Παρακαλώ αξιολογήστε


Το διαδίκτυο ωριμάζει σταδιακά στις συνειδήσεις των ανθρώπων και σταδιακά κατακτά την εμπιστοσύνη τους. Μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι το Ίντερνετ είναι πια όχι μόνο η πιο δημοφιλής πηγή πληροφόρησης (και μάλιστα με διαφορά από τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης), αλλά επίσης θεωρείται και η πιο αξιόπιστη.

Η έρευνα, που έγινε από την εταιρία Zogby Interactive, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το διαδίκτυο για να ενημερώνονται, σε σχέση με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή τις εφημερίδες.

Πάνω από το 50% δήλωσαν ότι θα επέλεγαν το Ίντερνετ αν είχαν να διαλέξουν μόνο μια πηγή πληροφόρησης, έναντι 21% που διάλεξαν την τηλεόραση και από 10% που έδειξαν προτίμηση στο ραδιόφωνο και στις εφημερίδες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι περίπου το ίδιο ποσοστό (10%) δήλωσαν ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, αποτελούν εξίσου καλή πηγή ειδήσεων (ενώ το Twitter «ψηφίστηκε» από το 4%). Το Ίντερνετ επελέγη επίσης ως η πιο αξιόπιστη πηγή ειδήσεων από περίπου 40% των ερωτηθέντων, έναντι 17% που θεωρούν πιο αξιόπιστη την τηλεόραση, 16% τις εφημερίδες και 13% το ραδιόφωνο.

«Η έρευνα ενισχύει την άποψη ότι αποδίδουν οι προσπάθειες των εφημερίδων, των τηλεοράσεων και των ραδιοφώνων να ωθήσουν τους
καταναλωτές τους στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους», ανέφερε η Zogby σε ανακοίνωσή της.

Περίπου οι μισοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι ιστοσελίδες των εφημερίδων είναι σημαντικές γι΄ αυτούς, έναντι 43% που εξέφρασαν προτίμηση για τις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών καναλιών. Μόνο το 28% δήλωσαν ότι είναι σημαντικά γι΄ αυτούς τα «μπλογκ» που έχουν παρόμοιες πολιτικές αντιλήψεις με αυτούς.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το μέλλον, η συντριπτική πλειονότητα (82%) προέβλεψε ότι το Ίντερνετ θα αποτελεί την κύρια πηγή πληροφόρησης σε πέντε χρόνια από τώρα, έναντι 13% που έκαναν την ίδια εκτίμηση για την τηλεόραση και μόλις 0,5% για τις εφημερίδες.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι