέρετε στοχευμένες λύσεις σε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. 

Η επικοινωνία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μακροχρόνιων πελατών

Πολλές επιλύσεις seo δεν γίνονται αντιληπτές από τους πελάτες.  Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να διαμορφώσετε ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας με τους πελάτες σας σχετικά με το πρόγραμμα seo που θέλετε να εφαρμόσετε. 

Εξάσκηση,  εξάσκηση,   εξάσκηση

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να χτίσετε αυτοπεποίθηση,  δεξιότητες και ικανότητες είναι να ασχοληθείτε έμπρακτα με το seo ξεκινώντας από τη δική σας ιστοσελίδα.  Όσον αφορά τη μέτρηση της προόδου του seo  σας,  τα δεδομένα είναι οι καλύτεροι σας φίλοι. 

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Σύγκριση ιστοσελίδας LinkedIn με βιογραφικό

Ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουν πολλοί που αναζητούν εργασία είναι αν πρέπει να ταιριάξουν το περιεχόμενο του βιογραφικού τους σημειώματος σύμφωνα με το προφίλ τους στο LinkedIn. Πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε συμμετρία μεταξύ αυτών των δύο συστατικών που συντελούν στην προσπάθεια αναζήτησης εργασίας σας;

Καθώς προετοιμάζετε το υλικό της αίτησής σας, υπάρχουν πέντε τρόποι για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το βιογραφικό σας όσο και την κατασκευή ιστοσελίδας προφίλ σας στο LinkedIn.

1. Υποθέστε ότι η ομάδα πρόσληψης θα δει και τα δύο

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι βασικοί παίκτες στην αναζήτηση εργασίας σας — οι υπεύθυνοι προσλήψεων, οι εργοδότες και οι διευθυντές προσλήψεων — πιθανότατα θα έχουν πρόσβαση στο βιογραφικό σας σημείωμα και στο προφίλ σας στο LinkedIn. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το βιογραφικό σας σημείωμα είναι συνδεδεμένο και στο διαδίκτυο.

Ακόμα κι αν παρέχετε μόνο το βιογραφικό σας σημείωμα, χωρίς σύνδεσμο προς το προφίλ σας στο LinkedIn, η έρευνα δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπευθύνων προσλήψεων χρησιμοποιούν το LinkedIn. Έτσι, εάν δεν έχετε πάρει το χρόνο να ενημερώσετε το προφίλ σας εκεί ή εάν έχετε θέσεις που αναφέρονται στο προφίλ σας που προτιμάτε να μην επισημάνετε για την τρέχουσα αίτηση εργασίας σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι διευθυντές προσλήψεων θα βρουν και θα παρατηρήσουν αυτές τις ασυνέπειες.

2. Τυποποιήστε για μια καλή εντύπωση

Μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου έχετε μικρές παραλλαγές μεταξύ του βιογραφικού σας σημειώματος και του προφίλ σας στο LinkedIn. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να διατηρήσετε το βιογραφικό σας σημείωμα σε μορφή μίας σελίδας, αλλά έχετε πρόσθετες εμπειρίες εργασίας που παρατίθενται στο LinkedIn. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, οι εργοδότες θα εκτιμήσουν τη συνέπεια στην αναπαράσταση του ιστορικού εργασίας σας.

Η διατήρηση των λεπτομερειών σε συγχρονισμό δείχνει ότι είστε οργανωμένοι και διεξοδικοί, τα οποία είναι και τα δύο σημαντικά χαρακτηριστικά για τους υποψηφίους. Από την άλλη, εάν έχετε τεράστιες διαφορές στο ιστορικό απασχόλησής σας μεταξύ του βιογραφικού σας σημειώματος και του προφίλ σας στο LinkedIn, δίνει την αντίθετη εντύπωση.

3. Χρησιμοποιήστε το χώρο σας

Τόσο το βιογραφικό σας όσο και το προφίλ σας στο LinkedIn ενδέχεται να απαιτούν μορφοποίηση που καθιστά δύσκολη την αναπαραγωγή του περιεχομένου από το ένα στο άλλο. Για παράδειγμα, το LinkedIn έχει περιορισμούς πλήθους χαρακτήρων για διάφορες ενότητες του προφίλ, όπως το ιστορικό απασχόλησης, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να προσαρμόσετε την τέλεια περιγραφή των καθηκόντων εργασίας σας στο πρότυπο του LinkedIn. Το LinkedIn προσφέρει επίσης επιλογές για ενότητες όπως βραβεία και εθελοντισμό που μπορεί να μην σκοπεύετε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.

Ομοίως, εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο βιογραφικό σημείωμα μίας ή δύο σελίδων , τότε τα ζητήματα χώρου μπορεί να περιορίσουν τη δυνατότητα ανάλυσης των θέσεων εργασίας σας στο βιογραφικό σημείωμα. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε συμμετρία μεταξύ των δυο, διατηρώντας τις προτάσεις που παραμένουν οι ίδιες και περικόπτοντας γραμμές και στοιχεία που δεν ταιριάζουν. 

4. Διατηρήστε τα βασικά σημεία τα ίδια

Ενώ τα ζητήματα μορφοποίησης μπορεί να καθιστούν δύσκολη την μετατροπή του βιογραφικού σας ως πανομοιότυπο του περιεχομένου του προφίλ σας στο LinkedIn, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να αποφύγετε την παραλλαγή βασικών στοιχείων της απασχόλησής σας, όπως:

 • Ημερομηνίες απασχόλησης

 • Ονόματα εταιρειών

 • Τίτλοι θέσεων εργασίας

Εάν μπερδέψετε έναν υπεύθυνο προσλήψεων με ασυμφωνίες μεταξύ του βιογραφικού σας σημειώματος και του προφίλ σας στο LinkedIn, μπορεί να σας μεταφέρει αυτόματα στη στοίβα απόρριψης αντί να επικοινωνήσει μαζί σας για συνέντευξη.

5. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες του LinkedIn

Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του προφίλ σας στο LinkedIn, παραμένοντας παράλληλα συνεπείς σε βασικά σημεία. Ακόμη και κάτι φαινομενικά απλό όπως ο τίτλος του προφίλ σας μπορεί να ενισχύσει τα σημεία στο βιογραφικό σας και να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από την ομάδα πρόσληψης.

Το LinkedIn προσφέρει την ευκαιρία στους υποψηφίους να προχωρήσουν πέρα από τα λόγια του βιογραφικού τους σημειώματος για να βελτιώσουν την εικόνα τους, ιδιαίτερα αξιοποιώντας γραφικά και κάνοντας χρήση χαρακτηριστικών όπως η εικόνα φόντο πίσω από τη φωτογραφία προφίλ σας.

Το βιογραφικό σας μπορεί να πει πολλές πληροφορίες για το τι έχετε κάνει ήδη, ενώ το LinkedIn σας δίνει περισσότερο την ευκαιρία να δείξετε τα ενδιαφέροντά σας, τα πάθη, τα κίνητρα και πολλά άλλα για το τι ελπίζετε και θέλετε να κάνετε.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι θα πρέπει να παρουσιάσετε συνεπή μηνύματα μεταξύ του βιογραφικού σας σημειώματος και του προφίλ σας στο LinkedIn και να αποφύγετε τυχόν ασυμφωνίες που θα μπορούσαν να σας κάνουν να φαίνεστε απρόσεκτοι ή αντιεπαγγελματικοί. Αξιοποιείστε τις ειδικές λειτουργίες στο LinkedIn για να βελτιώσετε την εικόνα σας και να ενισχύσετε τα μηνύματα του βιογραφικού σας σημειώματος. Έτσι θα δημιουργήσετε μια ακόμα καλύτερη εντύπωση σε κάθε ομάδα πρόσληψης.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

τάσεις και συστάσεις προώθησης σελίδων το 2021

Το έτος 2020 είχε πολλούς εμπόρους που αγωνίζονταν να συμβαδίσουν. Ήταν μια χρονιά που δεν μοιάζει με καμία άλλη, πραγματικά, με τα τρέχοντα γεγονότα να διαμορφώνουν δραματικά τις τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ. Εκτός αν ζείτε κάτω από μια πέτρα, αυτή η λίστα πλυντηρίων θα πρέπει να ακούγεται οικεία: κοινωνικοπολιτική αναταραχή, συμπεριλαμβανομένων μαζικών διαδηλώσεων, βίαιων συγκρούσεων στους δρόμους και επερχόμενων εκλογών. μια ψυχρή οικονομία των ΗΠΑ. καταστροφικές πυρκαγιές και απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα· και φυσικά, η παλιά, θρασύτατη νέμεσή μας, COVID-19.

 

Ο λόγος που αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν τόσο άμεσα τους εμπόρους είναι όλη η πρωτοφανής αβεβαιότητα που δημιουργούν. Ποιος ξέρει, για παράδειγμα, πώς θα είναι το κόστος διαφήμισης κατασκευής ιστοσελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια εβδομάδα, μήνα ή έτος από τώρα; Ποιες νέες ενημερώσεις θα εξαπολύσει η Google σε εμάς; Και ποιος μπορεί να προβλέψει πόσο καιρό θα διαρκέσει το "boom" του ηλεκτρονικού εμπορίου, ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε πότε ο κόσμος θα πάρει το πράσινο φως για να επιστρέψει στο φυσιολογικό;

 

Τι είναι φυσιολογικό, πραγματικά, και πού στο διάολο πήγε τόσο βιαστικά;

 

Το θέμα είναι ότι τώρα είναι η ώρα για τους εμπόρους να εξετάσουν προσεκτικά τους στόχους τους, τις μετρήσεις απόδοσης και τα KPI. Για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν ξανά, οι έμποροι πρέπει να είναι ευκίνητοι και να προσαρμόζουν νέες στρατηγικές γρήγορα και με ακρίβεια. Όπως έχουμε δει με το δικό μας χαρτοφυλάκιο πελατών στο Cardinal, αυτές οι μάρκες, οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που μπορούν να βρουν έναν τρόπο να είναι ευέλικτοι απέναντι στις αντιξοότητες θα είναι σε καλύτερη θέση να παραμείνουν, να το αλέσουν και να αρχίσουν να προσβλέπουν στο 2021.

 

Τάσεις Ψηφιακού Μάρκετινγκ 2021: Ανάλυση και Προβλέψεις

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι όλα μελαγχολικά. Και πολλοί οργανισμοί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον. Υπό το φως όλης αυτής της τρέλας, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε τις προβλέψεις μας για το επόμενο έτος στις τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2020 ακριβώς στο επίκεντρο, βοηθώντας τους πελάτες σε κλάδους όπως ο νόμος, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη να περιηγηθούν σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, έχουμε κάποιες ιδέες σχετικά με την κατεύθυνση που θα πάρουν τα πράγματα σε μερικούς βασικούς τομείς μάρκετινγκ.

 

Ενώ υπάρχουν σίγουρα νέες τάσεις και τεχνολογία που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αυτό που θα διαπιστώσετε σε μεγάλο βαθμό είναι ότι πολλές από αυτές τις στρατηγικές μάρκετινγκ και τις τάσεις δεν είναι απαραίτητα νέες, αλλά εξελίσσονται με αξιοσημείωτους τρόπους που θα πρέπει να ενημερώσουν τις προοπτικές σας στο μέλλον.

 

Βελτιστοποίηση μηχανών ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι πάντα ένας κινούμενος στόχος, επειδή οι αλγόριθμοι αναζήτησης εξελίσσονται συνεχώς. Αυτή η κανονική ροή σίγουρα δεν θα αλλάξει το 2021. Αλλά έχουμε παρατηρήσει ορισμένες τάσεις που υπόσχονται να είναι πολύ περισσότερα από το να "αναβοσβήνει στο τηγάνι" αλλαγές.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι πράγματα όπως το COVID-19 δεν θα έχουν διαρκή αποτελέσματα στο SEO (απλά κοιτάξτε τις τάσεις αναζήτησης κορονοϊού google για το 2020). Αλλά υπάρχουν πολύ πιο θεμελιώδεις αλλαγές που θα επηρεάσουν τον κόσμο του SEO βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Έτσι, έχουμε ορίσει τις πέντε τάσεις SEO που πιστεύουμε ότι θα έχουν μεγαλύτερη σημασία το 2021.

Εμπειρία χρήστη

Η εμπειρία χρήστη (UX) δεν είναι μόνο μια λέξη-κλειδί και δεν μπορεί να παραβλεφθεί από τους λαούς στο SEO. Όχι μόνο ο σχεδιασμός ψηφιακών εμπειριών και διαδρομών πελατών από την οπτική γωνία του χρήστη και προς όφελος του χρήστη αποτελεί βέλτιστη πρακτική, αλλά γίνεται πλέον κεντρικός παράγοντας κατάταξης για τους αλγόριθμους αναζήτησης.

 

Ναι, σωστά.

 

Σύμφωνα με μια κεντρική ανάρτηση ιστολογίου Google Webmaster Τον Μάιο του 2020, η Αναζήτηση Google συνυπάρχει τώρα τα λεγόμενα "σήματα UX" στις κατατάξεις της. Αυτή η αλλαγή υπογραμμίζεται από τα νέα Core Web Vitals, τα οποία οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να πάρουν τον παλμό της υγείας τους UX. "Το Core Web Vitals είναι ένα σύνολο πραγματικών μετρήσεων με επίκεντρο τον χρήστη που ποσοτικοποιούν βασικές πτυχές της εμπειρίας χρήστη", λένε οι συγγραφείς στο Google Webmaster Central. "Μετρούν τις διαστάσεις της χρηστικότητας του διαδικτύου, όπως ο χρόνος φόρτωσης, η διαδραστικότητα και η σταθερότητα του περιεχομένου καθώς φορτώνεται."

 

Με απλά λόγια: για να διατηρήσετε την κατάταξη των σελίδων σας το 2021, το UX θα είναι εξίσου σημαντικό με το SEO στη σελίδα / εκτός σελίδας, αν όχι περισσότερο.

 

Σημασιολογική αναζήτηση

Προχωρώντας προς τα εμπρός, τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου SEO θα διαμορφωθεί από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν πράγματα στο διαδίκτυο. Και ενώ αυτό φαίνεται σαν ένα απλό πράγμα, έχει τις ρίζες του σε κάτι λίγο πιο περίπλοκο: σημασιολογία. Γενικά, σημασιολογία είναι η μελέτη των λέξεων, των σχέσεών τους και του τι σημαίνουν αυτές οι σχέσεις σε συγκεκριμένα πλαίσια.

 

Το τέλειο πράγμα για μηχανές αναζήτησης όπως το Google, σωστά;

 

Το 2021 και μετά, η σημασιολογική αναζήτηση θα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τα μυριάδες δεδομένα που είναι διαθέσιμα για να καθορίσουν το πλαίσιο, την πρόθεση και το νόημα που απαιτείται για την ανάκτηση του πιο σχετικού δυνατού περιεχομένου. Με απλά λόγια, η σημασιολογική αναζήτηση είναι ο τρόπος με τον οποίο ο αλγόριθμος Google μπορεί να πάρει το ελλιπές, γραμματικά λανθασμένο, φαινομενικά τυχαίο ερώτημα αναζήτησης και να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνατε.

 

Πρόθεση αναζήτησης

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το 2021, οι έμποροι που κατανοούν την πρόθεση του κοινού τους και τις ερωτήσεις που θέτουν θα επιτύχουν καλύτερες κατατάξεις οργανικής αναζήτησης 

 

Μεταξύ άλλων καταλυτών, αυτή η εστίαση στην πρόθεση αναζήτησης είναι μια εξέλιξη της εμπειρίας της μηχανής αναζήτησης για να φιλοξενήσει την αυξανόμενη δημοτικότητα των βοηθών φωνής και της φωνητικής αναζήτησης (όπως αναφέρθηκε). Αντί για μεγάλο κείμενο σε μια γραμμή αναζήτησης, οι χρήστες ρωτούν τώρα το Siri, μετατρέποντας αυτές τις πλατφόρμες AI συνομιλίας σε ισχυρές μηχανές αναζήτησης. Στο εξής, η προτίμηση για "αναζήτηση με τον τρόπο που μιλάει κανείς" θα γίνει ισχυρότερη και η Google προσαρμόζεται σαφώς για να καλύψει αυτήν την ανάγκη.

 

Και τίθεται το ερώτημα: είναι το περιεχόμενό σας βελτιστοποιημένο για εμπειρία αναζήτησης χωρίς επαφή που τροφοδοτείται από φωνή;

 

Αποτελέσματα αναζήτησης μηδενικού κλικ

Όλο και περισσότερο, τα αποτελέσματα αναζήτησης μεταφέρουν τους χρήστες σε καταλύματα Google, όπως βίντεο YouTube, αποσπάσματα και γραφήματα γνώσεων, πράγματα που η Google μπορεί να εξυπηρετήσει στα αποτελέσματα αναζήτησης χωρίς να απαιτείται "κλικ" από τον χρήστη. Γιατί? Επειδή όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλει ο τελικός χρήστης. Και οι άνθρωποι θέλουν την απάντηση, τις πληροφορίες ή το "πράγμα" που ψάχνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

 

Ένα αποτέλεσμα αναζήτησης "μηδενικού κλικ" παρέχει την απάντηση ή τις πληροφορίες που χρειάζεται ένα άτομο χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσει περισσότερο χρόνο κάνοντας κλικ σε έναν ιστότοπο. 

 

Google Η επιχείρησή μου

Εντάξει, ας ξεκινήσουμε από εδώ: η ζήτηση για τοπική αναζήτηση είναι σημαντική, με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο άτομα να χρησιμοποιούν τους Χάρτες Google κάθε μήνα και περισσότερες από πέντε εκατομμύρια εφαρμογές και ιστότοπους να χρησιμοποιούν προϊόντα της Πλατφόρμας Χαρτών Google κάθε εβδομάδα. Λόγω αυτής της ζήτησης, η Google κυκλοφορεί συνεχώς νέες λειτουργίες, όπως δημοσιεύσεις, νέες επιλογές υπηρεσιών και προϊόντων, COVID-19 και επιλογές για επιχειρήσεις μαύρης ιδιοκτησίας, ακόμη και ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Η Google θέλει να διευκολύνει τους πολλούς ανθρώπους που αναζητούν τοπικά:

 

 • Υπηρεσίες

 • Ώρες

 • Διευθύνσεις

 • Αριθμοί τηλεφώνου

 • Μενού

 • Φωτογραφίες πελατών και βίντεο

 • Ιστοσελίδες της εταιρείας

 • Κριτικές και αξιολογήσεις

Αυτό φυσικά δημιουργεί μια ακόμη ευκαιρία κατάταξης και πρόσβασης στις τοπικές αγορές. Συμβάλλει επίσης στην ισοπέδωσε τους όρους ανταγωνισμού για τις μικρότερες επιχειρήσεις. Αντί να προσπαθούν να εισχωρήσουν στις τάξεις για εξαιρετικά κορεσμένες, εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά υψηλής επισκεψιμότητας, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν την προβολή τους σε πιο τοπικές αγορές. Όπως αποδεικνύεται, πολλοί υπεύθυνοι λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων και καταναλωτές στρέφονται πρώτα στις τοπικές αγορές τους.

 

Διαφήμιση pay-per-click (ΔΕΗ)

Πρώτον, τα καλά νέα: η διαφήμιση pay-per-click (ΔΕΗ) δεν πρόκειται να πάει πουθενά το 2021. Αν μη τι άλλο, οι εξαιρετικά στοχευμένες, εξαιρετικά αποδοτικές καμπάνιες της ΔΕΗ θα είναι ακόμη πιο σημαντικές για τους ψηφιακούς εμπόρους. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο οι έμποροι εκτελούν στοχευμένες και αποτελεσματικές καμπάνιες της ΔΕΗ μπορεί να φαίνεται λίγο διαφορετικός.Ανησυχίες απορρήτου και περιορισμένη διαθεσιμότητα δεδομένων

Για τους επαγγελματίες στον κόσμο της ΔΕΗ, η ευφυΐα γύρω από τους όρους αναζήτησης και τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι είναι απαραίτητες πληροφορίες. Σε θεμελιώδες επίπεδο, αυτά είναι τα δεδομένα που χρησιμοποιούμε για να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του κοινού και να καλέσουμε σε καμπάνιες της ΔΕΗ. Είναι ο τρόπος με τον οποίο καθορίζουμε το κοινό-στόχο μας, βελτιστοποιούμε τις δαπάνες και δημιουργούμε υποστηρικτικό δημιουργικό καμπάνιας.

 

Λόγω του αυξημένου ελέγχου σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της νέας νομοθεσίας, όπως ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), η πρόσβαση σε δεδομένα λέξεων-κλειδιών και ερωτημάτων αναζήτησης θα είναι ακόμη πιο περιορισμένη το 2021.

 

Για την επίτευξη αυτής της αποστολής, η εταιρεία επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς που σχετίζονται με τη δική μας συζήτηση σχετικά με το απόρρητο:

 

 • Ελέγχου

 • Διαφάνεια

 • Ασφαλείας

 • Ισχυρή νομική προστασία

 • Δεν υπάρχει στόχευση βάσει περιεχομένου

 • "Οφέλη για εσάς"

Στον πυρήνα τους, αυτές οι αλλαγές αποσκοπούν στην προστασία των δεδομένων των ανθρώπων και στη συμμόρφωση με τους εγχώριους και διεθνείς κανονισμούς περί απορρήτου. Για τους ανθρώπους της ΔΕΗ που ξοδεύουν χρήματα για κλικ, ωστόσο, αυτοί οι περιορισμοί επηρεάζουν άμεσα την ικανότητά τους να εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των καμπανιών τους. Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζοντας ότι κάποιος κάνει κλικ σε μια λέξη-κλειδί προορισμού εκστρατείας της ΔΕΗ χωρίς να γνωρίζει τον όρο στον οποίο ο χρήστης κάνει κλικ και ξοδεύει πολύτιμο προϋπολογισμό μάρκετινγκ σε αυτό το κλικ, είναι λίγο σαν να πετάει στα τυφλά.

 

Για τους εμπόρους, οι εξελισσόμενοι κανονισμοί περί απορρήτου δεδομένων θα δημιουργήσουν νέες προκλήσεις το 2021.

 

Ο αυτοματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη της ΔΕΗ θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στις τάσεις

Εάν έχετε κάνει οποιαδήποτε εργασία με τη ΔΕΗ, γνωρίζετε ότι η αποτελεσματικότητα της εκστρατείας είναι το Άγιο Δισκοπότηρο. Γενικά, αυτό σημαίνει μεγιστοποίηση των μετατροπών ενώ ελαχιστοποιείται το κόστος, κάτι για το οποίο οι έμποροι της ΔΕΗ προσπαθούν συνεχώς και καινοτομούν. Και αυτή η εστίαση στην αποτελεσματικότητα της εκστρατείας έχει πλέον δώσει τη δυνατότητα σε νέα τεχνολογία αυτοματισμού, που τροφοδοτείται κυρίως από τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη (AI), που μπορούν να αυτοματοποιήσουν την αποτελεσματικότητα της εκστρατείας.

 

Αυτό που κάνει τους αυτοματισμούς της ΔΕΗ τόσο ισχυρούς είναι η ικανότητά τους να στοχεύουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους ανθρώπους στο βέλτιστο επίπεδο «ετοιμότητας αγοραστή». Οι νέες τεχνολογίες αυτοματισμού μπορούν να κάνουν πράγματα όπως να προβλέψουν το ποσοστό κλικ προς αριθμό σημείων σύνδεσης (CTR) και τις μετατροπές, απελευθερώνοντας χρόνο, έτσι ώστε οι άνθρωποι του μάρκετινγκ να μπορούν να καθοδηγούν καλύτερα τη στρατηγική και να διαμορφώνουν την ανταλλαγή μηνυμάτων.

 

Ορισμένοι εκ των έσω προβλέπουν ότι η χειροκίνητη υποβολή προσφορών θα εξαφανιστεί εξ ολοκλήρου στο εγγύς μέλλον.

 

Οι αποκριτικές διαφημίσεις αναζήτησης (RSAs) γίνονται η προεπιλογή

Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε ακούσει για αποκριτικές διαφημίσεις αναζήτησης (RSAs). Στην πραγματικότητα, μέχρι τώρα οι περισσότεροι έμποροι της ΔΕΗ όχι μόνο γνωρίζουν για τις RSAs, αλλά τις χρησιμοποιούν χάρη στην ώθηση της Google να κάνει τις RSAs την προεπιλεγμένη επιλογή. Παρουσιάστηκε το 2019, αυτό το νέο (ish) είδος διαφήμισης θα πρέπει πιθανώς να αρχειοθετηθεί υπό αυτοματοποίηση, καθώς τροφοδοτείται από το Google AI. Με τις RSAs, η Google βελτιστοποιεί τους τίτλους, το αντίγραφο διαφήμισης και το CTA για εσάς με βάση τους όρους κοινού και αναζήτησης. Η δουλειά σου είναι να παρέχεις το περιεχόμενο.

 

Βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπών (CRO)

Με την εισροή αυτοματισμού και νέων διαφημιστικών καναλιών, οι μετατροπές είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Και η δυνατότητα εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών CRO — για να συντονίσετε με ακρίβεια κάθε βήμα της διοχέτευσης - μπορεί να μεταφραστεί σε τεράστια απόδοση επένδυσης (ROI).

 

Η βελτιστοποίηση των ποσοστών μετατροπής (CRO) μπορεί να γίνει λίγο τεχνική, οπότε μας αρέσει να το αναλύουμε σε απλούς όρους:

 

Φέρτε τους χρήστες στον ιστότοπό σας.

Μετατρέψτε αυτές τις επιτόπιες επισκέψεις σε απτά αποτελέσματα που δημιουργούν έσοδα.

Μια "μετατροπή" μπορεί να μοιάζει με συμπλήρωση φόρμας για τη λήψη ενός ebook, για παράδειγμα. Μια αγορά από το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Ή ίσως είναι μια δοκιμαστική εγγραφή ή άμεση αγορά της συνδρομής λογισμικού σας. Δείτε παρακάτω για ένα παράδειγμα "μετατροπής":

 

Η "τιμή" σας είναι το ποσοστό των ατόμων που καταλήγουν να ολοκληρώνουν τον επιθυμητό στόχο σας, συνήθως ένα ποσοστό.

 

Με αυτό κατά νου, σας προτρέπουμε να εξετάσετε το CRO από δύο οπτικές γωνίες:

 

Πώς φτάνουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας ή στην ψηφιακή σας εμπειρία (το ταξίδι από μια διαφήμιση, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.).

Τι κάνουν οι χρήστες όταν βρίσκονται στον ιστότοπό σας.

Αυτό μας δίνει μια μεγαλύτερη εικόνα όλων των βασικών "σημείων επαφής" κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, από την ευαισθητοποίηση έως τη μετατροπή, καθένα από τα οποία μπορεί να βελτιστοποιηθεί για να αυξήσει τις πιθανότητες ότι κάποιος φτάνει στη γραμμή τερματισμού. Αυτά περιλαμβάνουν:

 

 • Διαφήμιση προβολής και ΔΕΗ

 • Σελίδες προορισμού

 • Δημοσιεύσεις ιστολογίου

 • Αντίγραφο ιστοσελίδας

 • Δομή τοποθεσίας, πλοήγηση και ταχύτητα σελίδας

 • Καμπάνιες ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κειμένου

 • Προτροπές για δράση (CTAs)

 • Μορφές

Αυτό που είναι τόσο ενδιαφέρον για το CRO είναι ότι η πειθαρχία έχει να κάνει με την απόκτηση περισσότερων από την επισκεψιμότητα του ιστότοπου που έχετε ήδη. Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσετε, να τροποποιήσετε, να βελτιώσετε και να ανοικοδομήσετε, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού (αγορά, λήψη κ.λπ.) όταν φτάσουν στον ιστότοπό σας. Και η ανταμοιβή μπορεί να είναι τεράστια, τόσο από την άποψη της δημιουργίας εσόδων όσο και από τη συνολική εμπειρία των χρηστών. Ποιες είναι λοιπόν οι τάσεις βελτιστοποίησης των ποσοστών μετατροπής (CRO) που θα οδηγήσουν αυτό το σημαντικό μέρος του ψηφιακού μάρκετινγκ το 2021;

 

Βελτιστοποίηση για κινητά

Πολλοί και πολλοί άνθρωποι θα διασυνδεθούν με τα ψηφιακά σας κανάλια σε κινητές συσκευές. Σύμφωνα με emarketer.com, οι άνθρωποι ξοδεύουν 23 επιπλέον λεπτά την ημέρα στα smartphones τους το 2020. Η Statista εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια χρήστες smartphone παγκοσμίως. Και το 2019, το ποσοστό μετατροπών για κινητά για αγοραστές στις ΗΠΑ στο διαδίκτυο ήταν 1,53 τοις εκατό (Statista). Με απλά λόγια, αν οι διοχετεύσεις μετατροπών σας δεν είναι βελτιστοποιημένες για κινητά, θα διαρρεύσετε μετατροπές και έσοδα.

 

Πώς να δώσετε προτεραιότητα στο κινητό CRO το επόμενο έτος:

 

Αν και η έμφαση στις εμπειρίες και τις μετατροπές για κινητά δεν είναι είδηση, ο ρυθμός έχει επιταχυνθεί. Σήμερα, το επίκεντρο είναι η βελτιστοποίηση για τον πολλαπλασιασμό των νέων εμπειριών για κινητά, συμπεριλαμβανομένων των βοηθών φωνής, της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και των εμπειριών αναζήτησης για κινητά. Οι ειδικοί του CRO ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις εμπειρίες ολοκλήρωσης αγοράς για κινητά: σύμφωνα με την Google, η μέση εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς για κινητά διαρκεί 120 βρύσες, με ποσοστό εγκατάλειψης 27 τοις εκατό.

 

Για το σκοπό αυτό, ελέγξτε την εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς του κινητού σας. Πώς φαίνεται η τιμή εγκατάλειψης του κινητού σας; Πολλά χαμένα έσοδα και ολοκληρώσεις στόχων μπορεί να κρύβονται στην εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς του κινητού σας, οπότε εξετάστε εξονυχιστικά αυτό το ταξίδι από το "πατήστε για να πατήσετε". Υπάρχουν σημεία τριβής, συγκεχυμένες ροές χρηστών ή πράγματα που απλά παίρνουν πάρα πολύ χρόνο στο κινητό; Τι γίνεται με την εισαγωγή στοιχείων πιστωτικής κάρτας και ελέγχου ταυτότητας χρήστη; Είναι τόσο σημαντικό.

 

Αξιοποιήστε και τις RSAs. Χάρη στις αποκριτικές μορφές διαφήμισης (που καλύπτονται παραπάνω), μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ένα μέρος της διοχέτευσης μετατροπών σας —οι πληρωμένες διαφημίσεις σας— βελτιστοποιούνται αυτόματα για οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί το στοχευόμενο κοινό σας.

 

Εξατομίκευση

Ακολουθεί ένα στατιστικό που ανοίγει τα μάτια από την ομάδα στο Epsilon: το 80% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να κάνουν μια αγορά από μάρκες που εξατομικεύουν την εμπειρία. Η εξατομίκευση έχει σημασία, τόσο για τους παραδοσιακούς αγοραστές "καταναλωτών" (B2C) όσο και για τους "οργανωτικούς" αγοραστές που κρατούν τα πορτοφόλια (B2B).

 

Η εξατομίκευση λειτουργεί επειδή, στην έμφυτη καλύτερη περίπτωση, δημιουργεί μια πιο σχετική εμπειρία πελατών. Αν ξέρετε, για παράδειγμα, ότι είμαι λάτρης του τένις από το Σαν Ντιέγκο που ψωνίζει εξοπλισμό, γιατί να μου δείξετε περιεχόμενο που σχετίζεται με τον θερμικό εξοπλισμό κρύου καιρού; Είναι ένα στοιχειώδες παράδειγμα, αλλά κατάλαβες. Και το 2021, οι ειδικοί cro θα πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους για να τμηματοποιήσουν με ακρίβεια και να εξατομικεύσουν διάφορες πτυχές των διοχετεύσεων μετατροπής τους.

 

Διαφάνεια

Θίξαμε τη σημασία της διαφάνειας στη διαφήμιση της ΔΕΗ (βλ.: Ανησυχίες απορρήτου και περιορισμένη διαθεσιμότητα δεδομένων). Οι ειδικοί του CRO θα έχουν παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και τη διαφάνεια. Μετά από όλα, η βελτιστοποίηση για μετατροπή μέσω εξατομίκευσης, βελτιστοποίησης για κινητά και άλλων τακτικών είναι όλα καλά και καλά. αλλά όχι εις βάρος της ιδιωτικής ζωής των χρηστών ή, χειρότερα, του να είσαι "ανατριχιαστικός".

 

Πώς να δώσετε προτεραιότητα στη διαφάνεια στην CRO το επόμενο έτος:

 

Φυσικά, η εμπιστοσύνη μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στις μετατροπές. Για να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη, δημιουργήστε κάποια διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δημιουργείτε και ενορχηστρώνετε τα ταξίδια των πελατών σας. Για παράδειγμα:

 

Αποκαλύψτε τη χρήση δεδομένων με τρόπο που οι χρήστες δεν μπορούν να το χάσουν (και αυτό δεν τους μπερδεύει)

Εξετάστε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις χρήσης δεδομένων για να βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τόσο τους κανονισμούς όσο και τις βέλτιστες πρακτικές

Επενδύστε σε ασφαλή συστήματα και προμηθευτές λογισμικού με φήμη για τα υψηλότερα πρότυπα ή ασφάλεια δεδομένων

Ενημερώστε τους χρήστες σε ποιες εφαρμογές έχει εκχωρηθεί πρόσβαση στο προϊόν ή την υπηρεσία σας και τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες αυτών των δικαιωμάτων

Δεδομένα και Σχεδιασμός

Η McKinsey δημοσίευσε πρόσφατα έρευνα που δείχνει ότι οι κορυφαίες εταιρείες ενσωματώνουν δεδομένα σε ολόκληρο τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού. Έχουμε δει τη σημασία της ενσωμάτωσης δεδομένων και σχεδιασμού στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε εμπειρίες ιστότοπου.

 

Ενώ η εσωτερική συναίνεση μεταξύ των σχεδιαστών ιστοσελίδων και ακόμη και των κειμενογράφων μπορεί να ευνοεί την καθοδήγηση των χρηστών σε μια συγκεκριμένη σελίδα προορισμού, τα πραγματικά δεδομένα χρήστη -χαρτογράφηση θερμότητας, παρακολούθηση κλικ κ.λπ.- συχνά υποδεικνύουν τι θέλουν πραγματικά οι χρήστες. Αυτά τα δύο δεν είναι πάντα τα ίδια. Το 2021, οι εταιρείες που μπορούν να παντρευτούν το σχεδιασμό και τα δεδομένα πρόκειται να διαφοροποιηθούν σημαντικά.

 

Πώς να δώσετε προτεραιότητα στα δεδομένα και το σχεδιασμό cro το επόμενο έτος:

 

Αυτού του είδους η συνεργασία μπορεί να είναι εκτεταμένη και βαθιά. Ο Μακίνσεϊ το αποκαλεί "συγχρονισμό δεδομένων". Το βλέπουμε ως μια ευκαιρία για τους ειδικούς cro να συνεργαστούν με τους ομολόγους τους στο σχεδιασμό και τα δεδομένα για να δημιουργήσουν και να βελτιώσουν τα ταξίδια των πελατών. Ο αντίκτυπος αυτού του είδους συνεργασίας στο UX και, τελικά, στις μετατροπές, μπορεί να είναι σημαντικός.

 

Μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η δική τους μπάλα κεριού, έτσι δεν είναι; Η απόχρωση, η διαμάχη και η συνεχώς μεταβαλλόμενη ζήτηση που εμείς ως έμποροι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε εντάθηκαν μόνο το 2020. " ανάγκη γρήγορης και ακριβούς προσαρμογής είναι τόσο επείγουσα όσο ποτέ, ιδίως καθώς αναδύονται νέοι και ισχυροί δίαυλοι.

 

Κατά την αναθεώρηση των δικών μας στρατηγικών κοινωνικών μέσων με τους πελάτες, μερικά κοινά θέματα συνεχίζουν να εμφανίζονται καθώς προσβλέπουμε στο 2021. Ακολουθούν οι τέσσερις τομείς εστίασης στους οποίους θα δίνουμε προτεραιότητα καθώς δημιουργούμε και παρακολουθούμε νέες καμπάνιες και επεκτεινόμαστε σε νέα κανάλια.

 

Upticks και εξελίξεις στη χρήση

Η έξαρση του COVID-19, συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει κάθε είδους βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο τοπίο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Facebook, "στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Gen Z, η Gen X και οι baby boomers λένε ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ελέγχοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω ανησυχιών σχετικά με τον COVID-19". Πράγματι, η χρήση του Facebook έχει αυξηθεί πολύ από το ξέσπασμα του COVID-19, όπως και ο χρόνος που οι άνθρωποι περνούν το Instagram κάθε μέρα.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

εργασία από απόσταση στο web

Η συνεργασία συνήθως αναφέρεται σε μια ομάδα εργαζομένων που προβληματίζονται, εργάζονται και παρακολουθούν κάποιες εργασίες όλοι μαζί. Μπορεί να είναι δύσκολο να το επιτύχετε αυτό όταν όλοι εργάζονται σε διαφορετικές πολιτείες, χώρες ή ακόμα και ζώνες ώρας. Ωστόσο, αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν έτσι λόγω του COVID-19, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να συνεργάζεστε αποτελεσματικά εάν η ομάδα σας είναι απομακρυσμένη όπως για παράδειγμα αν το αντικείμενό σας είναι η κατασκευή ιστοσελίδων.

Αν θέλετε λοιπόν, να διαχειριστείτε καλύτερα μια απομακρυσμένη ομάδα υψηλής απόδοσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις πρακτικές απομακρυσμένης συνεργασίας:

Δημιουργήστε έναν κεντρικό σημείο αναφοράς με εργαλεία εικονικής διαχείρισης έργων και απομακρυσμένης συνεργασίας

Αυτό το κεντρικό σημείο θα παρέχει στα μέλη της ομάδας όλα όσα χρειάζονται για να συνεργαστούν, να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και να παραμείνουν σε επαφή, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται και δουλεύουν. Για να συνεργαστούν τα μέλη χρειάζονται εργαλεία απομακρυσμένης συνεργασίας και λογισμικό διαχείρισης έργων. Αυτά επιτρέπουν στην ομάδα σας να κάνει κοινή χρήση αρχείων, να κάνει ερωτήσεις, να αφήνει σχόλια και να παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών σαν να εργάζονται όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Παράλληλα, ένας διαχειριστής θα πρέπει να ενημερώνει τα μέλη για τις δουλειές τους, τις προθεσμίες αλλά και τους διαθέσιμους πόρους.

Δημιουργήστε ασύγχρονες επικοινωνίες 

Η συγχρονισμένη επικοινωνία είναι ο κανόνας στον παραδοσιακό επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος αναγκάζει τους υπαλλήλους να απαντούν σε μηνύματα μόλις ληφθούν. Ωστόσο, η ασύγχρονη επικοινωνία επιτρέπει στους υπαλλήλους να απαντούν εγκαίρως όταν είναι πιο βολικό ή παραγωγικό για αυτούς να το κάνουν. Αυτό το μοντέλο δίνει στην ομάδα σας χώρο για να εργαστεί. Έτσι μπορούν όλοι να συγκεντρωθούν χωρίς να σπάσουν την παραγωγικότητα ή τη ροή τους για να απαντήσουν σε ένα μήνυμα που αποσπά την προσοχή.

Οι απομακρυσμένοι διαχειριστές, θα πρέπει να ενημερώνουν τις ομάδες τους σχετικά με τα κανάλια που πρέπει να χρησιμοποιούν για συγκεκριμένους τύπους επικοινωνίας, όπως οι προεπιλεγμένοι τρόποι επικοινωνίας της εταιρείας ,ποιο κανάλι πρέπει να χρησιμοποιείται και πότε, πόσο συχνά αναμένεται να κάνετε check-in σε ένα κανάλι επικοινωνίας και πώς να επικοινωνήσετε εάν κάτι είναι επείγον.

Βρείτε ένα επικαλυπτόμενο παράθυρο επικοινωνίας

Παρόλο που η ασύγχρονη επικοινωνία πρέπει να είναι ο κανόνας σας, υπάρχουν και οι στιγμές συνεργασίας όπου βρίσκεται ταυτόχρονα όλη η ομάδα μαζί. Είναι σχεδόν αδύνατο να τους συγκεντρώσετε όλους στο ίδιο μέρος ταυτόχρονα, ειδικά όταν οι απομακρυσμένες ομάδες σας επεκτείνονται παγκοσμίως. Ακόμα κι αν η ομάδα σας εργάζεται εξ αποστάσεως και όλοι ζείτε στην ίδια ζώνη ώρας, δεν σημαίνει ότι διατηρείτε όλοι τις ίδιες ώρες εργασίας. Έτσι είναι σημαντικό οι διαχειριστές να ρωτήσουν τις ομάδες τους σχετικά με τις ώρες εργασίας τους και στη συνέχεια, να βρουν τις επικαλυπτόμενες χρονικές περιόδους. Αυτές οι πληροφορίες θα διευκολύνουν πολύ τον χρονικό προγραμματισμό της ομάδας.

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τις συσκέψεις με βίντεο

Οι συνομιλίες μέσω βίντεο παρέχουν μια σύνδεση μεταξύ των ομάδων, ώστε όλοι να μπορούν να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τις οθόνες. Οπτικές ενδείξεις όπως η γλώσσα του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου μειώνουν την πιθανότητα κακής επικοινωνίας, ώστε να μπορείτε να έχετε αποτελεσματικές, εστιασμένες συζητήσεις και συνεργασία. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να τις κάνετε κανόνα. Αυτό γιατί προκαλούν κόπωση και είναι δολοφόνος της παραγωγικότητας. 

Κάντε βίντεο κλήσεις μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητες. Μπορεί να θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε στις εκκινήσεις έργων για να φέρετε όλη την ομάδα στην ίδια σελίδα από την αρχή. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε συγχαρητήρια ή να συζητήσετε τι πήγε στραβά και θα έπρεπε να είχε πάει καλύτερα. Στείλτε ένα πρόγραμμα εκ των προτέρων. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνει η κλήση σας σε καλό δρόμο και παραγωγική. 

Όταν χρησιμοποιούνται με φειδώ, τα εργαλεία απομακρυσμένης επικοινωνίας μπορούν να είναι μια αποτελεσματική διέξοδος για όλους να μοιράζονται ιδέες, να σκέφτονται και να λαμβάνουν αποφάσεις ως ομάδα.

Ενθαρρύνετε την ενεργή ανταλλαγή ιδεών

Σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον γραφείου, η ανταλλαγή ιδεών μπορεί να συμβεί όταν όλοι συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι συνεδριάσεων. Οι απομακρυσμένες ομάδες μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο μέσω εικονικών διασκέψεων. Παραλείψτε την κλήση βίντεο και στείλτε σε όλους ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά. Ενθαρρύνετε τους να λάβουν την κλήση ενώ βρίσκονται έξω σε μια βόλτα, σηκώνοντας ελαφριά βάρη, ανεβαίνοντας σκάλες ή κάνοντας διατάσεις.

Η απομακρυσμένη ομάδα σας πρέπει να σηκωθεί και να κινηθεί όταν είναι κολλημένη στους υπολογιστές της για αρκετές ώρες κάθε μέρα. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να ορίσετε έναν καθημερινό στόχο βημάτων για την ομάδα σας ως έναν άλλο τρόπο ενθάρρυνσης τους και οικοδόμησης μιας κουλτούρας φροντίδας ταυτόχρονα. Η άσκηση ενισχύει την χαρά, μειώνει το άγχος και ανυψώνει τις διαθέσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους που αγωνίζονται με τη μοναξιά και τα συναισθήματα απομόνωσης. 

Αυτές οι ενέργειες θα διαταράξουν τον "κανονικό" τρόπο να κάνετε πράγματα και θα αναζωογονήσουν την ομάδα σας με φρέσκες ιδέες.

Αλλάξτε τη σύσταση των ομάδων

Ένα από τα πλεονεκτήματα ύπαρξης μιας εικονικής ομάδας είναι η σύνδεση εργαζομένων από διαφορετικά υπόβαθρα και εμπειρίες. Μια ποικιλόμορφη ομάδα φέρνει πολλές προοπτικές στο τραπέζι και βοηθά στη δημιουργία πραγματικής καινοτομίας. Έτσι, αντί να διατηρείτε τα μέλη της ομάδας ίδια σε κάθε νέο έργο, προσπαθήστε να αναμίξετε ομάδες για να δείτε τι αποτέλεσμα προκύπτει. Σκεφτείτε ποιοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν καλύτερα μαζί ή ποιανών οι δεξιότητες και οι εμπειρίες θα δημιουργούσαν μια ενδιαφέρουσα συνεργασία. Έτσι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα ο ένας για τον άλλον και να ενισχύσουν τη συνολική συνοχή της ομάδας.

Δημιουργήστε χρόνο για ομαδική σύνδεση

Τα μέλη της ομάδας σας μπορεί να μην βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο, αλλά η φυσική τους απόσταση μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά συνεργάζονται. Έτσι, οι διευθυντές θα πρέπει να χρησιμοποιούν διαδικτυακές ομαδικές δραστηριότητες για να βοηθήσουν τους εικονικούς υπαλλήλους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι και λιγότερο απομονωμένοι. Αυτό μπορεί σταδιακά να ενισχύσει την ψυχολογία και την απόδοση τους. Κάποιες ενδεικτικές δραστηριότητες μπορεί να είναι εικονικές βραδιές ταινιών, ώρες καφέ, μηνιαία εικονικά γεύματα κ.α.. Όλα αυτά θα βοηθήσουν την ομάδα σας να συνδεθεί καλύτερα, να διατηρήσει την επικοινωνία ισχυρή και να δημιουργήσει δεσμούς ομάδας. Καθώς η ομάδα σας πλησιάζει και γνωρίζει ο ένας τον άλλον καλύτερα, η συνεργασία θα φαίνεται ευκολότερη και πιο φυσική.

Να παρακολουθείτε και να γιορτάζετε πάντα τις επιτυχίες

Μόλις ορίσετε στόχους για την ομάδα σας, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόοδο στις εργασίες που γίνονται και να επιβραβεύεται τις επιτυχίες. Αυτό προσφέρει αναγνώριση στα μέλη της ομάδας για το έργο που επιτέλεσαν μαζί και τους δίνει ικανοποίηση . Η αναγνώριση από τους ανώτερους δίνει περαιτέρω κίνητρα και όρεξη για συνεργασία στα μέλη της ομάδας. Παράλληλα, ο έπαινος ακόμα και από τους συναδέλφους βοηθά στην οικοδόμηση ισχυρών δεσμών

Αυτές οι συμβουλές συνεργασίας για απομακρυσμένες ομάδες θα βοηθήσουν στην ενθάρρυνση της συνεργασίας και θα προωθήσουν ένα πιο συνεκτικό, συνδεδεμένο περιβάλλον απομακρυσμένης εργασίας.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Φιλοξενία ιστοσελίδων, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τομείς

Ο ιστότοπός σας αξίζει εξαιρετική φιλοξενία ιστοσελίδων

Στην AboutNet παρέχουμε ισχυρές λύσεις φιλοξενίας για όλους. Από bloggers, μέσω μικρότερων ιστότοπων, έως ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου υψηλής επισκεψιμότητας, έχουμε ένα σχέδιο φιλοξενίας που σας ταιριάζει. Μπορούμε να διαχειριστούμε τα ονόματα τομέα και τις ανακατευθύνσεις σας είτε δημιουργήσαμε τον ιστότοπό σας είτε όχι. Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν ονόματα τομέα χωρίς συνημμένο ιστότοπο από τον οποίο εκτελούν μόνο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Παρέχουμε διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για χρήστες POP3 και IMAP ως δωρεάν υπηρεσία εάν διαχειριζόμαστε τους τομείς.

Η φιλοξενία μας βασίζεται στο LAMP:

• Linux: Ελαφρύ, γρήγορο, ασφαλές και ισχυρό λειτουργικό σύστημα.

• Apache: Ο απόλυτος διακομιστής ιστού και χρησιμοποιείται ευρύτερα σε όλο τον κόσμο.

• MySQL: Μακράν το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων SQL. Εξαιρετικά γρήγορο, αξιόπιστο και ασφαλές.

• PHP: Ισχυρή γλώσσα scripting, που αναπτύχθηκε στην κατασκευή ιστοσελίδων για το διαδίκτυο, που καθιστά όλα αυτά δυνατά!

Στιγμιότυπα από τα πακέτα φιλοξενίας μας:

• Φιλοξενία ιστοσελίδων.

• Η φιλοξενία μας είναι πλήρως διαχειριζόμενη, ώστε να μην χρειάζεστε τεχνικές γνώσεις, ποτέ. Θα τα κάνουμε όλα για σένα.

• Αναβαθμίζουμε τους διακομιστές μας στις πιο πρόσφατες σταθερές εκδόσεις του MySQL και του PHP καθώς καθίστανται διαθέσιμοι.

• Στην AboutNet παρέχουμε στους πελάτες μας εξαιρετικά γρήγορα, σταθερά πακέτα φιλοξενίας, τα οποία διαθέτουν χρόνο λειτουργίας 99,99%, για πάνω από 10 χρόνια

• Διαθέσιμοι διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου IMAP και POP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο πρωτόκολλο προτιμάτε.

 

Διαθέτουμε τις ακόλουθες επιλογές διακομιστή ιστού:

Αποκλειστικοί διακομιστές Web

Εξαιρετική απόδοση για κρίσιμες, απαιτητικές διαδικτυακές εφαρμογές αποστολής

Διακομιστές Ιστού VPS

Προσιτοί, ισχυροί εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές. Πλήρως διαχειριζόμενα, πλήρως εξατομικευμένα συστήματα

Υβριδικοί διακομιστές Web

Επωφεληθείτε από τους αποκλειστικούς πόρους και την τελευταία τεχνολογία εικονικής διαμόρφωσης με τους επαναστατικούς υβριδικούς διακομιστές μας. Αποκτήστε εγγυημένους πόρους και υλικό υψηλής ποιότητας σε εξαιρετική τιμή.

Κοινόχρηστοι διακομιστές Web

Η εξαιρετικά οικονομική κοινή φιλοξενία μας είναι πλούσια και ιδανική για μικρότερες επιχειρηματικές ανάγκες και λιγότερο εντατικές λειτουργίες. Μοιρασμένος, όχι εκτεθειμένος.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ GOOGLE ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ:

Κατασκευή ιστοσελίδων - Δημιουργία eshop - Κατασκευή site - Σχεδιασμός website - Εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων - Κατασκευή webapp - Δημιουργία blog - Κατασκευή ιστοσελίδων Αθήνα - Δημιουργία σελίδας facebook - εταιρεία για adwords - Κατασκευαστής site με joomla - Προσφορά δημιουργίας ιστοσελίδας - Site για μικρές επιχειρήσεις Αθήνα - προσφορές seo - Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος - Ιστοσελίδα με wordpress - Site με drupal - Κόστος ιστοσελίδας - Κατασκευή eshop Προώθηση eshop σε Ελλάδα και Εξωτερικό - Webdesign Athens - Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδας - Δημιουργία λογαριασμού σε social web media - Τιμές για κατασκευή eshop - Ιστοσελίδες μεγάλων επιχειρήσεων - Κατασκευή ιστοσελίδων τιμοκατάλογος - Κόστος site - Δημιουργία site τιμές - κατασκευή eshop video - Σχεδιασμός site Αθήνα - Δημιουργία ιστοσελίδας βήμα βήμα - κατασκευή ιστοσελίδων με προϊόντα - σχεδίαση και φιλοξενία website - Κατασκευή ιστοσελίδας