Γιατί είναι χρήσιμο για την ιστοσελίδα σας ένα ημερολόγιο περιεχομένου;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε μια συνεπή ροή νέου περιεχομένου, χωρίς να θυσιάσετε πολύ χρόνο, είναι η δημιουργία ενός ημερολογίου περιεχομένου. Τι είναι όμως αυτο; Είναι ένας οδηγός για τη δημιουργία περιεχομένου που θα κοινοποιήσετε στο κοινό σας. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός αναρτήσεων για την ιστοσελίδα σας ή βίντεο ή και αναρτήσεις για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δημιουργείτε και δημοσιεύετε περιεχόμενο περισσότερες από μία φορες το μήνα και εργάζεστε με αρκετά άτομα, τότε θα σας βοηθήσει αρκετά το ημερολόγιο για να μπορείτε να τους έχετε όλους ενήμερους και οργανωμένους σχετικά με το τι συμβαίνει και να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για λάθη ή καθυστερήσεις.
Ένα ημερολόγιο περιεχομένου στην κατασκευή ιστοσελίδων θα πρέπει να περιλαμβάνει:
- Το θέμα του περιεχομένου
- Επισκόπηση των πληροφοριών που θα συνοδεύσουν την δημοσίευση
- Ημέρα, ώρα ανάρτησης και προθεσμίες, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών έναρξης και λήξης της προώθησης
- Σύνδεσμοι προς το περιεχόμενο
- Ποιος γράφει, επεξεργάζεται και δημοσιεύει το περιεχόμενο
- Τυχόν αργίες, διακοπές ή εκδηλώσεις που επηρεάζουν την εταιρεία ή τον κλάδο σας
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιοι είναι οι στόχοι σας πριν δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο περιεχομένου είτε κάνετε blogging, είτε καμπάνιες μάρκετινγκ είτε οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, εάν θέλετε περισσότερους αναγνώστες ιστολογίου, τότε μπορείτε να δημιουργήστε εβδομαδιαία άρθρα με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά στους τίτλους που θα δελεάσουν τους χρήστες να κάνουν κλικ και να επισκεφθούν το eshop ή τον ιστότοπό σας. Διαφορετικά μπορείτε να επικεντρωθείτε σε μια ανάρτηση κάθε λίγες εβδομάδες για να διατηρηθεί η επαφή με το κοινό.
Υπάρχουν πολλοί τύποι ημερολογίων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τον ρυθμό ανάρτησης σας. Υπάρχουν μηνιαία, πρότυπα ανά εβδομάδα και ετήσια. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες λογισμικού ημερολογίου με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.
Το επόμενο βήμα είναι να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας και συγκεκριμένα στις πλατφόρμες που το κοινό-στόχος σας αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο.
Έχετε σχεδιάσει το τέλειο ημερολόγιο περιεχομένου, αλλά τώρα πρέπει να αποφασίσετε για τη συχνότητα δημοσίευσής του. Κάθε μέρα; Εβδομαδιαία; Οι καθημερινές δημοσιεύσεις μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο και πόρους. Είναι αναγκαίο να εξετάσετε τις προτιμήσεις του κοινού σας και να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για αυτούς.
Ένα βήμα που δεν θα πρέπει να παραλείπετε είναι ο έλεγχος του ημερολογίου.
Βεβαιωθείτε ότι επενδύετε χρόνο στη τακτική αξιολόγηση του με την ομάδα σας. Αυτό γίνεται ευκολότερα όταν έχετε ένα ημερολόγιο που είναι κοινόχρηστο, ενημερωμένο και σε περίπτωση λάθους θα είστε σε θέση να προσαρμοστείτε.
Μετά την δημοσίευση παρακολουθήστε την απόδοση του περιεχομένου σας. Βλέποντας ποιές δημοσιεύσεις λαμβάνουν τις περισσότερες προβολές και από ποια κανάλια, θα μπορέσετε να δώσετε την ανάλογη έμφαση σε επόμενη προωθητική ενέργεια.