espa banner
προώθηση πωλήσεων σε ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Έχετε ακούσει ποτέ για συνομιλίες μετατροπής; Αυτή η τεχνική πωλήσεων περιλαμβάνει τη γνωριμία με το κοινό-στόχο σας μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων, τη δημιουργία μιας συνομιλίας και τη μετάβαση σε μια πώληση, μόλις οι πελάτες σας είναι έτοιμοι. Το καλύτερο κομμάτι? Είναι εντελώς δωρεάν.

Όταν επιλέγετε ποια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων θα χρησιμοποιήσετε, λάβετε υπόψη ότι το Facebook εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Το Instagram είναι πιο οπτικό, οπότε αν πουλάτε προϊόντα ή υπηρεσίες που φαίνονται καλές σε φωτογραφίες ή εάν στοχεύετε νεότερες γενιές, επισκεφτείτε το Instagram.

Η πανδημία ήταν η ιδανική στιγμή για να στραφείτε στην προώθηση και κατασκευή ιστοσελίδων στα κοινωνικά μέσα. Δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοί της εταιρείας ενδέχεται να είναι περιορισμένοι σε αυτές τις τρέχουσες εποχές, οι συνομιλίες μετατροπών είναι ένας πολύ καλός, δωρεάν τρόπος για να δημιουργήσετε τη διοχέτευση πωλήσεων. Το κλειδί για την ανταλλαγή μηνυμάτων είναι να πείτε το σωστό πράγμα την κατάλληλη στιγμή. Εδώ είναι έξι βήματα για να ξεκινήσετε.

1. Βρείτε δυνητικούς πελάτες μέσω των ενδιαφερόντων τους.

Αναζητήστε άτομα που αναζητούν λύση. Για παράδειγμα, εάν είστε μεσίτης, αναζητήστε ομάδες που εστιάζουν σε άτομα που μετακινούνται στην πόλη σας και επικοινωνήστε με άτομα που κάνουν ερωτήσεις όπως “Ποια είναι η καλύτερη γειτονιά για να ζήσετε;” ή “Ποια είναι τα καλύτερα σχολεία στην περιοχή;” Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη και μπορείτε να δώσετε μια λύση.

2. Συνεχίστε να δημοσιεύετε οργανικό, χρήσιμο περιεχόμενο και επικοινωνήστε με τους αφοσιωμένους οπαδούς σας.

Φιλτράρετε τις επισημάνσεις “μου αρέσει” και τα σχόλιά σας και επικοινωνήστε μεμονωμένα. Εφόσον είναι ήδη εξοικειωμένοι με την επωνυμία σας, τα μηνύματά σας μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα πιο γρήγορα. Οι οπαδοί σας είναι ήδη δεσμευμένοι και αναζητούν την εμπειρία σας σε θέματα.

3. Στη συνομιλία σας, συσχετισθείτε με αυτό το άτομο.

Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες ή τις αναρτήσεις στο προσωπικό τους προφίλ και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε τη συνομιλία. Εάν κάποιος δημοσιεύει φωτογραφίες του σκύλου του, ρωτήστε για τον γούνινο φίλο του. Ξεκινήστε τη συνομιλία και εστιάστε σε αυτές. Μην πηδήσετε κατευθείαν στο θέμα των πωλήσεων.

4. Μόλις αποκτήσετε την αίσθηση ότι υπάρχει προοπτική, κάντε την μετάβαση για να εστιάσετε και στο θέμα των πωλήσεών σας.

Η βασική ερώτηση: «Τι δουλειά κάνεις;» Από εκεί, μπορείτε να κάνετε την μετάβαση με την ερώτηση, “Σας κρατά απασχολημένο;” Συνήθως, η απάντηση θα είναι ναι, κάτι που σας οδηγεί στην επόμενη ερώτησή σας. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε προπόνηση φυσικής κατάστασης, “Μήπως δυσκολεύεστε να ασκηθείτε;” Εάν πουλάτε συμβουλευτικές διαφημίσεις, “Είναι δύσκολο να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας;” Αυτές είναι κατάλληλες ερωτήσεις για να δείτε εάν είναι σχετικές για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

5. Τώρα βρίσκεστε στο βήμα πωλήσεων και η συνομιλία μετατροπής είναι πιο φυσική. Δώστε στην ομάδα πωλήσεών σας ένα πρότυπο βασικών ερωτήσεων για να προσδιορίσετε αν όντως η μετατροπή είναι επιτεύξιμη.

6. Σπρώξτε τον δυνητικό σας πελάτη σε μια τηλεφωνική κλήση ή βιντεοκλήση. Όχι μόνο είναι πιο αποτελεσματικό, αλλά αυτό δίνει την αίσθηση αυθεντικότητας πίσω από τον πωλητή. Θέστε στόχο να έχετε μια σταθερή απάντηση «ναι» ή «όχι» πριν από το τέλος της συνομιλίας. «Ίσως» είναι ο εύκολος τρόπος να πεις όχι.

Δεν λαμβάνετε απάντηση; Παρακολούθηση μετά από μερικές ώρες ή το πολύ, μία ημέρα. Εάν περάσει πάρα πολύς χρόνος, ενδέχεται να χάσετε την πώληση. Με τα Facebook Messenger και Instagram DMs, μπορείτε να δείτε πότε οι άνθρωποι έχουν διαβάσει το μήνυμά σας, οπότε μια σύντομη παρακολούθηση δεν θεωρείται επεμβατική. Εάν πιστεύετε ότι είναι διστακτικοί, διαβεβαιώστε τους ότι αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά πριν λάβετε μια μεγάλη απόφαση. Καθιστά ευκολότερο για αυτούς να δουν την αξία.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι