espa banner
αλλαγές μάρκετινγκ ιστοσελίδων για το 2021

Παρακαλώ αξιολογήστε


Με τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να ξεπερνούν τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, το να συμπεριλαμβάνετε την αναδυόμενη τεχνολογία και τις τάσεις στις επιχειρηματικές σας δράσεις είναι απαραίτητο για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στο διαδίκτυο.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίδιο κάνουν και οι προσδοκίες των καταναλωτών για την αγοραστική εμπειρία. Οι αγοραστές έχουν μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών στα χέρια τους. Οι επωνυμίες πρέπει να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τις στρατηγικές που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν και να συνδεθούν με τους πελάτες-στόχους τους.

Σε αυτό το άρθρο θα αποκαλύψουμε μερικές από αυτές τις βασικές στρατηγικές:

1) Επανάσταση της εμπειρίας των πελατών με την τεχνητή νοημοσύνη

Η ψηφιακή τεχνολογία επεκτείνεται με ταχύ ρυθμό. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, διαθέτει εντυπωσιακές δυνατότητες παρακολούθησης και ανάλυσης που βοηθούν τους έμπορους να λάβουν πιο έξυπνες αποφάσεις, να αυξήσουν τα έσοδα και την απόκτηση πελατών.

Με τη δυνατότητα γρήγορης και αποτελεσματικής ανάλυσης δεδομένων, οι έμποροι στρέφονται όλο και πιο συχνά στη μηχανική εκμάθηση για να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο που έχουν στο ταξίδι του αγοραστή.

Μια άλλη εντυπωσιακή και συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογική ανακάλυψη ήταν η επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ και της κατασκευής ιστοσελίδων, οι πρόσφατες εξελίξεις στο AR άνοιξαν την πόρτα σε εντελώς μοναδικές, προσαρμοσμένες εμπειρίες αγορών για τους καταναλωτές.

Ο αυτοματισμός είναι μια άλλη τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι για τους εμπόρους, επιτρέποντάς τους να βελτιστοποιήσουν αποτελεσματικά το χρόνο τους αυτοματοποιώντας εργασίες που απαιτούσαν χειροκίνητη προσπάθεια.

2) Στρατηγικές μάρκετινγκ βίντεο για την αύξηση της αφοσίωσης

Το 2021, η είσοδος στο χώρο μάρκετινγκ βίντεο μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η δημιουργία σύντομων, ανεπίσημων βίντεο για την προβολή των προϊόντων της επωνυμίας σας.

Αυτά επιτρέπουν στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να προωθήσουν ελκυστικό, ιστορικό περιεχόμενο στους πελάτες τους με έναν διακριτικό τρόπο, προωθώντας την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και οικοδομώντας την εμπιστοσύνη.

Ακόμη και ο δικός σας ιστότοπος και η βάση δεδομένων μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για να εκμεταλλευτείτε το βίντεο για να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη σας, να απαντήσετε σε συχνές ερωτήσεις, να προσφέρετε σεμινάρια προϊόντων και πολλά άλλα.

3) Η αύξηση της απόδοσης της στρατηγικής ‘πολλαπλά σημεία επαφής’

Ζούμε σε έναν κόσμο με ψηφιακή κυριαρχία. Οι καταναλωτές βομβαρδίζονται συνεχώς με μηνύματα. Για τους έμπορους που πληρώνουν για να διαφημιστούν σε αυτά τα διαφορετικά μέσα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποια σημεία επαφής οδηγούν πραγματικά σε μια μετατροπή.

Ενώ τα περισσότερα μοντέλα απόδοσης μπορούν να προσδιορίσουν την πρώτη φορά που ένας πελάτης είδε ή αλληλεπίδρασε με την επωνυμία σας, αυτό δεν σας λέει τι συνέβη στη συνέχεια.

Αντ ‘αυτού, υιοθετήστε ένα μοντέλο στρατηγικής ‘πολλαπλών σημείων επαφής’  για να λάβετε υπόψη κάθε σημείο επαφής στο ταξίδι του αγοραστή. Αυτό θα σας επιτρέψει να λάβετε αποφάσεις βάσει δεδομένων σχετικά με το ποσό των επενδύσεων σε μορφές διαφήμισης σε κάθε στάδιο του ταξιδιού του αγοραστή σας.

4) Διατήρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών για το απόρρητο δεδομένων

Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι τα κλειδιά για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Εάν οι καταναλωτές δεν σας εμπιστεύονται, το κοινό σας δεν είναι προσβάσιμο.

Αν η επωνυμία σας επηρεάζεται είτε από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) είτε από οποιαδήποτε άλλη πράξη απορρήτου, θα πρέπει να εργαστείτε για να διασφαλίσετε ότι είστε σύμφωνοι με αυτούς τους κανονισμούς απορρήτου.

Εάν η επωνυμία σας βασίζεται σε δεδομένα καταναλωτών, δώστε προτεραιότητα στην άνεση των πελατών σας. Καταστήστε σαφές πότε συλλέγετε τα δεδομένα τους και γιατί. Δείξτε πώς η συλλογή των δεδομένων τους θα ωφελήσει αυτούς και τη σχέση τους με την επωνυμία σας.

5) Κερδίστε πελάτες με κοινωνική απόδειξη

Κατά την εξέταση πολλαπλών προϊόντων, οι αγοραστές θέλουν να γνωρίζουν ότι το προϊόν που επιλέγουν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Ποιος καλύτερα να εμπιστευτεί από τους προηγούμενους πελάτες;

Το πρώτο βήμα είναι η προσθήκη συχνών ερωτήσεων, φωτογραφιών των προϊόντων σας, γραφημάτων μεγέθους, οδηγών προϊόντων κ.λπ. στον ιστότοπό σας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αγοραστές σας θα βλέπουν τι αγοράζουν. Αυτά όχι μόνο προσθέσουν αξιοπιστία στην επωνυμία και το προϊόν σας, αλλά δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε για τον αγοραστή σας και θέλετε να τους παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του αγοραστή τους.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι