espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


H Google θέλει πραγματικά ο κόσμος να αρχίσει να ενδιαφέρεται για το Local Guides (Τοπικοί Ξεναγοί) πρόγραμμά της και γι’ αυτό το λόγο δίνει κίνητρα προσφέροντας βραβεία σε όσους συνεισφέρουν στο να κάνουν καλύτερες τις υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησης της.  Ο χρήστης μπορεί να συμμετέχει σε αποκλειστικούς διαγωνισμούς κερδίζοντας μέχρι και ένα 1TB σε μνήμη δωρεάν στο Google Drive και άλλου τέτοιου είδους δελεαστικές προσφορές, προνόμια και παροχές.

Οι οδηγοί/ξεναγοί υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό αλλά η Google θα ήθελε προφανώς να δει περισσότερη δραστηριότητα σε αυτούς, έτσι ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν το Yelp!, το TripAdvisor και άλλες συναφείς υπηρεσίες. Η εταιρία εκσυγχρόνισε το Google Maps’ Local Guides πρόγραμμά της και ανακοίνωσε ότι  θα ανταμείβει όσους δημοσιεύουν χρήσιμες πληροφορίες για μέρη που γνωρίζουν στο app των Maps όπως με το να γράφουν κριτικές διάφορες, να ανεβάζουν φωτογραφίες ή να επισημαίνουν τουριστικά σημεία. Όσο ο χρήστης γράφει κριτικές, προσθέτει πληροφορίες για ώρες ανοίγματος/κλεισίματος καταστημάτων και δίνει υποδείξεις εκ των έσω, κερδίζει πόντους.

Φυσικά όσους περισσότερους πόντους αποκτάει κανείς, τόσο καλύτερα είναι και τα bonus του.  Η εταιρία έχει διαιρέσει τις παροχές σε πέντε επίπεδα ανάλογα με το επίπεδο συνεισφοράς. Αν κάποιος είναι στο Επίπεδο 1, αποκτάει πρόσβαση σε αποκλειστικούς διαγωνισμούς όπου μπορεί να κερδίσει συσκευές σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της εταιρίας ενώ όσοι βρίσκονται στο Επίπεδο 2 μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να δοκιμάσουν νέες λειτουργίες, προϊόντα και υπηρεσίες της Google πριν από κάθε άλλον. Αν είσαι στο Επίπεδο 3 σε πόντους, τότε παίρνεις ένα ειδικό διακριτικό το οποίο σου επιτρέπει να δεις μέσα στο app, κάτι το οποίο ίσως να ακούγεται λίγο ανεπαρκές. Οι χρήστες του Επιπέδου 4 μπορούν να αναβαθμίσουν τη μνήμη τους στο Google Drive από τα συνηθισμένα 15GB στο 1TB, κάτι το οποίο συνήθως κοστίζει χρήματα.

Αν κάποιος ξεπεράσει τους 500 πόντους τότε ανήκε στην ελίτ ομάδα των Local Guides και μπορεί να παραστεί στην εναρκτήρια σύνοδο κορυφής της Google το 2016 στο campus  της Google στη California. Ενδεχομένως να μην χρειαστεί καν να πληρώσεις τα έξοδά σου! Οι χρήστες του επιπέδου πέντε θα έχουν επίσης την δυνατότητα να εξερευνήσουν το χώρο της Google καθώς και να γνωρίσουν και άλλους κορυφαίους ξεναγούς.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η Google αποκτά πάρα πολλές κριτικές και δεδομένα από χρήστες, που αφορούν άμεσα πλήθος επιχειρήσεων στους χάρτες της, όπως ηλεκτρονικά καταστήματα, εταιρείες seo, κατασκευής ιστοσελίδων, λιανεμπορίου, ξενοδοχείων κλπ καθώς και κάθε έναν που μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του σαν έναν εικονικό ξεναγό.

Με την Microsoft να περιορίζει το δωρεάν χώρο αποθήκευσης και τα επί πληρωμή επίπεδα αποθηκευτικού χώρου στο One Drive, αυτή είναι μία χρήσιμη ευκαιρία για τους χρήστες να βρουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο αλλού. Όσο για τα Google Maps, φαίνεται ότι η Google έχει βάλει τις υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησής της σε έναν κύκλο ραγδαίου εκσυγχρονισμού και ενημέρωσης. Πρόσφατα επικαιροποίησε τον client ώστε να δείχνει τις ‘ώρες αργίας’ που αφορούν τις επιχειρήσεις. Και πιο πρόσφατα, προστέθηκε στον Android client της offline πλοήγηση και λειτουργίες αναζήτησης.
Στο περιθώριο, η Google εκσυγχρόνισε επίσης το Sheets, το Drive και το Docs app με το να προσθέσει λειτουργίες. Το Google Sheets τώρα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν σχόλια και να απαντήσουν σε υπάρχοντα σχόλια. Το Sheets app έχει επίσης υποστεί βελτιώσεις στην επεξεργασία των διαγραμμάτων καθώς και 400 γραμματοσειρές. Το Docs app, από την άλλη, τώρα επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν υποδείξεις και σχόλια. Η υπηρεσία Drive στο διαδίκτυο τώρα προσφέρει ένα πιο έξυπνο σύστημα ταξινόμησης με την προσθήκη της ‘Πρόσφατης’ επίσκεψης.
Κατεβάστε το Gadgets 360 app για το Android και το iOS έτσι ώστε να είναι ενημερωμένα με τα τελευταία τεχνολογικά νέα, κριτικές προϊόντων και αποκλειστικές προσφορές στα πιο διάσημα κινητά.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι