espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


 

Σε αυτό το blog post θα επισημάνουμε κάποιους απ’ τους κυριότερους λόγους γιατί θα πρέπει να αρχίσετε το δικό σας blog. Ευχόμαστε πραγματικά ότι η παρακάτω λίστα θα σας ενθαρρύνει αρκετά ώστε να αναλάβετε δράση.

1. Το blogging είναι εύκολο

Ναι, το blogging είναι στη πραγματικότητα πολύ, πολύ εύκολο. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να το δημιουργήσετε. Αν μπορείτε να γράψετε emails, τότε μπορείτε επίσης να συντηρήσετε ένα blog.

Με το WordPress, δεν χρειάζεται να είστε κατασκευαστής website ή expert HTML. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να  εξατομικεύσετε το blog σας με θέματα ‘themes’, να προσθέσετε μερικά cool plugins και να γράφετε περιεχόμενο. Όταν πάρετε το “κολλάει”, θα ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε.

2. Η Google λατρεύει τα blogs

Όταν το blog σας είναι έτοιμο, η Google “τραβάει” τις σελίδες σας και θα μπει στη λίστα του Google search. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσετε να αποκτάτε επιπλέον επισκέπτες από τις μηχανές αναζήτησης. Δεν είναι τέλειο αυτό; Οι μηχανές αναζήτησης βοηθούν στο να φέρετε καινούργια άτομα στο blog σας τα οποία μπορούν να γίνουν νέοι φίλοι σας ή μελλοντικοί επαγγελματικοί συνεργάτες.

3. Σας κάνει καλύτερο άνθρωπο

Το να έχετε ένα blog θα σας κάνει σίγουρα καλύτερο άνθρωπο. Γιατί; Το blogging προφανώς βελτιώνει τις ικανότητες γραφής σας καθώς και τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες. Θα αρχίσετε να σκέφτεστε πιο συνειδητοποιημένα για το ποιος είστε και τι θέλετε να γίνετε. Επιπλέον, όταν στέλνετε αίτηση για θέση εργασίας, πολλοί εργοδότες ψάχνουν για εργαζόμενους που έχουν blogs και γράφουν ανοιχτά για τη ζωή και τις απόψεις τους. Έτσι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ξεκάθαρο “συν” για εσάς.

 4. Το blogging βοηθάει άλλους ανθρώπους

Μπορείτε να μεταδώσετε τις πληροφορίες και τις γνώσεις σας μέσω του blogging. Μπορείτε να βοηθήσετε ακόμα άλλους ανθρώπους με συγκεκριμένα προβλήματα. Ας πούμε ότι έχετε ένα blog για μητέρες. Υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που χρειάζονται βοήθεια/λύσεις/ιδέες για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Οι γνώσεις ή οι συμβουλές σας θα μπορούσαν να είναι ουσιώδεις και πολύ χρήσιμες.

Το ίδιο ισχύει και με κάθε άλλο θέμα στο blog. Κάθε blog βοηθάει τους άλλους ανθρώπους με τον τρόπο του.

5.  Μπορείτε να βγάλετε χρήματα

Πρέπει να έχετε ακούσει ή δει ανθρώπους που βγάζουν πολλά χρήματα μόνο από το blogging. Παίρνει χρόνο, αλλά όταν έχετε αρκετούς αναγνώστες θα αρχίσετε να έχετε ένα μικρό αλλά παθητικό εισόδημα. Όταν ο καιρός περνάει, οι αριθμοί του ‘traffic’ σας θα αυξηθούν όσο και το εισόδημα σας. Δεν μιλάμε απλά για κάποια χρήματα το μήνα, πολλοί άνθρωποι κερδίζουν τα προς το ζην από το blogging.

6. Αυτοπροβολή και νέες ευκαιρίες

Όταν έχετε ένα blog βασικά έχετε ένα “εργαλείο” ή “κανάλι” για να προωθήσετε τον εαυτό σας ή σας κάνει να μοιάζετε με κάποιον ειδικό. Θα μείνετε κατάπληκτοι από το πόσοι πολλοί άνθρωποι ξεκινούν να σας σέβονται και γνωρίζουμε πολλές περιπτώσεις όταν εργοδότες επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη του blog για να προσφέρουν θέση εργασίας ή  κάποια επαγγελματική ευκαιρία. Αυτό θα σας ανοίξει πολλές πόρτες που μπορεί να μην γνωρίζατε ή να φανταζόσασταν ποτέ.

7. Χρησιμοποιήστε τα Blogs για να κρατήσετε επαφή

Οι δραστήριοι άνθρωποι τείνουν να έχουν λιγότερο χρόνο για να περάσουν στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο social “chat-room”. Ξανά, το blog μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε επαφή με τους φίλους σας, τους συναδέλφους σας και τους συγγενείς σας. Μπορούν να διαβάσουν εύκολα τα πάντα για τις ασχολίες σας, τις ιδέες σας και την επιτυχία σας μέσω του blog σας. Να είστε συνετοί και χρησιμοποιήστε το σαν επικοινωνιακό εργαλείο.

8. Μπορείτε να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος

Όταν έχετε ένα blog, έχετε στη πραγματικότητα μια φωνή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαδώσετε όλα τα πράγματα που σας αρέσουν ή δεν σας αρέσουν. Και αυτά τα πράγματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε το κόσμο.

Έχετε δει πιθανότατα κάποια άρθρα σε blog ή posts που έχουν γίνει viral μέσω του Twitter και/ή του Facebook. Όταν το κάνουν αυτό, θα λάβουν μεγάλη προσοχή. 

9. Μπορεί να σας βοηθήσει να μεγαλώσετε την επιχείρηση σας

Έχει η εταιρία σας blog; Αν όχι, τότε χάνετε πολλά από αυτό. Τα blogs μπορούν να μεταδώσουν πολλά πράγματα για την εταιρία σας.

Για παράδειγμα, οι πιθανοί σας πελάτες μπορούν να διαβάσουν ενδιαφέρουσες ιστορίες για την επιτυχία της επιχείρησης σας, ιδέες, στρατηγικές και ακόμα και νέα προϊόντα τα οποία μπορούν να τους μετατρέψουν σε τακτικούς πελάτες. Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία που πολλές μικρές και μεγάλες φίρμες δεν χρησιμοποιούν.

Επιπροσθέτως, οι εταιρίες που “μπλογκάρουν” έχουν 97% περισσότερα εισερχόμενα links (που σημαίνει περισσότερο ‘traffic’ και επισκέπτες).

10. Μπορεί να γίνει το χόμπι σας

Αν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο και χαζεύετε διαρκώς στο Web τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να ξεκινήσετε ένα blog.

Θα εθιστείτε γρήγορα σε αυτό (με την καλή έννοια) και θα αρχίσετε να μαθαίνετε πολλά πράγματα. Έτσι αν βαριέστε τώρα τότε τι περιμένετε; Θα κερδίσετε πολλές καλές και νέες εμπειρίες, δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

11. Βοηθάει την βελτίωση των ικανοτήτων γραφής και επιχειρηματολογίας

Το blogging έχει μια τεράστια επίδραση στις ικανότητες γραφής από τότε που θα αρχίσετε. Παρ’ όλο που δεν είναι τέλειες, θα νιώσετε τον εαυτό σας πολύ πιο σίγουρο. Όσο περισσότερο γράφετε, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Το blogging είναι κάτι αρκετά καινούργιο αλλά έχει ήδη γίνει έρευνα για το blogging και το ότι βελτιώνει τις ικανότητες γραφής.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι