espa banner
διαφορές ιστοσελίδων που βασίζονται σε HTML και WordPress

Παρακαλώ αξιολογήστε


Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα website για την επιχείρησή σας, μία από τις πρώτες σημαντικές επιλογές σας, θα είναι να αποφασίσετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα από την αρχή ή να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα δημιουργίας – κατασκευής website. Εάν δεν έχετε ασχοληθεί με κώδικα ποτέ στο παρελθόν, η ιδέα της δημιουργίας ενός website από την αρχή χρησιμοποιώντας HTML μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολη. Ευτυχώς για σήμερα, υπάρχει το WordPress και σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε περιεχόμενο εύκολα χωρίς καμία γνώση HTML. Ωστόσο, τόσο το WordPress όσο και το HTML έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνουμε και τα δύο σχετικά με διάφορες πτυχές.

1. Ταχύτητα

Η ταχύτητα της σελίδας είναι πολύ σημαντική για την εμπειρία του χρήστη. Για να διασφαλίσετε ότι παρέχετε μια καλή εμπειρία στον χρήστη και μειώνετε το ποσοστό εγκατάλειψης στο website σας, πρέπει να λάβετε υπόψη την ταχύτητα όταν αποφασίζετε πώς να δημιουργήσετε το website σας. Το μειονέκτημα ενός site WordPress είναι ο αντίκτυπός του στον χρόνο φόρτωσης. Κάθε φορά που ένας επισκέπτης προσγειώνεται στο site σας, ο διακομιστής σας πρέπει να εκτελέσει τον κώδικα PHP και να ανακτήσει πληροφορίες από τη βάση δεδομένων σας για να εμφανίσει τις σωστές πληροφορίες στον επισκέπτη. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον χρόνο φόρτωσης και τις καθυστερήσεις. Ωστόσο, με τη βελτιστοποίηση του website, αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί. Από την άλλη πλευρά, οι ιστοσελίδες HTML δεν απαιτούν εκτέλεση PHP ή ερωτήματα βάσης δεδομένων για τη φόρτωση. Αυτό σημαίνει ότι, εάν ο κώδικάς τους είναι βελτιστοποιημένος, οι ιστοσελίδες HTML είναι πιο γρήγορες από ότι εκείνες φτιαγμένες σε WordPress.

2. Ευκολία Χρήσης

Συχνά, η ευκολία χρήσης έρχεται σε βάρος της ευελιξίας. Με το WordPress, μπορείτε να έχετε κυριότητα στο website σας χωρίς να χρειάζεται να το κωδικοποιήσετε από την αρχή ή να ξέρετε καθόλου πώς να κωδικοποιείτε. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε περιεχόμενο, να αλλάξετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας και να διαμορφώσετε τη ρύθμισή του στον ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου και να επεκτείνετε εύκολα τη λειτουργικότητά του μέσω προσθηκών. Οι εργασίες που είναι απλές στο WordPress – όπως η προσθήκη και η επεξεργασία περιεχομένου, η επέκταση της λειτουργικότητας του website σας και η αλλαγή της εμφάνισής του – θα είναι πολύ πιο δύσκολες κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου HTML. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θα έχετε έναν πίνακα εργαλείων με ενσωματωμένες δυνατότητες και κουμπιά, θέματα ή προσθήκες για την αυτοματοποίηση αυτών των εργασιών. Θα πρέπει να γράψετε μόνοι σας το HTML και το CSS — ή να πληρώσετε κάποιον για να το κάνει.

3. Τιμή

Ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το WordPress είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε για ένα προσαρμοσμένο domain name και hosting για να ξεκινήσετε το website σας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να λάβετε υπόψη τυχόν πρόσθετα ή θέματα premium που θέλετε να εγκαταστήσετε. Εάν δεν έχετε δεξιότητες στη γραφή κώδικα, θα πρέπει να πληρώσετε έναν προγραμματιστή για να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στην ιστοσελίδα σας. Ακόμη και απλές εργασίες, όπως η προσθήκη νέου περιεχομένου ή η εισαγωγή εικόνων, θα απαιτήσουν από εσάς να προσλάβετε έναν προγραμματιστή.

Συμπέρασμα

Εάν το website σας δεν απαιτεί ενημερώσεις, τακτικές αλλαγές ή οποιοδήποτε πρόσθετο περιεχόμενο, η HTML είναι καλύτερη επιλογή, καθώς θα κάνει την ιστοσελίδα σας να αποδίδει ταχύτερα. Εάν θέλετε να αναπτύξετε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας και να την ενημερώνετε συνεχώς, τότε το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή. Όπως μπορούμε να δούμε, η απόφαση για το αν θα επιλέξετε WordPress ή HTML ως βάση θα εξαρτηθεί από τον κύριο στόχο σας.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι