espa banner
συνεργασία ατόμων εργασιακού περιβάλλοντος στην κατασκευή ιστοσελίδων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η συνεργασία είναι ένας βασικός παράγοντας για την οικοδόμηση μιας μικρής επιχείρησης. Οι άνθρωποι ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα που τους εμπνέουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Όταν το περιβάλλον της εταιρείας επικεντρώνεται στη συνεργασία, τα μέλη της ομάδας επηρεάζονται θετικά.

Εδώ είναι 9 απλοί τρόποι για να καλλιεργήσετε τη συνοχή της ομάδας:

1. Δημιουργήστε μια σαφή και συναρπαστική στρατηγική.

Για να δημιουργήσετε μια συνοχή, τα μέλη της ομάδας πρέπει να διαθέτουν έναν πειστικό λόγο για να συμμετέχουν στην αποστολή της εταιρείας π.χ. στην κατασκευή ιστοσελίδων. Όσο πιο συναρπαστική και συγκεκριμένη είναι η αποστολή, τόσο πιο εύκολο είναι να εμπνέει τα μέλη της ομάδας να θέλουν να είναι μέρος του στόχου που η εταιρεία φιλοδοξεί να πετύχει. Όταν τους δίνεται μια σαφής και συγκινητική αιτία για συμμετοχή, τα μέλη της ομάδας φυσικά γίνονται τόσο παθιασμένοι με τους στόχους όσο οι ηγέτες τους.

2. Κοινοποιήστε τις προσδοκίες.

Η συνεργασία πρέπει να κοινοποιείται στα μέλη της ομάδας ως το ελάχιστο πρότυπο. Για να προωθηθεί αυτό, τα μέλη της ομάδας πρέπει να διαθέτουν καθορισμένους ατομικούς και συλλογικούς ρόλους και ευθύνες που θα αναλάβουν εντός της ομάδας. Όταν έχουν σαφή κατανόηση της θέσης τους, κάθε μέλος της ομάδας θα εργαστεί πιο αποτελεσματικά. Σε ένα συνεργατικό περιβάλλον, κάθε μέλος της ομάδας βιώνει τι σημαίνει να συμμετέχει στην κοινή ευθύνη των αποτελεσμάτων.

3. Καθορίστε τους στόχους της ομάδας.

Για να επιτύχετε την επιτυχία στα μέλη της ομάδας, είναι σημαντικό να ορίζετε μετρήσιμους στόχους για καθένα σε τριμηνιαία βάση. Ο σκοπός αυτών των στόχων είναι να παρέχει στα μέλη της ομάδας εφικτές νίκες. Αυτές οι νίκες έχουν έναν μαγικό τρόπο να σπάσουν τα εμπόδια και να δημιουργήσουν θετική ορμή ατομικά και συλλογικά. Επιπλέον, είναι επιτακτική ανάγκη να επανεκτιμήσετε τους στόχους και να ανακατευθύνετε όποτε είναι απαραίτητο.

4. Αξιοποιήστε τα δυνατά σημεία της ομάδας.

Για να ενδυναμώσετε κάθε μέλος της ομάδας, είναι μια καλή ιδέα να κάνετε κάθε μέλος να κάνει ένα τεστ προσωπικότητας. Τα αποτελέσματα επιτρέπουν σε κάθε άτομο να γνωρίσει τον εαυτό του και τα μέλη της ομάδας του με πολύ πιο βαθύ τρόπο. Παρέχει επίσης στα μέλη της ομάδας πληροφορίες σχετικά με τα ατομικά δυνατά σημεία κάθε ατόμου.

5. Προώθηση της συνοχής μεταξύ των μελών της ομάδας.

Οι συνεκτικές ομάδες είναι πιο επιτυχημένες. Είναι επιτυχείς επειδή κάθε άτομο στην ομάδα περιλαμβάνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις. Όταν τα μέλη της ομάδας αισθάνονται αυτόν τον τύπο συμπερίληψης, αισθάνονται την αντιληπτή σημασία του ρόλου τους, αναγκάζοντάς τους να αποδώσουν φυσικά καλύτερα. Οι ομάδες πρέπει να συμμετέχουν σε καθημερινές συνομιλίες όπου κάθε μέλος συζητά τους στόχους του. Αυτό βοηθά στην αποφυγή επανάληψης κάποιας δράσης και ανταγωνισμού μεταξύ των μελών της ομάδας.

6. Ενθάρρυνση της καινοτομίας.

Για να αναπτυχθούν οι ομάδες πρέπει να ενθαρρυνθούν να προβληματιστούν και να αμφισβητήσουν το status quo σε ένα ανοιχτό και μη κρίσιμο περιβάλλον. Τα μέλη της ομάδας πρέπει να καθοδηγούνται και να οδηγούνται για να πιστεύουν ότι οι προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν μπορούν και θα ξεπεραστούν». Είναι επίσης σημαντικό να ρωτάτε τα μέλη της ομάδας για τις σκέψεις, τη συλλογιστική και τις ιδέες τους σε τακτική βάση.

7. Τηρείτε τις υποσχέσεις και τα αιτήματα.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ένα αίτημα από έναν πελάτη και αποδεικνύοντας ότι η ομάδα εργάζεται για να κάνει ό, τι λέει ότι πρόκειται να κάνει, προχωράει πολύ προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

8. Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να κοινωνικοποιηθούν εκτός της εργασίας.

Όλοι έχουμε υποχρεώσεις και στην προσωπική μας ζωή και η σκέψη να έχουμε ένα ακόμη εταιρικό γεγονός που είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε μπορεί να προσθέσει άγχος. Ωστόσο, η κοινωνικοποίηση με συναδέλφους έξω από το γραφείο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτρέψετέ καλύτερη επικοινωνίας, να δημιουργήσετε μια καλύτερη κατανόηση και να καταστρέψετε τυχόν τείχη προ-κρίσης ή δυσπιστίας μεταξύ των μελών της ομάδας.

9. Αναγνωρίστε, ανταμείψτε και γιορτάστε τη συνεργατική συμπεριφορά.

 Η προσάρτηση ανταμοιβών απόδοσης και μπόνους σε συνεργατικές προσπάθειες στέλνει το σωστό μήνυμα στα μέλη της ομάδας για τις αξίες που οδηγούν την επιχείρηση.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι