espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Τι πιστεύετε για τους ιστοτόπους με φωτογραφίες στο φόντο; Όταν οι ιδιοκτήτες διαλέγουν μία φωτογραφία ως φόντο για τον ιστότοπό τους, αξίζει τον κόπο ή απλά όλο αυτό αποτελεί μόδα;Το ερώτημα είναι αρκετά αμφισβητήσιμο και αποδεικνύει ότι το online κοινό είναι εξαιρετικά μπερδεμένο με όλες αυτές τις μεγάλες εικόνες που τοποθετούνται στο φόντο στις διαδικτυακές σελίδες.Ας δούμε τα πιο συχνά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην χρήση φωτογραφιών για φόντο στην κατασκευή ιστοσελίδας.

 

Πλεονεκτήματα Εφαρμογής Εικόνων για Φόντο

 • ·Οι εικόνες στο φόντο μπορούν να παρουσιάσουν αποτελεσματικά οποιαδήποτε εταιρία. Για παράδειγμα, εάν ένας ιστότοπος για αμάξια χρησιμοποιεί τεράστιες φωτογραφίες με λιμουζίνες, όλοι οι επισκέπτες θα περιμένουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην ενοικίαση λιμουζίνων από την εταιρία. Στην περίπτωση που υπάρχει μία φωτογραφία από μερικές δημοφιλείς μάρκες αυτοκινήτων, τότε είναι πιο πιθανό το site να προωθήσει και να πουλήσει τα αυτοκίνητα του. Έτσι, οι άνθρωποι θα πάρουν μία ολοκληρωμένη εντύπωση, χωρίς να διαβάσουν ούτε μία γραμμή κειμένου. Είναι ένα είδος ανάγνωσης συγκεκριμένου μηνύματος-αλλά χωρίς κείμενο.
 • ·Καλά επιλεγμένες φωτογραφίες στο φόντο μπορούν να προωθήσουν προϊόντα κι υπηρεσίες. Οι καθημερινοί χρήστες του διαδικτύου είναι οπτικά προσανατολισμένοι. Έτσι, αν  χρησιμοποιήσετε επαγγελματικές ελκυστικές εικόνες ως φόντο στο site, θα είναι αξιοσημείωτες από την πλειοψηφία των επισκεπτών.
 • ·Εάν οι ανταγωνιστές σας δεν χρησιμοποιούν μεγάλες φωτογραφίες για φόντο, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος. Όταν άλλα πράγματα είναι ίσα, οι πελάτες θα επιλέξουν έναν ιστότοπο με καλύτερο ή πιο αξιόπιστο σχεδιασμό.
 • ·Σε ένα άλλο κομμάτι που οι φωτογραφίες στο φόντο είναι χρήσιμες, είναι η προώθηση των νέων. Όταν έχετε ένα καθημερινό κοινό, μπορείτε να παρουσιάσετε επερχόμενες εκδηλώσεις και καινούργια προϊόντα στο φόντο. Όλοι θα το δουν. Έτσι, όταν χρησιμοποιούνται σωστά μεγάλες φωτογραφίες, τραβάνε την προσοχή των επισκεπτών και τους ενημερώνουν διακριτικά. 

Μειονεκτήματα Εφαρμογής Εικόνων για Φόντο

 • ·Οι εικόνες σε πλήρη οθόνη δεν δουλεύουν πάντα σε εφαρμογές με διαφορετική ανάλυση οθόνης. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα, είναι σχετικά εύκολο να αποφευχθεί, ελέγχοντας τη συμβατότητα του site με τις πιο δημοφιλείς συσκευές. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την απόδοση των διαδικτυακών σελίδων, όταν αλλάζετε προβολή από κάθετα σε οριζόντια. Κάτι ακόμα που πρέπει να θυμάστε: όταν τρέχετε το site σας με responsive design εργαλεία δοκιμής – δείτε πως εμφανίζεται στις πραγματικές συσκευές (σε αντίθεση με τους εξομοιωτές). Μερικές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει δυσάρεστα και να προσθέσει μερικές ώρες δουλειάς.
 • ·Ο περισσότερος χρόνος φόρτωσης της σελίδας είναι ακόμη ένας λόγος να σκεφτείτε με προσοχή για τις φωτογραφίες στο φόντο. Είναι ζήτημα 2-3 επιπλέον λεπτών. Εάν επηρεάζουν πολύ το κοινό σας, τότε χρειάζεται μία βαθύτερη ανάλυση για τους σκοπούς της εικόνας φόντου σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια συμφωνία.
 • ·Λέγεται ότι οι εικόνες στο φόντο αποσυντονίζουν τους χρήστες. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό είναι πραγματικό ζήτημα, ωστόσο όχι τόσο μεγάλο. Όταν το φόντο ενός ιστοτόπου είναι καλά ισορροπημένο και ταιριάζει με ολόκληρη τη διάταξη, σας ωφελεί και προσελκύει περισσότερο την προσοχή των επισκεπτών. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα κινούμενα στοιχεία και τα επιθετικά χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο, η ανάγνωση των κειμένων παραμένει υπέροχη και οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι.

Ας κοιτάξουμε ποιες τοποθετήσεις είναι καλές για εικόνες στο φόντο.

 

Φόντο Κεφαλίδας

Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος να ζωντανέψετε κάθε πλούσιο σε περιεχόμενο ιστότοπο χωρίς κίνδυνο να καταστραφεί η χρηστικότητα των sites. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης καλή, γιατί ταιριάζει σε σχέδια με αρμονικές μεταβάσεις τόνων και συνδυασμούς χρωματικών αντιθέσεων. Εάν τώρα ξεκινάτε, ίσως χρειαστεί να εξασκηθείτε σε εφέ ανάμειξης χρωμάτων και να θυμηθείτε τους κανόνες αντιστοίχισης χρωμάτων.Οι φωτογραφίες κεφαλίδων, δεν είναι τόσο γνωστές. Ωστόσο, γίνονται καλά αντιληπτές από όλες τις κατηγορίες χρηστών. Γι’ αυτό, αν αποφασίσετε να τις χρησιμοποιήσετε, θα έχετε σίγουρα επιτυχία. Οι εικόνες μπορούν να παρουσιαστούν σε ολόκληρο το site ή μόνο στην αρχική σελίδα.

 

Εικόνες Φόντου σε Πλήρη Οθόνη

Οι μεγάλες φωτογραφίες στο φόντο τραβούν την προσοχή του χρήστη. Όταν εφαρμόζονται σε μία αρχική σελίδα, απλώς απλοποιούν πολύ τα καθήκοντα των σχεδιαστών και των προγραμματιστών. Μία καλά κατασκευασμένη επαγγελματική εικόνα δεν συνεπάγεται με μεγάλα τμήματα περιεχομένου- χρειάζεται ένα απλό μενού, λογότυπο και πιθανότατα ένα μικρό γενικό σλόγκαν. Τέτοιοι σχεδιασμοί παρουσιάζουν την επιχείρησή σας σε έναν μέσο χρήστη του διαδικτύου και τον παρακινούν να κοιτάξει για περισσότερες πληροφορίες μέσα στο site. Αν έχετε κάποια ενδιαφέρουσα εικόνα που να σχετίζεται με την επιχείρησή σας, χρησιμοποιήστε την και δείτε πως μπορεί να μοιάζει ο ιστότοπό σας.Αν απορείτε σχετικά με το μέγεθος του φόντου που συνιστάται, τότε να ξέρετε ότι δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απάντηση. Στις μέρες μας, υπάρχουν πάρα πολλές ρυθμίσεις οθόνης που έχουν διαφορετικές αναλύσεις. Πολύ μεγάλες εικόνες θα υπερφορτώσουν τις σελίδες. Επίσης, πολύ μικρές εικόνες θα πάρουν χρόνο να προσαρμοστούν στις διαστάσεις. Ποια είναι, λοιπόν, η λύση; Διαλέξτε ως φόντο μία φωτογραφία περίπου 1680 x 1050 και μετά μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του site σας με δωρεάν εργαλεία. 

Συμβουλές για να Διαλέξετε Αποτελεσματικά Μία Φωτογραφία για Φόντο

Θα ήταν καλό να έχετε μία σύντομη λίστα για να ελέγχετε όλες τις λεπτομέρειες. 

 • ·Αντιγράψτε το URL του φόντου από τον διακοσμητή σας και επικολλήστε τον στη γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή, για να βεβαιωθείτε ότι η τωρινή URL εμφανίζει τη σωστή εικόνα.
 • ·Φροντίστε το φόντο να ταιριάζει σε διαφορετικές αναλύσεις οθόνης. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσετε ένα καλό site, πλαισιωμένο με ένα παράξενο προεπιλεγμένο χρώμα στο φόντο.
 • ·Ρίξτε μία ματιά στο site σας. Το κείμενο πρέπει να είναι ευανάγνωστο και το φόντο να μην αποσυντονίζει την προσοχή των επισκεπτών.
 • ·Κοιτάξτε στις σελίδες του site σας και σιγουρευτείτε πως όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως τα νούμερα τηλεφώνων, οι φόρμες αναζήτησης, οι λίστες προϊόντων και τα υπόλοιπα είναι ορατά.
 • ·Βελτιστοποιήστε, όσο το δυνατόν περισσότερο, την εικόνα του φόντου σας στον ιστότοπό σας. Να θυμάστε ότι οι εικόνες χρειάζονται τον περισσότερο χρόνο φόρτωσης. Οι μορφές εικόνας JPG και PNGθεωρούνται οι καλύτερες για τον ιστότοπό σας.

Πλέον, ξέρετε τα πάντα για να μπορείτε να αποφασίσετε εάν σας αρέσουν οι ιστότοποι με φωτογραφίες στο φόντο ή όχι. Μία καλή φωτογραφία μπορεί να λύσει όλα σας τα προβλήματα και να καταπλήξει τους πιθανούς πελάτες σας! Δημιουργήστε πραγματικά εντυπωσιακούς ιστοτόπους με φωτογραφίες στο φόντο.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι