Πώς να δημιουργήσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου για την προσωπική σας επωνυμία

Πριν αναλωθείτε στον τρόπο δημιουργίας της προσωπικής σας στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είναι μια προσωπική επωνυμία. Ανεξάρτητα από τη βιομηχανία ή το ρόλο, η προσωπική σας επωνυμία σάς βοηθά να συνδεθείτε με πιθανούς εργοδότες, πελάτες, συνεργάτες και ούτω καθεξής.
Έχετε ήδη μια προσωπική μάρκα. Από τη στιγμή που αλληλεπιδράτε με άτομα, σχηματίζουν απόψεις που δημιουργούν την επωνυμία σας. Αν όμως σχεδιάσετε μια προσωπική στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου για την επωνυμία σας, θα ορίσετε τον εαυτό σας σε έναν καλύτερο δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας.
Δείτε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε τα επτά βήματα για να δημιουργήσετε την προσωπική σας στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου στην προώθηση- κατασκευή ιστοσελίδων.
1. Δημιουργήστε μια δήλωση αποστολής επωνυμίας
Όλες οι καλές στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου ξεκινούν με την κατανόηση του τι είναι ο οργανισμός και τι θέλει να επιτύχει. Έτσι, το πρώτο βήμα στη στρατηγική μάρκετινγκ προσωπικού περιεχομένου σας είναι να δημιουργήσετε μια προσωπική δήλωση αποστολής επωνυμίας. Η δήλωση αποστολής στοχεύει στη δημιουργία μιας συναισθηματικής σύνδεσης με το κοινό σας. Περιγράφει τον σκοπό της επωνυμίας και γιατί υπάρχει.
2. Γράψτε μια συντακτική δήλωση για επισκόπηση της δράσης σας
Συγκεντρώστε την προσωπική σας δήλωση επιχειρηματικής δράσης, η οποία συνδέεται με την αποστολή της επωνυμίας σας. Μια μεγάλη δήλωση αποστολής περιεχομένου περιγράφει τρία στοιχεία:
– Βασικό κοινό – ποιους σκοπεύετε να βοηθήσετε
– Τι θα παραδώσετε – το είδος των πληροφοριών που παρέχετε
– Αποτέλεσμα ή όφελος – πράγματα που μπορεί να κάνει το κοινό σας και πώς θα ωφεληθεί από το περιεχόμενο σας
Δεν χρειάζεστε μια λεπτομερή δήλωση. Απλώς δώστε μια σύντομη επισκόπηση σε μία ή δύο προτάσεις. Με τις προσωπικές σας δηλώσεις αποστολής επωνυμίας και σύνταξης, έχετε πλέον την απαιτούμενη βάση για να αναπτύξετε μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου.
3. Αναλύστε τους στόχους μάρκετινγκ περιεχομένου
Το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους αλλά αυτοί δεν είναι οι στόχοι μάρκετινγκ περιεχομένου σας.
Το μάρκετινγκ περιεχομένου αφορά τη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου για να προσελκύσει και να διατηρήσει το κοινό σας και, τελικά, να οδηγήσει σε κερδοφόρα δράση. Για παράδειγμα, αναλύστε τι περιμένετε από τα κανάλια θα χρησιμοποιήσετε.
4. Αναλύστε το κοινό-στόχο σας
Ξέρετε τι θέλετε, αλλά τι θέλει το κοινό σας; Πρώτα, περιγράψτε ποια είναι τα μέλη του κοινού σας. Σε ποιες βιομηχανίες εργάζονται; Τι ρόλους ή τίτλους έχουν; Στη συνέχεια, αναλύστε τα ενδιαφέροντα και τις συμπεριφορές τους. Τι τους λείπει; Πού ζουν;
5. Προσδιορίστε το βασικό σημείο του περιεχομένου σας
Σκεφτείτε ένα διάγραμμα Venn. Σε έναν κύκλο είναι τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα μάρκετινγκ περιεχομένου. Στον άλλο κύκλο βρίσκονται τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες του κοινού σας. Όπου οι δύο κύκλοι αλληλεπιδρούν είναι το βασικό σημείο του περιεχομένου σας. Αυτά είναι τα κύρια θέματα που πρέπει να καλύπτει το προσωπικό σας μάρκετινγκ περιεχομένου.
Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να προσδιορίσετε τις προτιμώμενες μορφές περιεχομένου και τα κανάλια διανομής. Για παράδειγμα, εάν το κοινό σας προτιμά podcast από βίντεο και θέλετε να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων συνδρομητών, συμφέρει να δημιουργήσετε ένα podcast αντί να ξεκινήσετε ένα κανάλι YouTube.
6. Δημιουργήστε το ημερολόγιο περιεχομένου σας
Τώρα που έχετε εντοπίσει τα θέματα, τις μορφές και τις πλατφόρμες διανομής σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε ένα συντακτικό ημερολόγιο. Ορίστε ρεαλιστικές προσδοκίες από εσάς και τους εργοδότες σας.
7. Θέστε μετρήσιμους στόχους
Τώρα που έχετε τεκμηριώσει τον σκοπό, το κοινό, τις μορφές περιεχομένου και τη συχνότητα, θα πρέπει να προσθέσετε αριθμούς και ημερομηνίες στους προσωπικούς στόχους μάρκετινγκ περιεχομένου που καθορίζονται στο Βήμα 3.
Είναι σημαντικό να συνδέσετε μετρήσιμους στόχους με όλες τις τακτικές σας – είναι σημαντικό να κατανοήσετε πόσο καλά λειτουργεί το περιεχόμενό σας. Μια προειδοποίηση: Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιοι ρεαλιστικοί αριθμητικοί στόχοι πρέπει να τεθούν στην αρχή. Αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίζει να τα διαλέξετε. Εάν διαπιστώσετε στην επόμενη κριτική σας ότι οι αριθμοί σας δεν ήταν ρεαλιστικοί, αλλάξτε τους.