espa banner
ποιοτικός έλεγχος ιστοσελίδων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Στον σημερινό κόσμο της υψηλής ταχύτητας σύνδεσης στο Διαδίκτυο και των πανταχού παρόντα κινητών συσκευών, οι χρήστες μπορούν να κάνουν όλο και περισσότερα στον Ιστό. Αυτή η απεριόριστη πρόσβαση σε ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες έχει κάνει τους χρήστες  πιο αυστηρούς όσον αφορά την  σωστή λειτουργία ιστότοπου. Είτε είστε ένα μικρό οικογενειακό κατάστημα είτε μια παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, οι χρήστες αναμένουν ότι ο ιστότοπός σας θα φαίνεται τέλειος και θα λειτουργεί, πράγμα που σημαίνει ότι και η προώθηση και η κατασκευή των ιστοσελίδων σας θα πρέπει να είναι άριστη.

Με τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στα ψηφιακά σύνορα, οι υπηρεσίες δοκιμών ιστότοπων έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος μιας επιτυχημένης έναρξης οποιασδήποτε είδους ιστοσελίδας ή διαδικτυακής εφαρμογής.

Λίστα ελέγχου δοκιμών ιστότοπου

1.Λειτουργική δοκιμή ιστότοπου

Από τις γραμμές αναζήτησης και πλοήγησης έως τις φόρμες πληρωμής και επαφών, ο ιστότοπός σας μπορεί να έχει μια τεράστια ποικιλία λειτουργιών που εκτελούν όλα τα είδη διαφορετικών δραστηριοτήτων για να φιλοξενήσουν τους χρήστες σας. Για να μην χάσετε αυτούς τους χρήστες σε λειτουργικά ελαττώματα και σφάλματα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες αυτές οι λειτουργίες και η συμπεριφορά τους αντιστοιχούν στις προβλεπόμενες λειτουργικές προδιαγραφές.

Για παράδειγμα, εάν δημιουργείτε μια βιτρίνα ηλεκτρονικού εμπορίου, η ζήτηση για τα προϊόντα σας δεν θα έχει σημασία αν δεν έχετε αξιόπιστο καλάθι αγορών και συστήματα αγοράς. Η λειτουργική δοκιμή σάς βοηθά να διασφαλίσετε ότι τέτοιες κρίσιμες λειτουργίες δουλεύουν σωστά δεν σας κοστίζουν τους τρέχοντες και τους μελλοντικούς πελάτες σας.

2.Δοκιμή χρηστικότητας

Δεν μπορείτε πραγματικά να κάνετε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να χρησιμοποιούν τις δυνατότητές του, εάν δεν καταλαβαίνουν καν πώς να έχουν σωστή πρόσβαση ή να αλληλεπιδρούν μαζί τους. Πριν ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι ξεκάθαρο και ότι οι λειτουργίες στον ιστότοπο είναι εύχρηστες. Ο έλεγχος ευχρηστίας είναι απαραίτητος για τη βελτίωση της πλοήγησης, της εμπειρίας χρήστη και της αποτελεσματικότητας της αλληλεπίδρασης με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρουσιάζονται στον ιστότοπό σας.

3.Δοκιμή βάσης δεδομένων

Οι βάσεις δεδομένων είναι η υποδομή οποιασδήποτε ιστοσελίδας ή διαδικτυακής εφαρμογής. Αυτά τα συστήματα είναι κρίσιμα για την επιτυχή λειτουργία του ιστότοπού σας, καθώς είναι υπεύθυνα για την αποτελεσματική αποθήκευση, οργάνωση και επεξεργασία όλων των δεδομένων σας. Ο έλεγχος βάσης δεδομένων σάς βοηθά να επαληθεύσετε ότι η εκτέλεση ερωτημάτων στον ιστότοπό σας λειτουργεί σωστά και κάθε κομμάτι δεδομένων που παρουσιάζεται ταιριάζει με αυτό στη βάση δεδομένων σας. Βοηθά επίσης στη βελτιστοποίηση του χρόνου απόκρισης όλων των ερωτημάτων και διασφαλίζει ότι η εκτέλεση τους δεν επηρεάζει την ακεραιότητα των δεδομένων σας.

4.Δοκιμή συμβατότητας

υλικού, μεγέθους οθόνης, λειτουργικών συστημάτων, προγραμμάτων περιήγησης κ.λπ. Με όλες αυτές τις διαφορετικές πλατφόρμες και προγράμματα περιήγησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει το κοινό-στόχο σας για να έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται και αποδίδουν όπως πρέπει, σε όλες τις κινητές συσκευές, με τα αντίστοιχα μεγέθη. Ο έλεγχος συμβατότητας χρησιμοποιείται για να επαληθεύσει ότι ο ιστότοπός σας εμφανίζεται σωστά, έχει καλή απόδοση και πληροί όλες τις απαιτήσεις για σωστή χρήση στα διάφορα μέσα.

5.Δοκιμή απόδοσης

Με την αφθονία πηγών περιεχομένου, διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών στον ιστό, οι σημερινοί διαδικτυακοί χρήστες έχουν γίνει εξαιρετικά αυστηροί με ζητήματα απόδοσης που τυχόν αντιμετωπίζουν. Πράγματα όπως οι κακοί χρόνοι απόκρισης έχουν γίνει σημαντικοί παράγοντες για τους χρήστες, ώστε να μην θέλουν ποτέ να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας. Ο έλεγχος απόδοσης παίζει σημαντικό ρόλο στις προετοιμασίες ανάπτυξης του ιστότοπού σας, σάς βοηθά να διασφαλίσετε την υψηλή ταχύτητα, την απόκριση και τη σταθερότητά του ανά πάσα στιγμή.

6.Δοκιμή ασφαλείας

Σε σύγκριση με πράγματα όπως η λειτουργικότητα, η απόδοση και η χρηστικότητα που επηρεάζουν μόνο την εμπειρία, η ασφάλεια του ιστότοπού σας είναι στην πραγματικότητα ένας τομέας που μπορεί να σας φέρει πραγματικό πρόβλημα αν παραμεληθεί. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να εντοπίζετε και να εξαλείψετε τυχόν κενά και τρωτά σημεία που ενδέχεται να έχει ο ιστότοπός σας.

Ο έλεγχος ασφαλείας είναι ένας τύπος δοκιμών ιστότοπου που χρησιμοποιείται για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα και οι πόροι σας προστατεύονται καλά από πιθανή κακή χρήση και κακόβουλες επιθέσεις. Αποκαλύπτει ελαττώματα στους μηχανισμούς ασφαλείας του ιστότοπού σας για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ακεραιότητα των δεδομένων σας, την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια από προσωπικές πληροφορίες των χρηστών σας έως οικονομικές συναλλαγές. 

Χωρίς την κατάλληλη δοκιμή ιστοτόπων, πολλά ζητήματα ενδέχεται να αποκαλυφθούν και είτε να σας προκαλέσουν σημαντικές απώλειες, είτε ακόμη και να αποβούν μοιραία για την επιχείρησή σας. Για να αποφύγετε αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σφάλμα ή ευπάθεια, και να διορθώσετε τυχόν ζητήματα χρηστικότητας ή απόδοσης μετά την ανάπτυξη.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι