Προσαρμογή του Marketing ιστοσελίδων στη νέα οικονομία

Οι εταιρείες του 21ου αιώνα πρέπει να προσαρμόζονται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Επί του παρόντος, οι εταιρείες αντιπροσωπεύουν ένα περίεργο μείγμα παλαιάς και νέας οικονομίας.
Η τεχνολογική επανάσταση, η παγκοσμιοποίηση και η απορρύθμιση της αγοράς είναι μεταξύ πολλών παραγόντων που διαμορφώνουν τη νέα οικονομία. Αυτοί οι 3 παράγοντες αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους σε διαφορετικά επίπεδα δημιουργώντας την κινητήρια δύναμη για τη νέα οικονομία. Η παλιά οικονομία ήταν γεμάτη από αναλογικές συσκευές, οι οποίες λειτουργούσαν με ένα συνεχές κύμα σήματος. Στον σημερινό κόσμο τα συστήματα και οι συσκευές λειτουργούν με ψηφιακή τεχνολογία, όπου οι πληροφορίες μεταφέρονται σε μονάδες και μηδενικά. Ωστόσο, αυτές οι ψηφιακές πληροφορίες δεν μπορούν να ανταλλάσσονται μεταξύ συσκευών χωρίς συνδεσιμότητα μέσω ενσύρματων ή ασύρματων δικτύων.
Η Παλαιά Οικονομία: Η εστίαση ήταν μόνο στην τυποποίηση, τη μαζική παραγωγή και τη μοναδική πολιτική μάρκετινγκ. Ωστόσο, με τον όγκο των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες σήμερα, οι εταιρείες κατανοούν καλύτερα τους καταναλωτές. Αυτό έχει οδηγήσει σε εξατομικευμένα προϊόντα, μια στροφή από την τυποποίηση.
Η Νέα Οικονομία: Οι εταιρείες προσβλέπουν στην επέκταση σε όλα τα τμήματα της αγοράς για να αποκτήσουν το μέγιστο δυνατό μερίδιο αγοράς, ενώ εστιάζουν αυστηρά στις ανάγκες των πελατών. Για τις εταιρείες αυτές γίνονται οργανωτικές αλλαγές, όπου αναπτύσσονται τμήματα για τη διαχείριση ενός τμήματος και όχι ενός προϊόντος. Οι εταιρείες προσβλέπουν στην ανάπτυξη της αξίας του εμπορικού σήματος με βάση τον καταναλωτή για την προώθηση μακροπρόθεσμων σχέσεων. Οι εταιρείες παρουσιάζουν προϊόντα μέσα από τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, τα οποία αποδίδουν καλύτερα στις προσδοκίες των καταναλωτών, δημιουργώντας ένα ισχυρό εμπορικό σήμα, ενώ παλαιότερα το branding επιτυγχανόταν μέσω της διαφήμισης. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους, το κανάλι διανομής και τους προμηθευτές ως επιχειρηματικούς εταίρους και όχι ως πελάτες.
Δεδομένου ότι οι εταιρείες έχουν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας τους στη νέα οικονομία, είναι επιτακτική ανάγκη να προσαρμοστούν και οι πρακτικές Marketing. Καθώς οι καταναλωτές προσβλέπουν στο να πραγματοποιούν τις περισσότερες αγορές τους μέσω του διαδικτύου, οι επιχειρήσεις αναζητούν το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce). Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι χρήστες του διαδικτύου αγοράζουν συνήθως μουσική, λογισμικό, βιβλία, ενδύματα κ. λπ. και όχι αγαθά όπως αυτοκίνητα, σπίτια κλπ. Οι αγοραστές επιχειρήσεων μπαίνουν επίσης στο διαδίκτυο, όπως και οι προμηθευτές, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος εγκατάστασης. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει επίσης ανοίξει τις πόρτες για τη σχέση μεταξύ πελατών μέσω της κοινωνικής δικτύωσης και των κοινοτικών φόρουμ, στα οποία γίνονται εμπειρίες και συζητήσεις σχετικά με τα προϊόντα. Μέσω του διαδικτύου οι καταναλωτές μπορούν να παρέχουν ταχύτερα σχόλια στις εταιρείες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Οι αγοραστές επιχειρήσεων μπαίνουν επίσης στο διαδίκτυο, όπως και οι προμηθευτές, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος εγκατάστασης. Μέσω του διαδικτύου οι καταναλωτές μπορούν να παρέχουν ταχύτερα σχόλια στις εταιρείες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
Καθώς οι επιχειρήσεις μετακινούνται διαδικτυακά, η εστίαση μετατοπίζεται στην ανάπτυξη δικτυακών τόπων για την παροχή αξιόπιστης και σωστής εμπειρίας στους καταναλωτές. Ο σχεδιασμός, η συντήρηση και η ασφάλεια του ιστοτόπου είναι υψίστης σημασίας για τη δημιουργία ευνοϊκής εντύπωσης στον καταναλωτή.