espa banner
τάσεις προώθησης ιστοσελίδων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η παγκόσμια πανδημία είχε αντίκτυπο σε κάθε επιχείρηση. Από την άποψη του ψηφιακού μάρκετινγκ, τι θα φέρει το 2021;

1) Οι ψηφιακοί επιχειρηματικοί άξονες μπορεί να γίνουν μόνιμοι.

Διαφοροποιήστε τη δραστηριότητά σας με την κατασκευή ιστοσελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθείτε με πιο αφοσιωμένους χρήστες. Σε αυτό το σημείο, εμπλουτίστε την εμπειρία χρήστη στα κοινωνικά προφίλ σας αξιοποιώντας το κατάστημα και άλλα χαρακτηριστικά που καταρρίπτουν τα εμπόδια προς την αγορά από εσάς.

2) Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα γίνουν ένα κορυφαίο κανάλι για αγορά, αντί απλώς για ανακάλυψη.

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook διευκολύνουν τους καταναλωτές να περάσουν από την αναζήτηση στην αγορά χωρίς ποτέ να χρειάζεται να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα, δημιουργώντας μια απλή και απρόσκοπτη πορεία αγοράς. Με το κοινωνικό εμπόριο να συνεχίζει να αναπτύσσεται το 2021, οι μάρκες λιανικής θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις πλατφόρμες με νέους κανόνες, παρόμοιους με αυτό που έκαναν πολλοί με το Amazon.

3) Οι ενημερωμένοι αγοραστές θέλουν να αγοράσουν από ενημερωμένες επιχειρήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει εξέλιξη πέρα από την εποχή της εξατομίκευσης, σε μια εποχή προσωπικού εμπορίου, όπου οι καταναλωτές συν-επιμελούνται τις εμπειρίες τους με μάρκες για να αντικατοπτρίζουν τις προτιμήσεις τους ανά πάσα στιγμή. Αναμένουν από τις επωνυμίες να κατανοήσουν τι είχαν αγοράσει στο παρελθόν και να καθορίσουν τι πρέπει να αγοράσουν στη συνέχεια, με βάση όλα τα δεδομένα που έχουν μοιραστεί συνειδητά μαζί τους, συμμετέχοντας με τους ιστότοπους και τα κανάλια τους. Εάν οι επωνυμίες και οι λιανοπωλητές πρόκειται να συνεχίσουν να συλλέγουν δεδομένα αγοραστών, θα πρέπει να αρχίσουν να τα αξιοποιούν με σημαντικούς τρόπους, προβλέποντας τι θέλουν να δουν οι αγοραστές τους στη συνέχεια και κατανοώντας πού βρίσκονται οι αγοραστές στους κύκλους αγοράς τους για να προβλέψουν επόμενες αγορές. 

4) Τα διαδικτυακά events ξεκίνησαν από ανάγκη, αλλά είναι εδώ για να μείνουν λόγω της απόδοσης επένδυσης (ROI) και της προσβασιμότητας.

Ενόψει της πανδημίας COVID-19, τα events έγιναν διαδικτυακά από ανάγκη. Καθώς προχωρούμε προς το 2021 και μετά, πολλές εκδηλώσεις θα παραμείνουν διαδικτυακές όχι μόνο λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια, αλλά και ως αποτέλεσμα των διδαγμάτων που αντλήθηκαν το 2020. Οι εταιρείες διαπίστωσαν ότι πηγαίνοντας διαδικτυακά, άνοιξαν την εκδήλωσή τους σε ένα εντελώς νέο κοινό, καθώς οι εκδηλώσεις είναι πιο προσβάσιμες από τις προσωπικές εκδηλώσεις. Για τις διαδικτυακές εκδηλώσεις, ζητήματα βίζας, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έξοδα δεν είναι τόσο ανησυχητικά όσο με τις προσωπικές εκδηλώσεις και πολλές εταιρείες έχουν διαπιστώσει ότι αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη και περισσότερη συμμετοχή. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος για περισσότερους ανθρώπους και υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI). Το κλειδί είναι να γίνετε δημιουργικοί και να αυξήσετε την αφοσίωση μέσω εξαιρετικών ομιλητών, πλούσιου περιεχομένου και κάποιας διασκέδασης φυσικά. Το 2021 και μετά, αυτή η μορφή εκδηλώσεων θα συνεχίσει να είναι μια δημοφιλής διαδρομή αλληλεπίδρασης με ένα ευρύ σύνολο πελατών, καθώς οι εταιρείες βλέπουν τα πολλά οφέλη των διαδικτυακών εκδηλώσεων.

5) Μείωση καναλιών κοινωνικών μέσων. 

Πολλές εταιρείες αρχίζουν να μειώνουν τον αριθμό των καναλιών κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούν για να μοιραστούν και να επηρεάσουν. Με τόσα πολλά κανάλια διαθέσιμα και πολλές εταιρείες που έχουν προσπαθήσει να παραμείνουν σχετικές με όλα αυτά, η ανάγκη εκκαθάρισης είναι σχεδόν διάχυτη. Η μείωση των καναλιών κοινωνικών μέσων δεν θα είναι μόνο δημοφιλής αλλά και απαραίτητη.

6) Ζωντανές αλληλεπιδράσεις με εικονικά συμβάντα.

Τα διαδικτυακά events έχουν μεγάλη δύναμη, αλλά όχι εάν υπάρχει μονόδρομη επικοινωνία. Υπάρχει ένα λάθος μεταξύ πολλών εταιρειών ότι τα διαδικτυακά events πρέπει να μεταδίδονται σε σχέση με τη ζωντανή μετάδοση. Ναι, υπάρχουν επιπλοκές που μπορούν να συμβούν με ζωντανές μεταδόσεις, αλλά η ανταμοιβή είναι πολύ μεγαλύτερη από τον κίνδυνο. Αυτό ψάχνουν οι συμμετέχοντες, κάτι που μπορεί να αντικαταστήσει, έστω και εν μέρει, μια ζωντανή εκδήλωση.

7) Χρήση ΑR σε ψηφιακή δέσμευση.

Με το Facebook να κατέχει την Oculus και δεκάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας επαυξημένης πραγματικότητας, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι ειδικοί ψηφιακής ανάπτυξης μάθουν να ενσωματώσουν ΑR ( επαυξημένης πραγματικότητας) στην ψηφιακή δέσμευση. Αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται στην επιφάνεια, αλλά τώρα είναι η ώρα να ερευνήσουμε, να μάθουμε και να εξετάσουμε πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το AR στα τρέχοντα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι